Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Stava

Napisal/-a esem Ne feb 25, 2007 4:52 pm

Corleone je napisal/-a:...Končna hitrost po števcu .... so na spletu podatki o končni hitrosti 185 km/h (prijatelj trdi da je končna hitrost 210)...

Podatki o moči in zmogljivosti se lahko razlikujejo od uradnih - kdaj tudi navzgor. Recimo, da je to "zelo dobro izdelan" motor (+4 km/h), da je idealno"ulaufan" (+2), da so bili idealni pogoji (temperatura, vlažnost, morda malenkost vetra itd - +3), da je zaradi kakšnih dodatkov/sprememb (morda tudi znižanja) malenkost bolj aerodinamičen (+3), da ima dosti prevelik tlak v pnevmatikah (+3) in smo že pri +15, torej pri 200 glede na tovarniške podatke. In če mu števc laže malenkost manj kot 5%, bi mu kazalo po števcu 210 km/h. Seveda le redko in ob povsem idealnih pogojih, ne pa vedno.

Se vam res zdi to tako zelo nemogoče?

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Ne feb 25, 2007 10:15 pm

esem je napisal/-a:
Corleone je napisal/-a:...Končna hitrost po števcu .... so na spletu podatki o končni hitrosti 185 km/h (prijatelj trdi da je končna hitrost 210)...

Podatki o moči in zmogljivosti se lahko razlikujejo od uradnih - kdaj tudi navzgor. Recimo, da je to "zelo dobro izdelan" motor (+4 km/h), da je idealno"ulaufan" (+2), da so bili idealni pogoji (temperatura, vlažnost, morda malenkost vetra itd - +3), da je zaradi kakšnih dodatkov/sprememb (morda tudi znižanja) malenkost bolj aerodinamičen (+3), da ima dosti prevelik tlak v pnevmatikah (+3) in smo že pri +15, torej pri 200 glede na tovarniške podatke. In če mu števc laže malenkost manj kot 5%, bi mu kazalo po števcu 210 km/h. Seveda le redko in ob povsem idealnih pogojih, ne pa vedno.

mene je zanimalo če je kdo morda lastnik takega avta in je to preizkusil. možnosti pa po tvoji teoriji so...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 25, 2007 10:18 pm

Corleone je napisal/-a:
esem je napisal/-a:

mene je zanimalo če je kdo morda lastnik takega avta in je to preizkusil. možnosti pa po tvoji teoriji so...

Kot sem ze napisal, avto dejansko gre tok PO ŠTEVCU s serijskimi 165 65 14 koleščki in seveda dobro utečen :evil: , kok je to realno se mi nit ne sanjaa ampak klanci delajo čudeže. Je pa dobro pri tem motorju nizka poraba ( minimum 4,4 litra povprečno, povprečna v 55kkm pa 6,6 litra)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne feb 25, 2007 11:39 pm

Tole me spominja ne prastaro temo z naslovom "koliko ste se najhitreje peljali?"Tam notri so razni lastniki 60 konjskih samokolnic peljali 200+.Če bi se kdo rad nasmejal toplo priporočam...
Kar se tiče pa stave, gre pa avto toliko kot piše v papirjih.Vsaj jaz bi rezultat stave utemeljeval na tem ali pa gpsom.Po klancu navzdol se vsak drek kotali....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov