pikecbikec je napisal/-a:moje izkušnje so takšne pač parkiram čez dva boksa, al pa gledam da parkiram zraven kakšnega novega avta al pa ful dobrega, ker takšn k ma novega, ne vem npr bmw-a vrjetno da bo bolj previdn pri odpiranju vrat kokr pa en k je že od daleč vidit da ne pazi na svoj avto
Zaradi takih in podobnih, kot si ti, je na parkplacih nered in pomanjkanje prostora. Nered je samo zaradi tistih, ki ne parkirajo točno na sredino parkirnega boksa.
Treba bi bilo uvesti kazni za napačno parkiranje, če avto ni natančno parkiran. Kdor je nesposoben, naj gre v tečaj. Kdor parkira s kolesi čez črto, naj plača kazen, kdor ne dovolj natančno naj gre v tečaj, no pa tisti s kaznijo tudi, obvezno 5 ur vožnje.
Drugače pa tako, a je treba parkirat pred vrati v štacunu, lahko parkirate v bolj oddaljene parkirne bokse, ki so ponavadi prazni, tudi po 5 ali več skupaj. Če parkiraš tja, je 20x manjša možnost udarcev. Nevarni so tudi tisti, ki imajo zadaj otroške sedeže, potem pa mamice (ali fotri) malomarno tlačijo mulca v sedež, zraven pa z ritjo tišči vrata v zraven parkiran avto. Tako dogajanje sem že večkrat opazil. Mimogrede, ko so bili moji otroci majhni, so vsi šli iz avta pred parkiranjem in nazaj v avto spet izven boksa, enostavno zato, da sem lahko odprl vrata do konca in imel veliko prostora. Drugi potencialni uničevalci tujih avtov pa so tisti, ki imajo usran avto zunaj in odznotraj ... o tem se da veliko debatirat, ker se odnos do avta hitro vidi, kakšen pa je odnos do tujih avtov? še veliko slabši. Parkiranje zraven novega avta ni nujno prednost, ker nekateri kupujejo avto vsako leto ali dve in to novega, veliko je od njih takih, ki so najbolj malomarni!