Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
blue
Novinec

Kraj: Cjele

Napisal/-a blue So avg 16, 2003 9:12 am

...pol pa svizec zavije čokolado.Dej preber si mal kake bedarije pišeš...se mi sploh ne lub pisat vsega da bi ti dal nekaj protiargumentov, ampak po štirih letih kemije na naravoslovni gimnaziji in štirih letih raznoraznih kemij na Bioteh.fakulteti LJ takileh bedarij res ne morem prebavit.Da nimaš ti slučajno kr jedrski reaktor v svojmu avtu?

Uporabniški avatar
blue
Novinec

Kraj: Cjele

Napisal/-a blue So avg 16, 2003 9:15 am

...ups,oprostite,sam me je tak raz.pi.zdo,da sem kr dvakrat kliknu... :oops: :lol:

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty So avg 16, 2003 12:49 pm

Ne spoznam se dost na kemijo, sam se mi pa zdi da za molukule razbijat rabiš neki več kot pa mali magnetek :roll:

P.S.: torej je moj wufer v prtljažniku (skoraj nad tankom -> je pa zarad tega dost večji magnet) razbijal molekule v tanku :twisted:

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo So avg 16, 2003 1:12 pm

Če bi bil to le en mali magnetek pol verjetno nebi koštal okol 30k sit al kolk so že omenjal pol bi vsak kupil zvočnik pa magnet dol pobral in na cevko nataknil :lol:

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule So avg 16, 2003 1:50 pm

A nebi CORSA mal povedal dimenzije tega magnetka, pa kako so kej poli obrnjeni? :roll:

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Napisal/-a misty So avg 16, 2003 4:18 pm

Fiat Tipo je napisal/-a:Če bi bil to le en mali magnetek pol verjetno nebi koštal okol 30k sit al kolk so že omenjal pol bi vsak kupil zvočnik pa magnet dol pobral in na cevko nataknil :lol:

stroški razvoja in dodatek za nagrado tistega fizika :P

Uporabniški avatar
Duke
Novinec

Napisal/-a Duke Če sep 04, 2003 3:23 pm

da še jest mal moj lonček prstavim....

glede magnetnega polja pa bencina. dejmo nekaj poskusit. odpri vodovodno pipo ravno toliko, da bo tekel tanek curek vode. ok, zdaj pa vzameš kos plastike, ravnilo, glavnik in ga naelektriš...drgneš po volnenem puloverju. To plastiko približaš vodi. Kaj se zgodi? Curek se ukloni. No lepo. Zdaj pa enako ponovi s curkom bencina. Ne deluje??? ČUDEŽ! Takoj prijavi patent na neuklonljivost bencina.

No, sam tolk kar se tiče magnetkov pa naftnih derivatov.

:lol: Pa nej kdo to isto s šnopcem proba. A je šnopc uklonljiv al ne? :lol:

Duke

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če sep 04, 2003 4:46 pm

Ej fantje ne se zajebavat
Jest mam doma en trak k ga čez havbo prlepš pa dobiš na gripu in moči (za 10 % boljši oprijem starih ali novih gum + do 13% večja zmogljivost motorja).

Ej Duke sam mislm da je usen moja slikca bolša.
p.s.: za trak kr napište če bi kdo rad.

CORSA
Nov uporabnik

Kraj: OBALA

Za vse pametne

Napisal/-a CORSA So sep 06, 2003 4:29 pm

Mislim da se z vami ne morem kosati, ker ste zelo pametni in se spoznate na zadevo bolje kot sodni izvedenci, dr. znanosti NASA, inštituti in drugi.
Zato bom zadevo raje pustil in vas lepo pozdravil.

Nekaj bi pa le še dodal. Ta stvar funkcionira, ni potrebno verjeti, verjamete pa lahko temu da bo cena gorivu še rasla, plače pa ne.
Ostalo pa dam vam v razmislek.

Hvala in lep pozdrav iz obale.
Obala je zakon

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc So sep 06, 2003 4:55 pm

hmmm mesanica ki daje cim vecjo gorilno kolicino je sestavljena iz zraka in deleza bencina v plinastem stanju .... zato se uporabljajo visokotlacne crpalke pa pezo injektorji da s cim vecjem tlakom spostijo na sobo ki to razprši visji kot je tlak vecji je delez bencina v plinastem stanju manjsi v kapljevičatem stanju (to pomeni da kaplja tekocina ceprav so mikro kaplice so vseno se kaplice ) in to definira kako mocno bo izgorevanje ...... in nima veze z molekulsko preoreditvo

cela avtomobilska industrija sopa na to da bi naredili motorje z cim manjsim trenjem in injektorje ki bi zdrzali visji pritisk ... in tukaj zadaj so oggrrooommmni denarji za raziskave...

ce bi blo to res potem bi vsak avto ze mel narejene cevi iz feromagnetnih snovi kar ni problem narest ... da ne govorim kako to moti elektroniko (sensorje , elektronko, kabli) v avtu mislim magnetno polje ... daj zvocnik zraven tv ja pa bos videl ...
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Re: Za vse pametne

Napisal/-a misty Ne sep 07, 2003 9:35 am

CORSA je napisal/-a:Mislim da se z vami ne morem kosati, ker ste zelo pametni in se spoznate na zadevo bolje kot sodni izvedenci, dr. znanosti NASA, inštituti in drugi.
Zato bom zadevo raje pustil in vas lepo pozdravil.

Nekaj bi pa le še dodal. Ta stvar funkcionira, ni potrebno verjeti, verjamete pa lahko temu da bo cena gorivu še rasla, plače pa ne.
Ostalo pa dam vam v razmislek.

Hvala in lep pozdrav iz obale.

Mislim, da je Pero (ne vem, če v tej temi, zagotovo v eni podobni) lepo povedal, kako je s temi stvarmi -> ni se delal nč pametnega, ampak je iz SVOJIH IZKUŠENJ napisal, kako stvari stojijo.
Nekateri (tudi jaz) smo teoritizirali. Morda smo se delali pametne, vendar kolikor sem uspel razbrati je vsak argumentiral, zakaj tako misli.

Kar se tiče cene goriva in rasti plač, ne vem, kaj si hotel povedati :P
Vem pa da tega problema s tvojimi magnetki ne bomo rešili.

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Če sep 11, 2003 4:24 pm

magnetek naj bi "vecje molekule razbil na manjse" - japajaaadeee, js sm pa bil gates, pa mam jenny mccarthy za zeno!! :lol: :lol: :lol: to kar ti (CORSA) omenjas je kreking, to se pa ne dela z enimi butastimi magnetki - prrrroooossssiiiimmmm!!! :rofl injektorje za vecji pritisk pa delajo da se zarad vecjega pritiska gorivo cimbolj razprsi - manjse kot so kaplice, vecja je povrsina le-teh (ob isti kolicini), hitreje in lepse bodo izgorele, posledice so vecja moc, navor in manjse emisije izpusnih plinov (popolnejse izgorevanje). glede krekinga pa se mal pozanimi v kaki knjigi iz kemije, da si ne bos sramote delu! :lol: sploh pa ce je NASA to zadevco iznajdla, jo kupim ze zarad logotipa!! :twisted:

aja, se to: s krekingom dobis (kolkr js vem) drugo snov pol, tost pol neb bil vec bencin! :roll:
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
ZvoneCh
Nov uporabnik

Kraj: Winterthur /CH

Napisal/-a ZvoneCh Če sep 11, 2003 6:22 pm

Kaj da ne deluje probajte in še čisto poceni je.
Jaz sem vse magnete iz zvočnikov dol pobral in jih direktno v tank vrgel da je delovanje koncetrirano že nazačetku in lahko povem da od takrat samo še 45 litrov natankam ker več negr noter :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
---------------------------------------------------------------------
Moj kruh
http://www.ueberland.amag.ch
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov