mikko je napisal/-a:Ja pri zadnjem tanku sem imel porabo 12l , sedaj imam trenutno 9l.
30k km bom sigurno naredil. Avto mislim imeti 3 leta. 1 tank pa porabim v 1 tednu.
Kaj priporočaš ? Bo selespeed kaj trpel zaradi plina ? Koliko moči avto izgubi ?
... Obstaja več sistemov . Moj je Easy Jet in ni vezan na lambda sondo je precej preprost in mu ti nastavljaš parametre ... edino z močjo je omejen, dela do nekje 200 km ... Tisti novejši npr Princess je vezan na lambda sondo in ga ne moreš zapirati, ker se avtomatsko nastavlja sam ... poraba bi bila večja zatood 10 do 15 % od tvoje aktualne in če bi ga montiral deluje sicer bolje kar se tiče pospeškov a jaz sem plin vgradil zato, da poraba pada in se mi finančno pozna

moja je nižja - okrog 9 - 11 PLIN in okrog 12.7 Benzin je pa to na avtomobilu opazno ne potegne kot bi moral in ker je to namerno pač mene ne moti

(še vedno gre dobro samo ne kot 200 km avto temveč kot 150 km avto ) imam plinsko posodo z 54 L volumna nekje 80 % ga porabiš 20% del ostane vedno notri in torej če naredim z njim 380 - 480 km je to poraba med - 9 in 11 L / 100 Km ... Plin motorju ne škoduje in je bolj Masten kot benzin in tudi njegovo oktansko število je večje - nekje okrog 104 oktane tako, da ti motor ni obremenjen z predvžigom ... mislim, da motorju ne škoduje v Italiji od kjer prihaja ga imaš na 1700 plinskih servisih torej gre podatku zaupati

... samo pozor - na tistih novejših modelih JTS Alf ne deluje še, ker ni še programa zanj (kolega čaka nanj) in če nimaš tega modela Alfe ti ga priporočam ( Po izračunu si rekel 4 tanke na mesec torej 4 x namesto 13000 sit le eden benzinski + 3 plinski od 6000 sit je enako mesečno ali 52000 sit ali pa v kombinaciji z plinom cca 31000 sit torej okrog 250000 sit letno ... Po dveh letih prišparaš cirka 500000 sit torej sto tisoč zaslužiš če je sistem vreden 400000 sit ) ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...