mihant je napisal/-a:zdej sem se spomnil, kaj je mene vedno zanimalo.
koliko stane avtomobil tovarno? ubistvu me zanima za surovine iz katerih ga naredijo - sama kovina pa steklo, sedeži itd. torej koliko dejanskih stroškov ima tovarna z izdelavo enega vozila?
adis je napisal/-a:mihant je napisal/-a:zdej sem se spomnil, kaj je mene vedno zanimalo.
koliko stane avtomobil tovarno? ubistvu me zanima za surovine iz katerih ga naredijo - sama kovina pa steklo, sedeži itd. torej koliko dejanskih stroškov ima tovarna z izdelavo enega vozila?
mislim da tega nebo nihče zvedel ker gre tukaj za tajne podatke podjetja, ki izdeluje nek avto, v ceni samega avta imaš vključenih več tipov stroškov: variabilni ( strošek materiala, plače delavcev.....), fiksni ( poraba elektrike za npr. robota ki vari dele na avtomobilu, varovanje zgradbe,.....). lahko samo predvidevaš koliko je tih stroškov dejansko pa nemoreš natančno izračunati, razen če si heker pa vdreš v npr. VW pa si prebereš hehehehhehe
drugače se da izrač. stroške enega avta kot celote po formuli, ki je:
stroške celotne proizvodnje v nekem obdobju ( npr. 1 četrtletje leta 2007) DELIŠ z proizvedenimi enotami v nekem obdobju ( npr. 1 četrtletje leta 2007) = strošek na eno enoto ( avtomobila) v nekem obdobju ( npr. 1 četrtletje leta 2007)
to je tko na grobo razloženo![]()
to koliko stane kakega proizv. material ki ga uporablja pri izdelavi avtomobila je odvisno od tega kakšen je ta material ( kakovost), količina nabavljenega materiala-popusti,.....
bom probu jst naredi en primer tko na blef, res pa je da imajo proizvajalci zelo nižje stroške zaradi nabave materialov na veliko-popusti
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov