Debate, ki niso vezane na ostala področja...

tr4vnj4k
Nov uporabnik

Amortizerji

Napisal/-a tr4vnj4k Po okt 02, 2006 3:10 pm

Zgleda, da bo pri moji Bori letnik `98 odpovedal zadnji levi amortizer, saj če zazibam zadnji levi del in zadnji desni, se levi bolj posede (zaziba) in je mehkejši. Pri vožnji se to ne čuti, se pa čuti npr. na kakšni luknji, saj levo zadnje kolo bolj zruži kot pa desno, če peljem čez luknjo. Torej nekaj more bit narobe na amortizerju, pa čeprav mi niso na tehničnem pregledu nič rekli. Olja tudi ni nikjer videt, zato mi je vse skupaj malo sumljivo. Bom pa se slej ko prej odpravil do mehanika, da pač preveri zadevo. Zdaj pa me samo zanima, če kdo ve, koliko približno stanejo zadnji amortizerji + vgradnja in če lahko sam kako preverim dotrajanost amortizerjev. Avto pa ima prevoženih 91.000km.

hvala za pomoč

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po okt 02, 2006 3:37 pm

Ja živjo - če zanihaš z težo in se avto ne umiri, ampak "plava" je amortizer fuč. Odpravi se nekam kjer imajo tester amortizerjev, pa bodo vse izmerili. AMZS, Brnčičeva, Amortizer sp - vsi ti lahko pogledajo kaj je.
Glede zamenjave pa imaš širok izbor. Lahko jih daš obnovit, vgradit originalne ali pa zamenske znamke ala Monroe, Kayaba, Sachs itd...
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Po okt 02, 2006 3:38 pm

Ni nujno, da jih menjaš. Lahko jih daš obnoviti.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po okt 02, 2006 3:47 pm

poglej na www.olef.si
če maš enake kot golf 4 te pridejo zadnji plinski od kayabe 17000 kos, tvojga avtomobila nimajo v ponudbi, zato jim pošlji mejl

pa menjat morš oba na isti osi ;)
podpis

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po okt 02, 2006 4:26 pm

Ker imaš bolj boge amortizerje si zmontiraj Boge amortizerje, ki ne odstopajo od originalnih - novih seveda. S kakšnim popustom bi jih lahko dobil že pod 45 tisočaki.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Snoop
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoop Po okt 02, 2006 8:53 pm

Sierrator je napisal/-a:Ni nujno, da jih menjaš. Lahko jih daš obnoviti.

a pozna kdo koga v Mariboru, kateri obnavlja amortizerje in kolikšna je cena za obnovo....a lahko daš samo en amortizer obnovit, al moreš dat oba? Pa še to...kolko stane obnova amortizerja....če ni neke bistvene razlike, potem je po mojem boljše kupit nove....

aja pa še to...če zapeljem v kakšno luknjo ali čez ležeči policaj, se avto ne zaziba kot na kakšni gugalnici, ampak samo rukne (čez ležečega policaja ne rukne) in je taki topi zvok...sem pa se že peljal v avtu, kateri je imel zanič amortizerje in moj avto ne kažeš takšnih znakov, saj je tisti avto poskakoval še lep čas po vožnji čez kakšno luknjo ali ležeči policaj....

hvala
I LeT My LiTTle HoMiEs RiDe On YoU

FreaK_22
Novinec

Napisal/-a FreaK_22 To okt 03, 2006 4:05 pm

v MB je Rudolf obnova pa pride cca. 3k zdaj se prvo pozanimaj kolko pride nov, ker pri nekaterih modelih ni neke bistvene razlike v ceni med novim ter obnovljenim,lahko daš tudi samo enega obnovit...zdaj če se ti avto ne ziba več ter nabija je lahko tudi amortizer (ti je izpustil...) lahko pa je tudi kaj druga ležaj amor...
Allways tuning

boneman
Nov uporabnik

Napisal/-a boneman Po nov 20, 2006 1:22 pm

Mene pa zanima kako se kaj obnesejo Kayaba amortizerji.Se jih splača kupit?

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI So nov 25, 2006 7:56 pm

Vprašanje če se splača obnovit:

-kje boš imel avto tisti čas ko bodo amortizerji na obnovi(razen če zamenjaš tvoje stare za obnovljene+doplačilo)ga boš imel na klocni ali v delavnici na dvigalu.
-kupiš nove in imaš garancijo, ne vem če so tako zelo dragi.
-obnova je lahko zanič pa bodo spet problemi.

Lep pozdrav
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Napisal/-a Sierrator Ne nov 26, 2006 6:14 pm

Naročiš se recimo pri Turnšku v Videm-Dolu (ali pri kom drugem), jim pripelješ avto in greš za tri urice malo na sprehod s predrago (ali pa sam) ali pa s prijateljem v bližnji pub (ali pa sam) in ne boš verjel - ko se vrneš te avto čaka z že obnovljenimi amortizerji!
BTW: obnoviljo ti TVOJE amortizerje.
BTW 2: tudi na obnovljene se dobi garancija (imam izkušnje s tem!)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne nov 26, 2006 6:19 pm

... poglej tudi puše - silen bloke zadnje preme pri Bori baje hodijo radi po slabem po tistem kar si napisal je prej to pa še manj stane ;) ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

VAG
Nov uporabnik

Napisal/-a VAG Sr nov 29, 2006 9:05 pm

Sierrator je napisal/-a:Naročiš se recimo pri Turnšku v Videm-Dolu (ali pri kom drugem), jim pripelješ avto in greš za tri urice malo na sprehod s predrago (ali pa sam) ali pa s prijateljem v bližnji pub (ali pa sam) in ne boš verjel - ko se vrneš te avto čaka z že obnovljenimi amortizerji!

In plačaš toliko kot da bi šel kupit nove amortizerje + montaža. :cry:
Če že obnovljeni, potem samo k Vugi (je pa treba it v NG).
Amortizer s.p. je čist predrag. Že pred nekaj leti je hotel za obnovo amortizerjev + delo 54k sit. Frend je dal letos za 4 nove amortizerje Monroe (zadnji celo plinski), gumice in ostali materiali + delo enako (54k sit), pa še 7 ali 8k sit za optiko.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr nov 29, 2006 9:48 pm

Da malo ukradem temo- kateri amortizerji so pa "hudi", ampak za težje in "bolj komot" avte? V mislih imam svojega safrana; zaenkrat so še čisto kul, samo kilometrov je že velik in dobro je vedet kaj je kul in kaj ni.
Original najbrž brezveze, ane? Za monroe sem slišal da so "super za svojo ceno", kaj pa "super"? Ne bi rad niti kvaril lege niti komoditete.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr nov 29, 2006 10:10 pm

phoebus je napisal/-a:Da malo ukradem temo- kateri amortizerji so pa "hudi", ampak za težje in "bolj komot" avte? V mislih imam svojega safrana; zaenkrat so še čisto kul, samo kilometrov je že velik in dobro je vedet kaj je kul in kaj ni.
Original najbrž brezveze, ane? Za monroe sem slišal da so "super za svojo ceno", kaj pa "super"? Ne bi rad niti kvaril lege niti komoditete.
Billstein Boge Turbo Koni pa to tiste, ki so brez možnosti nastavitev - kot originalni amortizerji in imajo malenkost bolj trdo nastavitev že v osnovi in so za vsakdanje vožnje ok dajo več varnosti z boljšo odzivnostjo vozila in niso zahtevni ... (( Primer : ti imaš malo prakse in kupiš športne nastavljive amortizerje - ne veš sploh kaj ti lahko nudijo ti amortizerji in jih greš montirat k kakšnemu staremu kolegu od fotra popoldanskemu mehaniku ... pol ugotoviš, da so ti bili boljši navadni, ker tam je bilo nastavljeno vse za normalno uporabo tu pa ne veš kako vozit - ker ti niso prav montirali in je avto nevaren pol pa si tiho da te kdo ne bi imel za b***** in trpiš ker si dal 1300 eur za nekaj kar to ni :P :P :P )) Boge Turbo so dobri niti dragi niso in ti jih priporočam ker sem jih imel na več avtomobilih in nikoli niso spustili Sachs so iz iste firme samo radi po enem letu spustijo ... cene so sprejemljive Bilstein so tudi dobri samo so dosti dražji ... Koni isto L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Napisal/-a Sierrator To dec 05, 2006 12:50 am

VAG je napisal/-a:
Sierrator je napisal/-a:Naročiš se recimo pri Turnšku v Videm-Dolu (ali pri kom drugem), jim pripelješ avto in greš za tri urice malo na sprehod s predrago (ali pa sam) ali pa s prijateljem v bližnji pub (ali pa sam) in ne boš verjel - ko se vrneš te avto čaka z že obnovljenimi amortizerji!

In plačaš toliko kot da bi šel kupit nove amortizerje + montaža. :cry:
Če že obnovljeni, potem samo k Vugi (je pa treba it v NG).
Amortizer s.p. je čist predrag. Že pred nekaj leti je hotel za obnovo amortizerjev + delo 54k sit. Frend je dal letos za 4 nove amortizerje Monroe (zadnji celo plinski), gumice in ostali materiali + delo enako (54k sit), pa še 7 ali 8k sit za optiko.

V enem poletnem postu
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0
sem napisal tole (citiram):

"Zanimovo: Ljubljančan vozi v Novo Gorico, jaz pa v Videm-Dol. :D
Ampak en razlog za to že mora biti. :lol: "
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov