Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe jan 12, 2007 3:33 pm

js jem v avtu in zelo redko tud dvignem telefon (ce je nuja in morm po sestrco kam).. ampak sm opazu da nism nikol dekoncentriran na voznjo ko telefonarim.. probleme mam sam z prestavljanjem.. sevede prestavim s telefonam u roki pa mi glih ksn pomembn stauk uide.. npr mat je umrla prit me iskt... ja pridm tko kt zmer ne tez mi :D anyway salo na stran.. se strinjam da se ne sme telefonart v avtu ampak je pa spet to kolk si ti izkusen in koncentriran. js osebno ne spremenim koncentracije ker sem ze od majhnga tak clovk da lahk delam vec stvari na 1x. recimo sm bral knjigo in racunal matematiko.. al pa prepisoval iz zvezka na tablo pa se pogovarjal z ucitelco. pac tak sm. in ni res da ne mors bit 100% koncentriran.. so izjeme in js sm eden izmed njih :D me pa dekoncentrira pogovor s sovoznikom ker se doskrat obracam proti sovozniku da se pogovarjam iz oci in oci.. in morm rect da doskrat sm mogu kr na debelo pobremzat da se nism komu v rit nabou. ker estavno sm gledov stran in situacije nism vidu. aja pa v avtosol sm mel babo za instruktorco k je vidla vsak misji prdec pa se drla pazi pazi! ko bi babo najraj nabou.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe jan 12, 2007 4:32 pm

Mene pa dekoncentrira branje takih skrpucal od pisanja, kot je tole zgoraj ... k sreči v avtu nimam interneta, da bi moral to brat :-P
No, telefonarim med vožnjo zelo poredko, če se že javim, potem opravim hitro, če je ravno možnost zapeljem nekam dol s ceste in se pogovarjam, če pa te prilike ni, pa pogovor hitro zaključim, oziroma se sploh ne oglasim. Če je kdo poznanih pokličem nazaj, če ne pa nikakor ne pokličem nazaj, če me kdo rabi bo že še 1x poklical če ne naj se pa na popek vrže. Če kličem iz avta, potem se najprej pripravim tako, da ustavim na primernem mestu, drugače pa ne kličem, razen na AC, ko vozim počasneje kot običajno, vendar ne manj kot 120. Telefona nimam v roki, ampak ga stisnem med ramo in glavo, ker imam še ta star cegu od telefona in prav fino je, ker ta cegu to omogoča, saj današnje miniature so veliko premajhne, še tipke ne moreš pritisnit če imaš predebele prste.
Načeloma sem proti telefoniranju med vožnjo, kazni so po mojem 10x premajhne.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe jan 12, 2007 5:22 pm

Telefoniranje med vožnjo zmanjšuje zbranost med vožnjo, tako kot vsako drugo opravilo - tudi pogovarjanje s sopotnikom, prestavljanje postaj na radiu, ...

Nekatera opravila motijo bolj, druga manj. Vprašanje pa je, če telefon moti v taki meri, da bi bilo telefoniranje kaznivo. Na enak način bi moralo biti kaznivo kajenje med vožnjo.

Tudi sam kdaj govorim med vožnjo, včasih tudi pokličem, če je nujno. Se pa izogibam telefoniranju po mestu med tekočo vožnjo, ker opazno vpliva na vožnjo. Mislim pa, da na odprtih cestah in avtocestah ob vožnji po pameti telefoniranje na vožnjo ne vpliva do te mere, da bi lahko bilo kaznivo.
Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe jan 12, 2007 7:00 pm

mate je kar dobro napisal.

jaz naprimer edino nesrečo, ki sem ji imel je bila v mestu zaradi avtoradia :evil: pa ni kazniva uporaba AV med vožno, tel. pa je, čeprav imaš vsaj oči na cesti, misli so itak drugje...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe jan 12, 2007 8:06 pm

Eden je omeno pijačo med vožnjo, no da te vidm frajer, kak boš štopl na flaški odprl pa vozo vsaj z eno roko...sej gre ampak če moreš reagirat hitro ne vrjamem da boš z flašo pa štoplom uspel kaj naret :twisted: Pa jaz bi najprej kajenje prepovedal v avtu, šele potem telefoniranje. Ker ko vidim, predvsem ženske, ko itak ne zna pelat niti po ravnem, pol se še ji kadi v oke, pa ko more spajtlat pepel...polom. Sem brez besed. :evil: Niti ne upam posmislit da ji pade cigaret na noge,med noge ali bilo kam...je garantirano v grabnu z avtom. :roll:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe jan 12, 2007 9:22 pm

Z desno roko držiš flašo in volan z levo odšraufaš. Prestaviš flašo v levo roko in piješ. Z levo roko v kateri imaš flašo primeš volan in z desno šaltaš oz če. je potreba šaltaš z flašo v desni roki. Še bolš je pa da na semaforju to nardiš. Dostkrat pa menjalnik avtomatski rata - sovoznik :D

Lumpy_ te mal motorika j**e ? :P
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe jan 12, 2007 10:23 pm

lahko ti pa sovoznik odpre flašo če smo že pri tem ;)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Pe jan 12, 2007 11:51 pm

Dokler sem bil kurir po lj (voznik kombija) sem polovico šihta preživel na telefonu in hvala bogu nisem dobil nobene kazni in nobene nesreče povzorič. Sam mi je blo isto al telefoniram ali ne, če sem telefoniral sem bil še bolj pozoren na pešce, kolesarje...

Telefon v roki mi nikoli ni povzročal nobenih komplikacij, in nikoli ni bilo problema s šaltanjem in vožnjo v ovinke.

Veliko bolj sem neskoncetriran, ko šaltam po radiu (menjavam cd ali postaje) ali kaj drugega iščem (vozni listi in branje sporočil, ki so prihajali preko GPRS-a ipd)

Pa ne vem, kaj nekateri toliko jokate okoli tega.. saj predvsem uporabljaš noge, vse se da z eno roko (šaltat in vrtet volan), če pa tega niste navajeni pol pa lepo ne govort po telefonu oz kaj drugega početi! ;)

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 So jan 13, 2007 2:22 am

lepo povedano :d

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So jan 13, 2007 5:42 am

Samotar je napisal/-a:Z desno roko držiš flašo in volan z levo odšraufaš. Prestaviš flašo v levo roko in piješ. Z levo roko v kateri imaš flašo primeš volan in z desno šaltaš oz če. je potreba šaltaš z flašo v desni roki. Še bolš je pa da na semaforju to nardiš. Dostkrat pa menjalnik avtomatski rata - sovoznik :D

Lumpy_ te mal motorika j**e ? :P

Ne ne sej men ne dela problemov to z flaško, pa sem tud dost v avtu in se s tem ubadam. Pač malo sem o tem zabluzo ker se mi zdi da ko se s faško ukvarjaš je dost več možnosti da boš naredo pizdarijo ko pa s telefonom. Moje mnenje, pa ne me napadat. :lol:
Glede telefona pa, tud jaz ko se pogovarjam, menjavam prestave z eno roko in vozim, res pa da na ovinkih ne bom spuščal volana. :D

Sam ko gledam en folk kak vozi se mi zdi, da nekateri boljše vozijo/vozimo :oops: s telefonom v roki, kot pa par takih, ki brez telefona delajo pizdarije. Npr danes bi lahko avto tak razsipal da za sebe nebi vedo,če nebi žlajfal ko tele ko sem jo na daleč videl kaj namerava, ko mi je baba vzela prednost. Pač sem po levi mimo vozil itd. :evil: :roll: Pa nima veze zdaj to (off top.) :/:o:/
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost