Debate, ki niso vezane na ostala področja...

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Pe okt 08, 2004 10:09 pm

samo_ je napisal/-a:_Jerry_ je filozof, psihič,... ! :lol:
Vozim tudi rdeč car - povej kakšen voznik sem !
---------------
samo

Pomota. Absolvent strojne fakultete :wink: Mi je pa psiholoska analiza res priljubljen hobi... :D

Imas svetlo ali temno rdecega? Morda poves se obliko karoserije? Pa zaupaj mi se to, ce si kupil novega ali rabljenega in ce ti je rdeca barva tudi res vsec, ali pa bi morda raje imel kaksno drugo :?:

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe okt 08, 2004 10:16 pm

črna = težka za vzdrževanje (beri: če imaš rad čist avto, brez prahu in smetk, ki se hitro poznajo). pa daleč od tega, da so črni (po možnosti z zatemnjenimi zadnjimi šipami) lepi :roll: . jih je že tok da....druge barve bolj pašejo očem :wink:

jaz ne bom nikoli mel črnega avta.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe okt 08, 2004 10:33 pm

menjekul je napisal/-a:....druge barve bolj pašejo očem :wink:

Zadel si bistvo :D Druge barve so za oci, crna pa za imidz... :wink:

iKst
Uporabnik

Re: Črna barva

Napisal/-a iKst Pe okt 08, 2004 10:57 pm

INFINITI je napisal/-a:Kako se kaj obnese na avtomobilih črni lak? Večina ljudi pravi da je črn avto lep samo ko je nov, potem pa postane mat in je tuga.
-Lastniki povejte kako in kaj je s tem :wink:

Jaz sem dal na mat črno avto pobarvat :) Je pa res, da je črna občutljiva. Mat še bolj kot svetleča črna, ker se res vsaka malenkost pozna na avtu. Sicer mi je taka barva ful všeč, ampak iz praktičnega vidika pa ni za mene, ker se 3x na leto spravim avto oprat :)

Aja, še to. Odvisno od tega kako je avto pobarvan. Če je pobarvan z navadno akrilno črno barvo se bo na začetku ful svetil, ampak bo čez par let barva zbledela, in bo za pogledat grda. Novejši avtomobili pa se barvajo v 2 slojih, najprej baza, ki da avtomobilu barvo, pol pa čez prozorni lak, ki da lesk in ščiti barvo. Avto pobarvan po takšnem postopku ne bo opazno spremenil barve tudi po več letih. Mogoče malenkost barva obledi, ampak še vedno ostane sijoča.
Zadnjič spremenil iKst, dne Pe okt 08, 2004 11:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
samo_
Nov uporabnik

Napisal/-a samo_ Pe okt 08, 2004 10:59 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
samo_ je napisal/-a:_Jerry_ je filozof, psihič,... ! :lol:
Vozim tudi rdeč car - povej kakšen voznik sem !
---------------
samo

Pomota. Absolvent strojne fakultete :wink: Mi je pa psiholoska analiza res priljubljen hobi... :D

Imas svetlo ali temno rdecega? Morda poves se obliko karoserije? Pa zaupaj mi se to, ce si kupil novega ali rabljenega in ce ti je rdeca barva tudi res vsec, ali pa bi morda raje imel kaksno drugo :?:

Ja, če bi kupoval nov avto bi se gotovo (kot vsak drugi) preseraval z izbiro barve karoserije in notranjosti, sedežev, dodatki na armaturi...itd....ja, potem pa bi se dalo iz tega nekako potegnt moj psihološki profil.
Kupil sem tisto kar je blo v danem trenutku na tržišču rabljenih škatel - svetlordeč karavan, lahko pa bi bil karkoli drugega.
-----------------
samo

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So okt 09, 2004 8:53 am

_Jerry_ je napisal/-a: crna pa za imidz... :wink:

a joj jakog imiđa :?

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti So okt 09, 2004 9:01 am

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Jup torej mam jaz avto sam zarad imidža pa še narcisoid sem pa wana be mafija... tak ,ko pol foruma tukaj !!! :P

Hummm se bo treba malo zamislit nad sabo!!! :P
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Zdaj pa zares men je moj avto bil v tej Barvi "vulkansko sivi" zgleda kot črna najlepši in nima dobene veze z narcijostjo ali čem drugim tak ,da ne pričaj lovačke priče!!!
:wink: :wink:

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So okt 09, 2004 10:10 am

samo_ je napisal/-a:Ja, če bi kupoval nov avto bi se gotovo (kot vsak drugi) preseraval z izbiro barve karoserije in notranjosti, sedežev, dodatki na armaturi...itd....ja, potem pa bi se dalo iz tega nekako potegnt moj psihološki profil.
Kupil sem tisto kar je blo v danem trenutku na tržišču rabljenih škatel - svetlordeč karavan, lahko pa bi bil karkoli drugega.

Za rabljene avtomobile to seveda ne velja v enaki meri kot za nove, razen ce si nekdo tako zeli crne barve, da bo to zahtevo postavil pri iskanju avtomobila na prvo mesto in se na ta racun celo odpovedal kaksni drugi (namesto karavana bo vzel limuzino ipd.). Zgodi se pa seveda tudi obratno, da najdes avto, ki ti ustreza v vseh drugih pogledih (model, tip motorja, oprema, ohranjenost, oblika karoserije...), je pa crne barve in ga bos vseeno vzel :wink: To je pac tista izjema, o kateri sem prej govoril in tocno to se je recimo zgodilo ravno meni... :roll:

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So okt 09, 2004 10:25 am

kobreti je napisal/-a: torej mam jaz avto sam zarad imidža pa še narcisoid sem pa wana be mafija... tak ,ko pol foruma tukaj !!!

Nope. Avto imas zaradi potrebe. Zaradi imidza imas barvo (ce si si jo sam izbral) 8) Sem pa tudi omenil, da so tudi izjeme (pri tistih, ki kupijo rabljen avto, jih je sploh veliko), tako da to se nic ne pomeni. Temna barva sama po sebi se ne pomeni, da je za volanom tudi temacna osebnost, je pa ODSTOTEK oz. VERJETNOST veliko vecja, kot pri avtomobilih npr. krem barve... Torej nic osebnega :wink: Je kdo ze videl kaksnega mafijca, japija ali politika, ki bi se vozil v avtu krem barve? Se mi zdi, da jih ni ravno veliko... :P

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JaNi|86 Sr feb 07, 2007 12:55 pm

Zdravo, sem eno temo iz athiva potegnil :P
Kak se pa kaj odnese črna barva, če avto pereš v avtomatskih avtopralnicah (ala šerbinek v mb al pa na Petrolu so)?

lp

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr feb 07, 2007 12:59 pm

če imajo krtače, se to pozna na laku...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr feb 07, 2007 1:02 pm

crna, grafitna, temno siva... vse se pozna sploh ko posveti sonce na karoserijo
(imas taksne lepe holograme) vidi se kot spraskani krogi
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr feb 07, 2007 1:20 pm

Mam crno barvo na mojem, ampak nelakirano, je akril.
Niti malo mi ni zal da sem ga dal v crno prebarvat, resda se svinerija fajn vidi na njem, a ko je lepo spucan ga ni lepsega.
lp

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr feb 07, 2007 1:25 pm

zanimiva psiho - analiza, s katero se pa ne morem čist strinjat. pr nas mamo 2 črna avta, pa ni nikjer sledu o kakih mafijskih poslih, prepotentnosti, narcisodnosti, čustveni labilnosti :P in podobnih. črna enostavno zato, ker je lepa 8)
je pa občutljiva in ga je treba zato veliko prat, ampak to še vedno ni razlog, da bi se odločil za kako dolgočasno srebrno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov