Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Novinec

Kraj: Posavje

Polirna tekočina A1 Speed polish

Napisal/-a Blueboy_RM Pe feb 02, 2007 7:47 pm

A kdo ve kaj več o tej znamki polir tekočine. Obstaja tudi Speed Wax. Zdej me zanima če je ta zadeva dobra in če je za metalik barve?
Hvala
RM

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent To feb 06, 2007 1:51 pm

zavisi kaj bi rad dosegel na svojem avtu...ker eno je polirna pasta, drugo pa vosek

v kolikro je lak spraskan ima rise, holograme etc. potem potrebuje poliranje..zdaj spet...če hočeš nek efekt potem mora biti to narejeno s polirnim strojem z namesnkim polirnim sredstvom.

V kolikor je barva OK pa rabiš zgolj zaščito..potem daš gor vosek...ki skrbi za zaščito hkrati pa tudi malo 'polepša' avto. Svetujem ti nakup (če boš delal ročno) od TurtleXax-a vosek v sprayu..nekaj v zvezi za Nano tehnologijo ..cena mislim da je nekje 1.700 sit (7 eur))- dobiš pa v Sparu oz. na večjih pumpah.
Enostavno ga našpricaš po plehu...razmažeš, počakaš da se posuši ter s suho mehko krpo zbiršeš do sijaja (preverjeno dober efekt za malo denarja in truda) - od krp svetujem mikro krpice ki jih za par evrov dobiš vvečjih veleblagovnicah (npr. Spar).

samo poliranje pa je prava umetost...kaj izbrati za polituro (compound, polish, glaze, polimerne zaščite, voski..katere polirne pene uporabljat, kako polirat,...) vsak stvar je za svoj namen.

Od polirnih past bi morda svetoval AutoMagic...cena pol litra glaške je nekje 12 EUR...je pa spet vprašanje kaj ti rabiš - ker izbira je velika, moraš pa vedeti oz. vsaj napisati tule kaj sploh potrebuješ oz. želiš.

Ker jaz se spravljam da bom spomladi pošteno spoliral avto..zdaj sem ravno v fazi kupovanja zadev (stroj že imam, rabim še polirne pene, ovčke, podstavke za peneo, pasto že imam (Menzerna), kupil bom še glaze (AutoMAgic BC-2, ki mi ga je zmanjkalo), uporabil bom tudi umetno zaščito avta (Liquid Glass), iščem pa še en dober vosek (pre omenjeni je za sproti, ko pa poranju še v 10-ih minutah polepšaš avto) - Carnuba vosek...pa bom verjetno spet vzel od auto magica WetWax..ker drugega pri nas ne najdem.

Tako da...cela znanost, denarja za znoret..ampak če ima človek veselje :) - rezulatate pa sporočim ko bo imel vse in se bom lotil poliranja (aprila oz. maja).

LP

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Re: Polirna tekočina A1 Speed polish

Napisal/-a no_name To feb 06, 2007 2:09 pm

Blueboy_RM je napisal/-a:A kdo ve kaj več o tej znamki polir tekočine. Obstaja tudi Speed Wax. Zdej me zanima če je ta zadeva dobra in če je za metalik barve?
Hvala

če hočeš dober rezultat potem vzemi 3M pasto. uspeh zagotovljen!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To feb 06, 2007 2:17 pm

Tale A1 je na primerjalnem testu dobila najnižjo oceno
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost