Debate, ki niso vezane na ostala področja...

kixs
Stalni uporabnik

STP Complete Fuel System Cleaner for Diesel Engines

Napisal/-a kixs Če mar 29, 2007 9:21 am

Razmisljam, da bi tole vlil v svojega AX-D.

Ima morda kdo kaksne izkusnje s tem? Je kaksen rezultat, predvsem pozitiven? ;)

Avtek ima navozenih 160Kkm. Olja prakticno nic ne pije, kadi tudi ne. Poraba je dokaj skromna, ceprav vedno prevelika :oops:

Kdaj bi bilo tole najbolj pametno uporabit? Pred ali po menjavi olja in filtrov?

lp

---

Opis izdelka:

# STP Complete Fuel System Cleaner for Diesel Engines

The most advanced STP fuel additive available for diesel engines. One treatment will help restore the vehicle fuel system to optimum operating condition by removing power-robbing deposits. Ideal for use in all diesel engine types including DI, IDI and Common Rail systems. Safe for use with catalytic converters and turbos. Use every 4,000 miles for peak engine performance.

STP Complete Fuel System Cleaner helps:

# Clean and condition the entire fuel system
# Restore lost horsepower
# Improve starting
# Improve fuel economy
# Reduce engine wear
# Reduce exhaust emissions and smoke
# Prevent filter blocking and prolong fuel system life
Slika

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Če mar 29, 2007 10:02 am

jaz mislim da če nimaš nekih problemov z avtom, kot navajaš, je brezveze karkoli vlivat notri oz. delat na motorju...naredi rajši en dober servi pa je to to..
Slika

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Če mar 29, 2007 11:02 am

brezveze

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če mar 29, 2007 4:40 pm

STP je zelo kvaliteten. Jaz sem ga že 2X vlil pred zamenjavo olja in filtra in je blo vse 5 ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Če mar 29, 2007 5:58 pm

če z avtom ni nič narobe, ga pusti pri miru
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe mar 30, 2007 6:29 am

lenivec je napisal/-a:sam kak bluzite eni, če ni nič narobe pusti pri miru itd...
vbistvu ko je nekaj narobe je rahlo pozno. zato se pa takezadeve uporablajo da se sistem niti nezapaca. tak so meni rekli na bosch servisu ko sn majstra vprašal če je to za kaj tote tekočine za injektorje ipd. in je leo reko da ko so zapacani nebo nardilo nič, pomaga sam čiščenje z ultrazvokom, al pa tisto posebno tekočino. tole je pa za vsake tolk da se tisto kaj je minimalno oblog spuca
... ja to je res - pri bencincu dizel pa rabi brušenje ne ultrazvoka :D drugače Gunk, STP in Megalon sem probal in dajem vedno v svoje svtomobile... z Silvestrom - kolegom imava hkrati iste avtomobile moj pa je bil vedno malo bolj živ :P Pozna se ! L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe mar 30, 2007 6:32 am

Zanimivo. Kje se pa to kaj prodaja in kolk stane ???

trafo66

Napisal/-a trafo66 Pe mar 30, 2007 6:37 am

jaz sem to parkrat nali podobno zadevo in so se začeli bolj slišat dročniki. avto pa ni nič lepše vleku. in je trajalo več kot eno leto da sem dobil spet lep zvok motorja. to je brez veze.

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Pe mar 30, 2007 4:35 pm

lenivec je napisal/-a:sam kak bluzite eni, če ni nič narobe pusti pri miru itd...
vbistvu ko je nekaj narobe je rahlo pozno. zato se pa takezadeve uporablajo da se sistem niti nezapaca. tak so meni rekli na bosch servisu ko sn majstra vprašal če je to za kaj tote tekočine za injektorje ipd. in je leo reko da ko so zapacani nebo nardilo nič, pomaga sam čiščenje z ultrazvokom, al pa tisto posebno tekočino. tole je pa za vsake tolk da se tisto kaj je minimalno oblog spuca

od teorije k praksi
ko mi je avto začel cukati sem nalil tekočino za čiščenje injektorjev in cukanje je magično izginilo
res pa je da to ni neka trajna rešitev, ker cukanje pride nazaj (in potem spet tankam čudežni napoj)
jasno da je ultrazvok boljša in trajnejša rešitev samo zaenkrat še ni prišlo na vrsto

ampak da bi preventivno nalival te neumnosti, se pa finančno nikakor ne splača.... če te zadevščine res karkoli odganjajo svinjarijo preden se zamaši
torej
voziš, dokler dela in ko se zamaši neseš majstru da sčisti
težko ? ne

kako je pa s traktorji pa iz lastnih izkušenj ne vem
najbrž isto
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So mar 31, 2007 4:13 am

trafo66 je napisal/-a:jaz sem to parkrat nali podobno zadevo in so se začeli bolj slišat dročniki. avto pa ni nič lepše vleku. in je trajalo več kot eno leto da sem dobil spet lep zvok motorja. to je brez veze.
... še dobro da nisi rekel da se je slišal kolesni ležaj ... :P :P :P L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov