Napisal/-a jama So dec 23, 2006 8:45 pm
Prosim za pomoč, če je kdo imel kaj podobnega oz. ve na koga se lahko obrnem.
Da ne dolgovezim preveč le na kratko. Pri avtu Renaul Scenic 2, ki ima dvoletno garancijo je pol leta po njenem preteku utrpel napako, ki jo po mnenju vseh serviserjev s katerim smo bili v kontaktu, ne bi smel. Na rednem letnem servisu na katerem so poleg vsega menjali tudi pogonske gredi so odkrili še poškodbo diferenciala menjalnika. Poškodba naj bi nastala zaradi preobremenitve (pri avtu moči 1,5 dizel) in ob tem naj bi se poškodovala tudi os. NAj poudarim, da je avto redno servisiran v pooblaščeni Avtohiši in je z njim od nakupa naprej skozi nekaj narobe.
Glede na to, da zamenjava diferenciala, ki je nujna stane z odbitimi 30 % (ki jih kod znak dobre volje prizna Renault) okoli 150.000 Sit. Ob tem bi bilo za kvalitetno popravilo potrebno zamenjati tudi os menjalnika. Glede na to, da gre po mojem mnenju za skrito napako smo naslovili reklamacijo na Službo za stike s kupci, ki pa je zadevo zavrnilo in na eni in pol strani vljudnostnega blablaja z vsemi napačnimi podatki (datum prevzema ja kar v letu 2003, številka šasije napačna itd) ponudilo zamenjavo vozila, ki ima za seboj že toliko popravil za novega (po ugodni ponudbi). A si predstavljate! Da bi jih poslal v .... Gospa, ki je podpisnica dopisa danes od 14.15 (ko smo prejeli dopis) ni dosegljiva.
V Avtohiši, kjer vozilo popravljeno čaka na prevzem le tega seveda pred plačilom ne morejo izdati. Razumljivo. Mi pa nočemo vrniti nadomestnega vozila (Clio).
Moje vprašanje je: Ali ima kdo podobne izkušnje in kakšne so naše možnosti, če gremo v tožbo oz. kaj je za narediti. Vsi govorijo (tudi mehaniki - neuradno), da gre za njihovo napaka in naj avta ne prevzamem in obdržim nadomestno vozilo. Vsa mnenja in predlogi dobrodošli.
Petka