lisko1 je napisal/-a:Emmm bi napisal kdo postopek kako se merijo izpušni plini? al pa če so mogoče kermu že merli sej ne da se bojim za mašino sam zanima me kaj se bo dogajalo z mojo ropotuljo ko že tko ruži da se oni po moje ne bo upal niti gasa pipnit ne pa da bi ga še teral
dojaja je napisal/-a:na listu zlo čudn piše-- point je ta , da če bi skoz mel v "prostem teku " bom naredu tehničnega, če pa bo obratov "malo več" pa NE, "ni OK"!!- odvisno od zakona,...
katalizator je u pi***, ampak plinov je v mejah normale
ker mam pa avto let. 1992 k še niso bli obvezni katal. so letniki do 1994 ko je kat. obvezen dokaj ugodni!!
[YuGo] je napisal/-a:peesda mate brezvezne komentarje...yugeci in stoenke, pa dajte no
nekateri sploh ne poznate zedeve in kr nekaj brezveze pišete, sploh pa vam podatek iz Nemčije nič ne pove...
BTW: dizel se bo moral kar nekajkrat vrteti pod polnimi obrati..
lp in hvala za bedne komentarje
Mike_E_ je napisal/-a:lisko1 je napisal/-a:Emmm bi napisal kdo postopek kako se merijo izpušni plini? al pa če so mogoče kermu že merli sej ne da se bojim za mašino sam zanima me kaj se bo dogajalo z mojo ropotuljo ko že tko ruži da se oni po moje ne bo upal niti gasa pipnit ne pa da bi ga še teral
Sam sondo ti vtaknejo v izpuh in mal gas prtiskajo, na aparatu se pa pojavjo številke :P (k so ble pr men nazadnje previsoke, pa so me spustil, k pač to še ni blo po zakonu, pol sm šu pa na amzs in so mi naštelal vplnjač, pol je blo pa kr precej pod mejo za moj avto)
Očitno bom mogu usakič pred tehničnim it tja da mi naštelajo frgazer
dojaja je napisal/-a:evo ti moje rezultate
povišano število obratov:
merjeno
obr 2500 3500 3190
CO 0,3 0,61 NI OK
Lam 0,98 1,02 1,146 NI OK
prosti tek:
št obr: 735
CO: 0,09 (lahko je do 0,5) - to je pa v redu
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov