Agent1 je napisal/-a:Jaz imam tudi marsikaj za povedat. Moja sicer najhujša nesreča se je zgodila, ko sem bil kolesar in sem v naselju letel čez cesto in ne vem, kako da sem enega spregledal, ki je nabasal vame. Posledica: trije zlomi (stegnenica, golenica, pa roka - vse na levi strani), dva meseca in pol v bolnici, kjer so me skoraj zašuštrali, pa dolgotrajna rehabilitacija. Star sem bil 9 let. No, saj se je pocajtalo, ampak posledice pa ostanejo.
Z avtom je pa tako: dostikrat sem imel prilike, ko sem imel več sreče ko pameti. Na primer, da sem se na mokri cesti zavrtel najmanj dvakrat in sem imel totalno srečo, da ni bilo nikogar, drugič sem peljal čez prednostno cesto (totalno nezbran), pa spet ni bilo nikogar. No, manjših nezgod, kako sem avto malo "obunkal", ne bi omenjal. Doslej so se mi trije "naslonili" zadaj, ena ženska pa me je zadela na parkirišču, je kar silila z zadkom ven, ampak se ni nič poznalo, ko me je zadela. Od tistih treh pa je samo eden bil tak, da sem terjal odškodninsko odgovornost. Kupona mi ni dal, ker je menil, da sem ustavljal brez razloga in da je krivda deljena. Potem je odšel s kraja nesreče, jaz sem pa poklical fotra, ki dela na zavarovalnic, pa še policaja. Ker sem poročilo o prometni nezgodi imel podpisano, so ga potem obiskali na domu in mu izročili plačilni nalog za prometno nesrečo. Me je pa enkrat nabasal eden v Kamniku, ki mi je več kilometrov sledil tako, da je peljal tik za ritjo. Njemu je tablica stran padla, meni se od zunaj ni nič poznalo, ampak sem šele kasneje pogruntal, da se mi je zadnji del malo vdrl notri (pri rezervni gumi se je poznalo), ampak je bilo žal prepozno. Ja, vsaka šola nekaj stane.
Enkrat se je zgodilo, da mi ga je pred gostilni v Vikrčah en sesul, paje bilo temno in se ni videlo. Zabil se je v desno stran v vrata, jaz pa še vedel nič. Šele naslednje jutro, ko je bilo svetlo, sem videl, kaj je bilo. Pa je bilo tudi že prepozno za kakšne odškodninske zahtevke. Na policiji so mi pojasnili, da bi jih moral poklicati na kraj nesreče, tako da sem izvisel in sem moral sam plačat. S pomočjo gostilničarja smo sicer identificirali krivca, menda je bil tisti večer pošteno nabasan, ampak dokazat mu pa nisem mogel nič.
Sem pa tudi sam bil povzročitelj. Enkrat sem se poleti peljal od Poljan proti Škofji Loki, pa dež je scal, da je bilo za ponoret. Pri Zmincu se cesta zoži in je precej vijugasta, pa tudi hribovita - klanec gor, klanec dol, pa spet gor.. Nekje na dnu je en čakal, da bo levo zavijal, jaz pa od vrha zagledam in pohodim bremzo. Ampak ni pomagalo nič, ker avta nisem več obvladal in sem letel ko sneta skira njemu v zadek. Če bi bilo to na ravnem, bi se komot rešil, ampak je bil klanec navzdol... in se ni dalo nič naredit. Pa še gume so bile slabe. Dva zakonca sta bila v avtu, pa smo se čisto prijateljsko razšli. Še vizitko sta mi dala, imata turistično kmetijo.
No jest pa že celo življenje pijem domač mlek cca 20 let pa si nisem še nikol zlomu nobene kosti pa sem že padu iz drevesa dol, padu kje po gmajn k smo šli sekat, v glavnem pa sem iz kmetije no da se ne bom hvalil.
Drugač me je pa tud osebno z avtom dostkrat obrnilo na cest lahko bi se ubil zletel v propad, potem nekega dne prletel v drug avto k sreči ni bil podan odšk. zahtevek, nesreče se dogajajo in jih ne moreš preprečit