Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To dec 19, 2006 9:42 am

the_man je napisal/-a:
seeman66 je napisal/-a:Spomladi enkrat je bila pri Tedniku ravno tema o časovni razliki dveh voznikov. Ne spomnim se točno na kateri relaciji, je bil test, uglavnem eden je bil rally voznik in je izkoristil vsako luknjo za prehitevanje, drugi pa je bil inštruktor avtošole in je vozil po predpisih. Razlike se mi zdi je bilo 12 minut. Veliko ali malo, kakor za koga.

lp seeman66

mislim da je bila relacija maribor portorož. razlika je bila pa res toliko da je prvi voznik ravno dobil kavico na mizo ko se je drugi pripeljal. in to v 300km dolgem turu.

lp
... Lj - Kp je nekdo prepeljal v 30 min ... kava je bila pa sigurno v vedru servirana :P :P :P L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

hladov
Nov uporabnik

Kraj: primorska-bolj jugovzhodna

Napisal/-a hladov To dec 19, 2006 10:30 am

Včeraj sem hitel pa dodam še nekaj v zvezi s tem izračunom raslike v času. Tisti listek z izračunom bi si morali pritrditi na vidno mesto recimo v službi in nekje doma, kjer bi ga videl preden sedeš v avto ( da ne lepimo v avto listkov) . Mogoče bi to pripomoglo :?: k večjemu redu v glavi. Pa saj ne da je treba pretiravati z vožnjo striktno po predpisih :ne . Relacije, ki jih vsaj nekaj od nas prevozi dnevno pa verjetno ne presegajo 100-150 km/smer/ dnevno. Tako so razlike manjše.
Če se ne motim, je bila lani izvedena na ravni Evrope raziskava o znanju predpisov-znanj posebej tistih, ki jih v določenih situacijah vozniki še posebej potrebujejo ( če se kdo spomni naj pove kaj več).
Kolikor vem smo se slovenski vozniki prav mizerno odnesli v primerjavi z vsemi, tudi našimi sosedi, ki so z nami recimo primerljivi.
Menim , da bi bilo potrebno tiste najbolj važne stvari v zvezi z vožnjo, na NAVADNEMU, NE PREVEČ IZOBRAŽENEMU človeku PRIJAZEN NAČIN ( skrajno logično)podati večkrat v življenju.(ne da bi žalil kogarkoli) :ne . Tisti s sveta za preventivo, ki so verjetno naslov za to, pa morajo najti večini, če ne vsem voznikom dostopen način za tovrstno dopolnjevanje.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To dec 19, 2006 10:44 am

Mad je napisal/-a: ... Lj - Kp je nekdo prepeljal v 30 min ... kava je bila pa sigurno v vedru servirana :P :P :P L.p. Mad

Jaja.. Popovic, ne? Pa ni blo vedro kave, ampak vedro ledu in noter don perignon :EE

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To dec 19, 2006 11:00 am

Drugace me pa najbolj motijo semafori in "zeleni" val!

Ce se v Ljubljani peljes po predpisih, bos cisto na vsakem semaforju stal! :twisted: Da lepo ujames zeleni val, se moras peljat direkt okol 70 (po stevcu). Ne vem pa kako policaji to upostevajo?!

lp
Slika

Uporabniški avatar
sicco
Nov uporabnik

Napisal/-a sicco To dec 19, 2006 11:06 am

Pa sprobajte malo vaše znanje oz. neznanje:
http://www.testcpp.com/#

Dejstvo je, da bi vsak in to čisto vsak (neglede na starost voznika) moral znati odgovoriti na vsa vprašanja 100% in mislim, da je znanje CPP osnova, da se sploh lahko vsedeš v avto.

Uporabniški avatar
sicco
Nov uporabnik

Napisal/-a sicco To dec 19, 2006 11:09 am

KIXS: iz postov sem razbral, da si iz Krškega. Kakšno mnenje imaš o zelenem valu v Zagrebu?

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To dec 19, 2006 11:31 am

sicco je napisal/-a:KIXS: iz postov sem razbral, da si iz Krškega. Kakšno mnenje imaš o zelenem valu v Zagrebu?

Zdej si me pa dobo :D

Res sem iz KK in res se parkrat na leto vozim v ZG, ampak nimam nic pametnega v spominu :? Nazadnje smo sli v zacetku novembra, takrat sicer nisem js vozil, pa se ne spomnem, da bi me kaj prevec jezilo. V Lj se pa vsakodnevno vozim po Trzaski in Dunajski, pa tocno vem vse intervale semaforjev in me zato se toliko bolj moti, ko vem, da dejansko moram krsit pravila?! :x Ni mi jasno za koga so postavili te intervale? Za trole? Ampak te itaq vecinoma stojijo na skor vseh semaforjih.

sicco: lahko pa ti poves bolj natancno za ZG ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
sicco
Nov uporabnik

Napisal/-a sicco To dec 19, 2006 11:44 am

Dejansko je Zagreb miljonsko mesto, promet pa poteka bolj tekoče kot v Ljubljani. Dobro, ob konicah je tam isto problem. Vedo pa v Zagrebu kaj je zeleni valj.

Nočem vedeti kaj bo v Ljubljani, če bodo enkrat v prihodnosti res tramvaji.
Toliko izsiljevanja pa vožnje čez rdečo nisem videl nikjer drugje kot v Ljubljani. Da bi se folk zmigal ob zeleni, to pa ne. Rajš pol mal čez rdečo.

-BERTONE-
Novinec

Napisal/-a -BERTONE- Sr dec 20, 2006 2:57 pm

kixs je napisal/-a:- veliko bi naredili, ce bi VSI morali obnavljat CPP in izpitno voznjo na nekaj let (recimo 5).

No to pa je tako debilen predlog da glava boli. Daj še enkrat premisli kaj si izjavil. Kdo pa misliš da se ima čas na vsakih pet let zajebavat s ccpjem, avto šolo in nevem čem še vse. Že ko moraš it delat novo osebno, vozniško, zaradi pretečenega datuma, mora folk uzet dopust da to lahko na občini uredi(običine in njihovve zelo prilagodljive uradne ure), ni to kr tako kaj šele zajebavat se z avto šolo še enkrat in retardiranimi izpitniki, ki z vsake miši naredijo slona.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr dec 20, 2006 3:55 pm

-BERTONE- je napisal/-a:
kixs je napisal/-a:- veliko bi naredili, ce bi VSI morali obnavljat CPP in izpitno voznjo na nekaj let (recimo 5).

No to pa je tako debilen predlog da glava boli. Daj še enkrat premisli kaj si izjavil. Kdo pa misliš da se ima čas na vsakih pet let zajebavat s ccpjem, avto šolo in nevem čem še vse. Že ko moraš it delat novo osebno, vozniško, zaradi pretečenega datuma, mora folk uzet dopust da to lahko na občini uredi(običine in njihovve zelo prilagodljive uradne ure), ni to kr tako kaj šele zajebavat se z avto šolo še enkrat in retardiranimi izpitniki, ki z vsake miši naredijo slona.

Imas prav, res je debilen predlog... js pa vsak dan vidim nekaj 10 in vec debilov, ki vozijo kot zombiji, kot da so sami na cesti. Brez smerokazov, z izsiljevanjem prednosti, itd.

Pod prejsnim postom sem omenil, da bi bila verjetno boljsa varijanta, da bi ti policaj poleg pihanja dal se za izplonit eno polo CPP-ja! Ce ne naredis (meja bi morala biti nad 90%), gres se 1X delat v izpitni center :P

Na zalost je ze tako, da stvari pozabljamo!
Slika

Vectra99
Nov uporabnik

Napisal/-a Vectra99 Sr dec 20, 2006 4:44 pm

Jest sm si mogoče še bolj zamislil ker sm tistga 42-letnik poznal 18-letnika pa moj sin ker je biv na isti šoli kot je sin.Pa še nekaj sm šel gledat bmw v Kran pred AMZS pa k sm ga vidu mi je blo kuj slabo čist zmečkan gorzaa.Tko da sm se mal spametvov počas se daleč pride pa se bolj varno je :-P

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Sr dec 20, 2006 4:46 pm

-BERTONE- je napisal/-a:

Debilen predlog?? Nevem zakaj ko pa prides v lj ko je prometna konica pa neves ne kdo "pije ne kdo placa" in vprasaj se zakaj je tako? Vrjetno zato ker nekateri neznajo osnovnih pravil na cesti kot so prednosti znaki itd...

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Sr dec 20, 2006 6:06 pm

sicco je napisal/-a: Da bi se folk zmigal ob zeleni, to pa ne. Rajš pol mal čez rdečo.

Podpis!
V Trstu jih gre na semaforju 10x več čez kakor pa pri nas.
Prau spremljam, kaj folk pri nas počne med tem ko čakajo na zeleno, in ko je zelena, mu full narobe hodi, k ga je glih "zmotila" pri njegovem "opravku" ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov