Sriple Tix je napisal/-a:Kaj zelim povedati?
Ko bo enkrat odobrena lokacija, s kapitalom v ta namen ne bo tezav. Ce spremljate dnevno casopisje ali Trenja veste, da dirkalisce lahko zgradi Igor Akrapovič skoraj izkljucno s svojim denarjem. OK, malo pretiravam, a resnica ni dalec.
In verjemite, ni edini, ki bi vlozil $ v tak objekt.
fastfury je napisal/-a:Mogoče je pa treba zelenim pokazat zelence pa bomo tut mi imeli dirkališče
Sriple Tix je napisal/-a:Pred leti sem se (bolj) aktivno druzil z ljudmi iz slovenskega "motoristicnega dirkaskega sveta" in spomnim se pol uradnih govoric na to temo.
Lokacija dirkalisca je bila predvidena na Krasu, domacini, ki so se zavedali potencijala takega objekta (zaposlitve, $ ...) niso imeli nic proti in kolikor vem, je bilo investitorjev dovolj. Seveda so se potem oglasili Zeleni in ugotovili, da ravno tam cez dvakrat letno poletita dva zascitena metulja (to beri z rezervo) in vse skupaj je padlo v vodo.
Druga lokacija so bile Vodice pri Ljubljani, tretja pa Vransko. Seveda je bil scenarij enak kot v prvem primeru.
Kaj zelim povedati?
Ko bo enkrat odobrena lokacija, s kapitalom v ta namen ne bo tezav. Ce spremljate dnevno casopisje ali Trenja veste, da dirkalisce lahko zgradi Igor Akrapovič skoraj izkljucno s svojim denarjem. OK, malo pretiravam, a resnica ni dalec.
Druga tezava je v tem, da vaski dirkaci, ki divjajo po cestah in s svojim idiotizmom ogrozajo vse okrog sebe ne bodo hodili tja. Na dirkaliscu je s "šankovsko" teorijo in hvaljenjem konec. Stoparica je edino merilo in po izkusnjah z Grobnika povem, da je vcasih za nekoga, ki si sicer upa prehiteti sleparja v desni ovinek, hudo kruta.
Nixxon je napisal/-a:Sriple Tix je napisal/-a:Kaj zelim povedati?
Potem pa tu nastane problem birokracije, ki je ustavil že marsikateri projekt, tudi projekt dirkališča, profesionalnega. Je bilo vse splanirano, tudi finance so bile na vidiku, pa je potem pogoltna država hotela tak velik kot zaslužka, da bi lastniki in investitorji delali lahko samo z izgubo.
Sazo je napisal/-a:kje so tisti kurčevi metulji nej mi kdo pove...če so tok ogroženi bomo use izsledil pa jih pobov...piška jim ličinkarska...šu bom z sprejem pa ceu gozd naspreju, pol pa nej letijo kurci mejhni
nejkonej je napisal/-a:Lepo bi bilo da (če) bi bila steza nekje v središču slovenije zaradi dostopnosti.Pa tudi folk bi se zdivjal tu gorJoj k bi se ker najdu pa to zrihtal
heh zdej so še sam veze se mi zdi
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov