Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če jun 01, 2006 5:01 pm

Ce ti 115KM passat TDI zre 9 litrov je nekaj narobe z voznikom ali pa z avtomobilom. Tudi s 6.5 l/100km ne bi smel ovirati prometa.

Jaz sem imel danes na Golfu IV 115KM (čipanem na 150KM) povprečno porabo 6.3, pa sem šel zjutraj v LJ (20km), se vozil kakšne pol ure po LJ (bežigrad, zaloška, bežigrad, vič) in šel nazaj domov po obvoznici z okoli 160km/h, odvisno od prometa. Mislim da s tako vožnjo nisem ravno oviral prometa, je pa res, da po mestu nisem divjal, sem pa konkretno pospešil do tistih 60, 70km/h po dvopasovnicah.

Odločitev med 1.4 16V in SDIjem je zelo težka. Registracija je enaka, cestnina je pri SDIju dražja, razlika v porabi cca 2 litra. Jaz bi se ju na tvojem (in sem se ju tudi na svojem) mestu izogibal in bi gledal vsaj za 1.6 (s katerim se je mogoče že prav lepo peljat, tudi pospeški niso slabi, ker avto ni težek - cca 1100kg) ali pa TDI motorjem, vsaj 90 ali še raje 100KM (PD motor, samo so tudi drazji). 110KM je pa nažalost 81kW, kar že pomeni višjo registracijo. Če imaš veliko avtocestne vožnje se splača pogledati tudi za 115 ali 130KM, ker imata 6 prestav.
Slika

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Kraj: Savinjsko-šaleška

Napisal/-a Skalaš Po jan 29, 2007 4:31 pm

Upam, da ne zahajam preveč stran od rdeče niti...
Zanimajo me potovalni računalniki v Golfih IV. Kaj točno te zadeve prikazujejo, (nekaj sem slišal da porabo goriva, razdaljo... mogoče še kaj?). Cca. koliko je treba odšteti za nakup in po možnosti montažo?
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Mate
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mate Po jan 29, 2007 10:09 pm

Potovalni računalnik na Golfu IV od leta 98 naprej prikazuje:
- prevoženo razdaljo
- čas vožnje
- povprečno hitrost
- trenutno porabo
- povprečno porabo
Nekje od leta 2003 naprej pa se trenutna poraba ob mirovanju izpiše v litrih na uro. Pred tem so vedno l/100km. Dodana pa je še opcija preostale vožnje z gorivom, ki je še v tanku.
Vedno imaš na voljo dva ločena potovalna računalnika. Eden se resetira vedno, ko avto stoji dalj kot 2 uri, drugega pa je potrebno resetirati ročno.

Mislim da je potovalni računalnik funkcija, ki je v večji meri vgrajena v sam števec, kar je strošek okoli 300€, potrebuješ pa še drugo desno obvolansko ročico z gumbi za izbiranje prikaza želene vrednosti in tipko za reset.

Tole s števci naj potrdi še nekdo, ki zadeve pozna iz prve roke. Jaz to samo predvidevam, vem pa, da so težave z združljivostjo števcev iz različnih modelov.
Slika

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po jan 29, 2007 11:30 pm

če bi meu vwja hočm tdija al pa 1.8t!

Js ko nardim v službo 7 km se pomoje ne splača dizla ane, škoda motorja za samo vžiganje in ugašanje, itq se niti ne ogreje na delovno temp.

trafo66

Napisal/-a trafo66 Po jan 29, 2007 11:34 pm

o 1,4 motorju od ww jw glih na tem forumu dosti napisano pa si poišči.

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Kraj: Savinjsko-šaleška

Napisal/-a Skalaš Če feb 01, 2007 12:22 am

@Mate, hvala!
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če feb 01, 2007 12:29 am

Mate je napisal/-a:Potovalni računalnik na Golfu IV od leta 98 naprej prikazuje:
- prevoženo razdaljo
- čas vožnje
- povprečno hitrost
- trenutno porabo
- povprečno porabo
Nekje od leta 2003 naprej pa se trenutna poraba ob mirovanju izpiše v litrih na uro. Pred tem so vedno l/100km. Dodana pa je še opcija preostale vožnje z gorivom, ki je še v tanku.
Vedno imaš na voljo dva ločena potovalna računalnika. Eden se resetira vedno, ko avto stoji dalj kot 2 uri, drugega pa je potrebno resetirati ročno.

Mislim da je potovalni računalnik funkcija, ki je v večji meri vgrajena v sam števec, kar je strošek okoli 300€, potrebuješ pa še drugo desno obvolansko ročico z gumbi za izbiranje prikaza želene vrednosti in tipko za reset.

Tole s števci naj potrdi še nekdo, ki zadeve pozna iz prve roke. Jaz to samo predvidevam, vem pa, da so težave z združljivostjo števcev iz različnih modelov.

jst mam letnik 03 pa mi tega kok km lah nardim se s preostalim gorivom ne prikaze.to so mel passati golfi mislm da ne

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So feb 03, 2007 1:25 am

_Matej_ je napisal/-a:
cliopower je napisal/-a:Ja lixo ima cisto prav sdi dela kot traktor 1.4 se pa nic neslisi tu je razlika :P :P

Mal se motiš, tud 1.4 16V se sliši kar dosti, celo toliko da me folk sprašuje če mam dizla...

Eeeeeeej teeeegaaaaa !!??? :bonk :cry :cry :cry :cry :cry :cry kaj je reku.....jaz bom umrl od smeha !!! :cry :cry :cry :cry :cry :cry :roll: :bonk

Najbrž mu je motor drug dan crknil.... :roll: :? :P

abbe, se strinjam, tega podatka ne kaže. Jaz imam 2001. Mate je je napisal da ta drug računalnik moraš resetirati ročno....po mojih izkušnjah, se resetira vsakih 10.000 km. ;) seveda ga lahko tudi ročno resetiraš... ;)

Mate
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mate So feb 03, 2007 6:15 pm

Morda sem zgrešil tisto z letnikom, gotovo pa obstajata obe omenjeni funkciji tudi pri Golfu IV pri kasnejšem letniku ali boljši opremi.
Slika

milan41
Nov uporabnik

Napisal/-a milan41 So feb 03, 2007 6:32 pm

ko berem to se sprasujem al mate vzigalnike al avtomobile ?
no saj razumem vsak se po svoje tolazi a na samo na zrak ne gre noben !

Uporabniški avatar
jadam007
Nov uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a jadam007 So feb 03, 2007 7:51 pm

milan41 je napisal/-a:ko berem to se sprasujem al mate vzigalnike al avtomobile ?
no saj razumem vsak se po svoje tolazi a na samo na zrak ne gre noben !

se podpišem :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov