SCANIA je napisal/-a:najbolj je met tak avto da ne vidiš kok je porabapač k je prazn ga greš tankat
Dariooo je napisal/-a:Off topic....uprasanje ni bilo ce je dobro oz ni dobro imet racunalnik in kdaj je treba tankat ....SCANIA ter cruiser1
Dariooo je napisal/-a:glej meni se itaq zdi cudno da ko spustis gas oz ko zaviras z motorjem da je poraba 0, ker to je prakticno nemogoce, ker pol motor nebi laufal, ker nebi imel goriva in brez goriva itaq motor ne laufa, ko si pa na mestu porabe ni, ker se poraba gleda na prevozene km, ker pa na mestu km ne delas tudi porabe ni.LP
ted je napisal/-a:torej, vem da o tem blo kr neki govora že..lahko prilimate tud kak link, a,pak tkole mal ko se furam z avti, pač mi neki ni jasno... pač ko opazujem trenutno porabo goriva (P307 hdi) pač gledam ko zmanjšujem hitrost poraba pada..logično..ampak ko spustim plin, motor zavira, vakum dela, torej poraba takrat nična, računalnik pa jo še vedno kaže..oz pač gre proti nuli počasi..dejasnko pa je prekinjen vbrizg od trenutka ko plin spustim.
nato naslednje...:stojim na semaforju poraba pa je npr 6.5 litra in se dokaj hitro viša (domnevam da zaradi timinga prikazovanja, prevozene razdalje, ki je metrska, ko lezeš počasi , in in vbrizgavanja) zdaj ne vem, al motor več porabi ko le stoji prižgan (kar mislim da ne no -da ga zmoti le kratka razdalja, pa timing in vbrizgi)) al kako...
ker povprečje iz teh dveh razlogon nerealno in računalnik laže...sej med vožnjo samo je realno za moje pojme, samo pri več avtih opazu to..da pač nabije porabo. naprimer yaris 1.0 na mestu oz ko lezeš v koloni 99 litrov-mislim da bo spet vbrigz in timing, prevozena razdalja... in posledično nato narašča povprečna poraba..nerealno.
ok mal zakompliciru, samo zanima me..kake izkušnje imate....
LP
cruiser1 je napisal/-a:Dariooo je napisal/-a:Off topic....uprasanje ni bilo ce je dobro oz ni dobro imet racunalnik in kdaj je treba tankat ....SCANIA ter cruiser1
Res je!, Sam mal heca pa mora bit! :P Samo pa mislim ,da je pretirano spremljanje trenutne porabe avtomobila brez veze v mislih imam ravno to kar ted sprašuje računalnik pač rabi nekaj časa ,da prekalkulira kaj se dogaj in potem prikaže koliko bi avto porabil in ne koliko je porabil. No saj je čist logično sam razložit ne znam! Jaz raje spremljam koliko KM naj bi še naredil z količino bencina, ki ga še imam. Pa brez zamere!
Partyzan je napisal/-a:Ko zaviraš ali si na mestu ti potovalni računalnik kaže porabo ponavadi 0,00 l/100km kar je čisto pravilno. TReba je malo merilno točnost poznat. Poraba je takrat manjša od 0,00 l/100km in tega računalnik ne more izpisat, vendar kljub temu beleži to porabo.
Mogoče kdo ve kolikšna je poraba, ko je avto v prostem teku?
Dariooo je napisal/-a: ko si pa na mestu porabe ni, ker se poraba gleda na prevozene km, ker pa na mestu km ne delas tudi porabe ni.
Dariooo je napisal/-a:ko se ti pocasi premikas je pomojem logicna da pije ful ampak zopet da ti pise 99 je malo prevec....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost