Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
blue
Novinec

Kraj: Cjele

Da boste vedeli za drugič...

Napisal/-a blue Sr avg 27, 2003 6:52 pm

Torej,znana zgodba:Pred časom sem prodal avto,ko pa je bil čas za prepis,je kupec izginil... Po mučnem tednu iskanja sem odšel na policijo in povedal kaj se je zgodilo in prijazni policaji so vzeli podatke in rekli da pomagat sicer ne morejo ampak da so si zapisali da tega avta več nimam jaz,tako da če je kaka pizdarija,da vsaj nisem jaz kriv...No čez nekaj časa pa sem le priklical "lastnika" a avta ni imel več in se je sam zgovarjal da ne ve kje je in da naj po domač odje.bem.No sedaj so mi pa poslali zadnji opomin da naj vrnem tablice če ne sledi kazen (baje 90000sit).No in sem šel na občino in pojasnil kaj se je zgodilo in so samo vzeli podatke zadnjega znanega "lastnika"-kupca in moral sem napisati izjavo in sedaj bo tega kupca,ki me je odje.bal doletela kazen če tablic ne bo vrnil,meni pa so rekli naj se ne sekiram več in da stvar ni več moj problem...
Tako da,pebi,ko bo drugič tak problem pač požrite strošek za nove tablice in si ne delite sivih las....naje.bal bo "kupec",obvezno pa vzamite vse podatke pri prodaji.No to je moja zgodba,upam da sem komu pomagal,če pa mate drugačne izkušnje jih prosim napišite.

Uporabniški avatar
v6engine
Nov uporabnik

Napisal/-a v6engine Sr avg 27, 2003 7:01 pm

kak faggot, upam da bo drzava poskrbela za njega !!!!

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr avg 27, 2003 8:03 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr avg 27, 2003 9:51 pm

Da nimaš problemov, se dela takole: avto daš iz rok šele ko je prepisan, če kupcu kaj ni všeč, naj odjebe. Ali pa naj avto odpelje, vendar mu ne daš dokumentov in tablic, da ga lahko odjaviš, odjaviš tako, kot da je avto uničen, potem pa naj se kupec j**e kakor se hoče. Samo enkrat sem se nategnil, ko sem čakal tipa skoraj 3 tedne, ker je moral v bolnico, pa baje ni mogel urediti, jaz pa sem rabil kupončke za drug avto. Potem sem se zapeljal do njega in mu pobral tablice in dokumente in potem poslal po pošti odjavljeno prometno. K sreči sem imel napisano in z njegove strani podpisano, čas prevzema avtomobila in popolno odgovornost za karkoli od tiste minute dalje. Kmalu po prepisu je bil avto spet prodan in razbit....sem kasneje zvedel od zavarovalnice ker je bila nadomestna polica na moje ime. Jaz sem jim dal podatke od tistega, ki je avto kupil od mene...
Po tem primeru sem še 4x prodajal avto in vedno sem ga dal iz rok šele po prepisu. Zadnjega ki sem prodajal, je kupil eden, ki se mu je mudilo na dopust (po njegovih besedah) in je želel prepis po dopustu. Sem mu samo povedal moje pogoje: ali tako ali nič. Avto sva prepisala in odjavila, on pa je baje šel z odjavljenim na morje ker mu je zmanjkalo časa. Njegov problem.
Nikoli ne smete biti milostni do kupca. Lepo je če smo fer do kupca, vendar nikoli popustljivi. Bolje je, da avta ne prodamo temu kupcu, naj ga kupi nekdo drug. Škoda živcev za morebitne zaplete.

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Če avg 28, 2003 7:06 am

Fantje se strinjam z vami čeprav sem že kar nekaj avtomobilov prodala ampak do zdej še nisem nikoli imela problemov kar se tiče tega so bili pa drugi
lp tigrica

Uporabniški avatar
ssokec
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a ssokec Če avg 28, 2003 7:18 am

Moj kolega je avto prodal enmu tipu, prepis sta naredila in ga overila pri notarju, kolega je pa tipu pustu tablce da se bo lahko pripeljal domov, potem pa je novemu lastniku crknu avto v LJ in ta ga je pustil kr na pločniku, tko da ga je odpeljal pajk. Novi lastnik avta še danes ni dvignil na Viču, kolegu pa na viču niso pustili da bi vzel dol tablice iz avtomobila, kao da mora plačat pajka, kazen, dnevne stroške, čeprav ima narejen prepis in overjen pri notarju, tko da je mel ful enih problemov z odjavo avtomobila in pridobitvijo novih tablic.
Slika

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BojanI Če avg 28, 2003 7:47 am

Kaj lahko nekdo tle napiše cel postopek prodaje avta, da so stvari urejene tko kot morjo bit. Jest mam svojga že prodanga zdej mi ostane le še prepis itn.., avta pa še nisem oddal in ga tud ne bom dokler ne bo vse fertik.

Lp, Bojan

Uporabniški avatar
Jovo
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jovo Če avg 28, 2003 7:59 am

Hmmm, zanimivo. :o
Ko sem jaz mojo limo prodajal smo naredili takole: zapeljal smo se do kupca domov (da mu ni treba 10k za preizkušpnje colat). Tablce dol, prometna (po tanovem mislim da nalepko tud dol spraskaš :?: ) in na AMZS odjavt avto. Tablce če nimaš druzga avta za max. pol leta deponiraš. No vmes moraš še vse tiste birokratske svinjarije opravt (nortar, upravna enota davek). Se pa birokraciji (in davku seveda, čeprav ga plača kupec) izogneš tako, da to lepo urediš preko posrednika oz. avto hiše=10k SIT za vse skupaj.

Hej, v nobenem primeru pa ne dovolt, tablic in nalepke oz. prometne :evil: Tebi potem ostane del zavarovanja in cestnine če ne pa :?: :?:
Najboljš avto je nov avto!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov