W_Golf je napisal/-a:eclipse_R je napisal/-a:več al manj grem v vsako rumeno, če to pomeni ne pospeševanje, oz. da grem skozi s tako vožnjo kot sem jo pač mel. v času gužve grem v rumeno takrat, ko vem, da ne bom v križišču ostal (gledaš če spredaj stojijo, se ustaviš že prej ipd.)
Ideja o odštevanju pri semaforjih se mi zdi debilna. najslabša možna poraba denarja. boš ti z 200 metrov videl da je še 5 sekund pa ga boš pač zahodil do daske da boš prišel čez. Še slabše, kot bi imeli utripajočo zeleno (s te strani, ki sem jo zdaj opisal).
Sicer pa ne vem kaj vam je tak problem s temi rumenimi, jaz že od daleč gledam semaforje za pešce in lepo veš kdaj bo rumena. tudi če ne bi tega delal se da normalno peljat
lp
Sj nis normaln, a lahk gledaš semaforje za pešce ko se voziš z avtom...
reber je napisal/-a:Eni pa res zganjate paniko zarad rumene. A ste slepi, gluhi ali pa kaj drugega, da če zapelješ v križišče pri rumeni, ki se je ravnokar prižgala, da ni nobenega problema, še manj pa kazni. Kar se tiče nenadnega zaviranja tistega pred tabo, je edina rešitev pravilna varnostna razdalja, ki pa jo večina ne prakticira. Jaz vedno zapeljem v rumeno, če se je prižgala tik preden sem pripeljal do semaforja. Nikoli ne zaviram na polno, da slučajno ne bi zapeljal skozi pri rumeni, če ocenim, da ne bom mogel ustaviti z nekim normalnim zaviranjem, pač peljem dalje s popolnoma enako hitrostjo. Pravzaprav, ko imam samo še sekundo ali manj vožnje do semaforja, potem luči več ne gledam, ker me ne briga več.
Meni je bolj všeč brez utripajoče zelene.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov