Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dules So mar 31, 2007 7:51 pm

Evoti spet nesreča kaj drugega
Malo me je zanesl na cesti in sn mal robnik pogledal od blizu popraskal močno sprednje platišče , uničil zadnje platišče ter popolnoma skrivil zadnjo premo

tak da bomo zdej tole gotovo u ponedeljek popravili tam kjer delam , sam premo morem iz kamnika še dobit je pa komplet z diski ampak ne vem če jih bom za enkrat dajal še gor

Platišča bom gotovo naročil kar nova , probal bom dobil max popust tam kjer delam in mal kakšen obrok al 4
tak da zdej kar nekaj projektov obstane , edin delal se bo gotovo havba in spredaj več gotovo ne saj za kakšen 2-3 mesece

še slike:
Slika
prednje platišče

Slika
zadnje platišče oz bodo zdej vse zadnje
Slika
Slika
tlele se malo vidi kako je kolo noter pomaknjeno
Slika

upam da bo zdej vse to v enem tednu narejeno !
Volkswagen Golf MK1 motor 1.1 letnik 1978 v obnavljanju ter Golf MK4 1.9 TDi 130 Konj letnik 2003

Uporabniški avatar
MANDZO
Stalni uporabnik

Napisal/-a MANDZO So mar 31, 2007 8:45 pm

klele se vid kako je guma not zamaknjena
Slika
prletu sm pa v robnik...od robnika pa je ostal tole...
Slika
guma+jeklena felga
Slika
črtee...
Slika

pred enim letom pa še tale nesreča...pri okoli 80-90km/h priletel v rit stoječemu avtu
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dules So mar 31, 2007 9:17 pm

he he navadnih felg ni tak težko dobi in še poceni so kaj pa tele , pri sitarju je cena ene nove cca 110€ s popustom popravljati jih pa ne grem ker vem da ne bo tak kakor je treba , gotovo jih pa bom popravu ampak za rezervo al pa za kakšen naslednji projekt
Volkswagen Golf MK1 motor 1.1 letnik 1978 v obnavljanju ter Golf MK4 1.9 TDi 130 Konj letnik 2003

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 So mar 31, 2007 9:20 pm

Jaz imam tudi marsikaj za povedat. Moja sicer najhujša nesreča se je zgodila, ko sem bil kolesar in sem v naselju letel čez cesto in ne vem, kako da sem enega spregledal, ki je nabasal vame. Posledica: trije zlomi (stegnenica, golenica, pa roka - vse na levi strani), dva meseca in pol v bolnici, kjer so me skoraj zašuštrali, pa dolgotrajna rehabilitacija. Star sem bil 9 let. No, saj se je pocajtalo, ampak posledice pa ostanejo.
Z avtom je pa tako: dostikrat sem imel prilike, ko sem imel več sreče ko pameti. Na primer, da sem se na mokri cesti zavrtel najmanj dvakrat in sem imel totalno srečo, da ni bilo nikogar, drugič sem peljal čez prednostno cesto (totalno nezbran), pa spet ni bilo nikogar. No, manjših nezgod, kako sem avto malo "obunkal", ne bi omenjal. Doslej so se mi trije "naslonili" zadaj, ena ženska pa me je zadela na parkirišču, je kar silila z zadkom ven, ampak se ni nič poznalo, ko me je zadela. Od tistih treh pa je samo eden bil tak, da sem terjal odškodninsko odgovornost. Kupona mi ni dal, ker je menil, da sem ustavljal brez razloga in da je krivda deljena. Potem je odšel s kraja nesreče, jaz sem pa poklical fotra, ki dela na zavarovalnic, pa še policaja. Ker sem poročilo o prometni nezgodi imel podpisano, so ga potem obiskali na domu in mu izročili plačilni nalog za prometno nesrečo. Me je pa enkrat nabasal eden v Kamniku, ki mi je več kilometrov sledil tako, da je peljal tik za ritjo. Njemu je tablica stran padla, meni se od zunaj ni nič poznalo, ampak sem šele kasneje pogruntal, da se mi je zadnji del malo vdrl notri (pri rezervni gumi se je poznalo), ampak je bilo žal prepozno. Ja, vsaka šola nekaj stane.
Enkrat se je zgodilo, da mi ga je pred gostilni v Vikrčah en sesul, paje bilo temno in se ni videlo. Zabil se je v desno stran v vrata, jaz pa še vedel nič. Šele naslednje jutro, ko je bilo svetlo, sem videl, kaj je bilo. Pa je bilo tudi že prepozno za kakšne odškodninske zahtevke. Na policiji so mi pojasnili, da bi jih moral poklicati na kraj nesreče, tako da sem izvisel in sem moral sam plačat. S pomočjo gostilničarja smo sicer identificirali krivca, menda je bil tisti večer pošteno nabasan, ampak dokazat mu pa nisem mogel nič.
Sem pa tudi sam bil povzročitelj. Enkrat sem se poleti peljal od Poljan proti Škofji Loki, pa dež je scal, da je bilo za ponoret. Pri Zmincu se cesta zoži in je precej vijugasta, pa tudi hribovita - klanec gor, klanec dol, pa spet gor.. Nekje na dnu je en čakal, da bo levo zavijal, jaz pa od vrha zagledam in pohodim bremzo. Ampak ni pomagalo nič, ker avta nisem več obvladal in sem letel ko sneta skira njemu v zadek. Če bi bilo to na ravnem, bi se komot rešil, ampak je bil klanec navzdol... in se ni dalo nič naredit. Pa še gume so bile slabe. Dva zakonca sta bila v avtu, pa smo se čisto prijateljsko razšli. Še vizitko sta mi dala, imata turistično kmetijo.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 So mar 31, 2007 9:34 pm

Še to: enkrat je nekdo meni hotel povzročiti prometno nesrečo, ko sem speljeval s Krakovskega nasipa, kjer je parkiranje vzdolžno. Iz Zoisove-Karlovške je en zapeljal na Krakovski nasip s Fiat Tipo 2.0 in pohodil gas, ker me je že videl, da speljujem, in nato zabremzal "na dva centimetra". Potem me je pa še lovil po celi Ljubljani in me me nekje zaustavil in prišel z avta in se pizdil name. K sreči sem imel razumne sopotnike, ki ga po diplomatsko umirili.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po apr 02, 2007 12:21 pm

MANDZO je napisal/-a:pred enim letom pa še tale nesreča...pri okoli 80-90km/h priletel v rit stoječemu avtu
Slika

Ah bejž no... Eni pa res pretiravate. :roll: Od tegale pežoja bi ostal velik, velik manj, če bi priletel v drug avto z 80-90 km/h. Tole ni blo več kot 40-50 km/h.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po apr 02, 2007 1:10 pm

7 let, veliko kilometrov, nič nesreč! :vrum

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Po apr 02, 2007 1:12 pm

dules je napisal/-a:he he navadnih felg ni tak težko dobi in še poceni so kaj pa tele , pri sitarju je cena ene nove cca 110€ s popustom popravljati jih pa ne grem ker vem da ne bo tak kakor je treba , gotovo jih pa bom popravu ampak za rezervo al pa za kakšen naslednji projekt

Dušan veš kaj pravijo počas v klanc ne pa useh robnikov pobrat pa podret ja nove so drage. Popravt jih dej pa jih mej za rezervo :P pozdrav od Edota :P

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Pe apr 06, 2007 5:14 pm

jz sem se samo 1x zalatel.in to v trstu v eno italjanko. poškodovana je bla samo moja tablica. zakaj ? nove superge sem imel in ni blo feelinga z pedali.tko da sem stisnil bremzo in gas na 1x. kr neki v glavnem. kaj sem pa videl od nesreč? ko smo se z mamo počli čelno pri dobrih 50 km/h (z unotom), pa 1x je karter raztolkla, ...
sosed z vespo enih 100m drsel pred blokom, en katrič se je zatolkel v kandelaber pred blokom, en talent se je kotalil po spodnjem parkirišču (pred blokom) in razbil 7 avtov.vozil je cordobo, a jz sem mislil da je bla ibiza ki je bil tko zmečkan.če bi bil malo hitrejši bi padel še dol iz garaž :D v glavnem se je skotalil enih 8-9x.nič mu ni blo.pijan je spal na tleh, ker je padel iz avta. najnovejša ki se je zgodila pred mojim blokom je bil tisti rdeč civic, ki je preveč pripizdil. pa 1x v MB smo samo slišali pok med ambulanco in traktorejm.zakaj samo slišal? ker je bla tako gosta mgla da se ni res vidlo nič.brez bremzanja se zalepit v tako trdo zadevo res ni prietno
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe apr 06, 2007 7:07 pm

Agent1 je napisal/-a:Jaz imam tudi marsikaj za povedat. Moja sicer najhujša nesreča se je zgodila, ko sem bil kolesar in sem v naselju letel čez cesto in ne vem, kako da sem enega spregledal, ki je nabasal vame. Posledica: trije zlomi (stegnenica, golenica, pa roka - vse na levi strani), dva meseca in pol v bolnici, kjer so me skoraj zašuštrali, pa dolgotrajna rehabilitacija. Star sem bil 9 let. No, saj se je pocajtalo, ampak posledice pa ostanejo.
Z avtom je pa tako: dostikrat sem imel prilike, ko sem imel več sreče ko pameti. Na primer, da sem se na mokri cesti zavrtel najmanj dvakrat in sem imel totalno srečo, da ni bilo nikogar, drugič sem peljal čez prednostno cesto (totalno nezbran), pa spet ni bilo nikogar. No, manjših nezgod, kako sem avto malo "obunkal", ne bi omenjal. Doslej so se mi trije "naslonili" zadaj, ena ženska pa me je zadela na parkirišču, je kar silila z zadkom ven, ampak se ni nič poznalo, ko me je zadela. Od tistih treh pa je samo eden bil tak, da sem terjal odškodninsko odgovornost. Kupona mi ni dal, ker je menil, da sem ustavljal brez razloga in da je krivda deljena. Potem je odšel s kraja nesreče, jaz sem pa poklical fotra, ki dela na zavarovalnic, pa še policaja. Ker sem poročilo o prometni nezgodi imel podpisano, so ga potem obiskali na domu in mu izročili plačilni nalog za prometno nesrečo. Me je pa enkrat nabasal eden v Kamniku, ki mi je več kilometrov sledil tako, da je peljal tik za ritjo. Njemu je tablica stran padla, meni se od zunaj ni nič poznalo, ampak sem šele kasneje pogruntal, da se mi je zadnji del malo vdrl notri (pri rezervni gumi se je poznalo), ampak je bilo žal prepozno. Ja, vsaka šola nekaj stane.
Enkrat se je zgodilo, da mi ga je pred gostilni v Vikrčah en sesul, paje bilo temno in se ni videlo. Zabil se je v desno stran v vrata, jaz pa še vedel nič. Šele naslednje jutro, ko je bilo svetlo, sem videl, kaj je bilo. Pa je bilo tudi že prepozno za kakšne odškodninske zahtevke. Na policiji so mi pojasnili, da bi jih moral poklicati na kraj nesreče, tako da sem izvisel in sem moral sam plačat. S pomočjo gostilničarja smo sicer identificirali krivca, menda je bil tisti večer pošteno nabasan, ampak dokazat mu pa nisem mogel nič.
Sem pa tudi sam bil povzročitelj. Enkrat sem se poleti peljal od Poljan proti Škofji Loki, pa dež je scal, da je bilo za ponoret. Pri Zmincu se cesta zoži in je precej vijugasta, pa tudi hribovita - klanec gor, klanec dol, pa spet gor.. Nekje na dnu je en čakal, da bo levo zavijal, jaz pa od vrha zagledam in pohodim bremzo. Ampak ni pomagalo nič, ker avta nisem več obvladal in sem letel ko sneta skira njemu v zadek. Če bi bilo to na ravnem, bi se komot rešil, ampak je bil klanec navzdol... in se ni dalo nič naredit. Pa še gume so bile slabe. Dva zakonca sta bila v avtu, pa smo se čisto prijateljsko razšli. Še vizitko sta mi dala, imata turistično kmetijo.

No jest pa že celo življenje pijem domač mlek cca 20 let pa si nisem še nikol zlomu nobene kosti pa sem že padu iz drevesa dol, padu kje po gmajn k smo šli sekat, v glavnem pa sem iz kmetije no da se ne bom hvalil.
Drugač me je pa tud osebno z avtom dostkrat obrnilo na cest lahko bi se ubil zletel v propad, potem nekega dne prletel v drug avto k sreči ni bil podan odšk. zahtevek, nesreče se dogajajo in jih ne moreš preprečit
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Lonca84
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonca84 Pe apr 06, 2007 7:14 pm

Jz sama-tako da bi vozila, še nisem mela prometne nesreče, sva jo imele pa enkrat s sestro, mela sm zlomljen vratni vretenc, 2x počeno medenico, pretres možganov....vse skp 14 dni v bolnici, pa 1mesec gipsa.... nesreče se niti ne spomnim, tko da...nč nevem kaj je bilo, razn tisto kar so mi povedali!! Najbolj pomembno pa je da sem še vedno tu.... :D :D
Najlepše šele pride. :)

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db Pe apr 06, 2007 8:05 pm

Jaz pa sem edino en zlet z ceste pred tremi leti, pač prvi pomladanski dež, mokra cesta malo navzdol, listje na cesti, slabe gume in pa seveda takrat še pomanjkanje izkušenj in sem zletel v jarek te se prevrnil na bok. Sicer na srečo ni bilo nič razen malo zvitega pleha.
Drgač pa sem lansko poletje stal v križišču pri rdeči čakal da zavijem levo in se je zagnal en otrok preko ceste, star tam enih 7 let pri rdeči avto ki so šli naravnost so imeli zeleno in ga je en starejši par s cliom nabasal, vrglo ga je ene 2 metra vzrak pa enih 6-7 metrov naprej, na cliotu je bila razbita luč, oni froc pa se je pobral samo se je držal za nogo verjetno zlomljeno, drugače pu mi ni bilo nič razen da je bil v šoku. Bilo je prav grozljivo to videt vstran kake 2 metra. :(
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 44 gostov