Debate, ki niso vezane na ostala področja...

discovery
Nov uporabnik

Napisal/-a discovery Sr apr 11, 2007 4:10 pm

Slide se opravičujem če smo se zapeli. Mogoče se tudi ne lih najbolj razumemo.
Hočem rečt, da obstaja možnost, da gledamo isti potok sam vsak iz svojega brega.

Ze prej sem napisal da je instalacija pripravljena periferija se pa dodaja.
(vendar ni nujno da vse po vrsti)

Kot v primeru ki sem ga tudi že navedel, BC ne bi deloval lih najbolje če bi dodal samo ustrezno ročko, ali samo displey.

Tako tudi ne mislim da je samo gumb dovolj, vendar sem hotel sporočiti, da tudi na servisu ne delajo kot da ni še čisto ničesar v zvezi z Esp-jem. Nekaj komponent je le potrebno dodat.

še enkrat se opravičujem, če je kdo razumel karkoli kot žalitev, ali napad.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr apr 11, 2007 6:07 pm

Kot so že povedali za ESP rebiš en kup senzorjev in ti niso vgrajeni... napeljava mogoče je ampak senzorjev pa ni.
Slika

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Sr apr 11, 2007 7:17 pm

Kokr jaz vem in sm slišu:

Tisti senzorji k so za ABS so tut za ESP tako da nerabš dodatne senzorje.Rabš pa računalo tko kot za ABS če ga nimaš in sigurn še kj druzgaIn Pri P307 če imaš ESP imaš tudi ASR ker to deluje skupaj.Tako da kot je reku PUGI zadeva je zelo draga sigurn te nebi pršla pod 1000E.

Ker se glih odvija ena moja tema ti dam primer če hočš samo IC (intercooler) dodat v mašino ,kar je en navaden hladilnik treba prefukat celo novo napeljavo za zrak v mašini.Kaj šele da bi dodal ESP kar je 1000000 bl zakompliceran kot en navaden hladilnik!

Vse kar koli dodaš v avtu od mal večjih stavri kot so : klima,abs,esp,...je tok predrago da ugradiš notr da raj avto prodaš in zamenjaš z drugim k ma to kar nisi mel prej pa še cnej skos prideš!
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr apr 11, 2007 8:21 pm

ok še obratno vprašanje!

Kako ESP vgasniti, če nimaš gumba!!??

avto je AR 156 VDC (esp) sistem nima nobenega gumba za vklop izklop, samo ASR lahko izklopim, VDC dela naprej!!
Kako stvar vgasniti, pa da ne bo delalo škode računalniku....oz da bom lahko brez skrbi prižgal/vgasnil sistem na gumb, ne da bom varovaLko vlekel ven :?:

PS: esp prov mori dostikrat!

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Sr apr 11, 2007 8:29 pm

Jaz kot vem noben OPEL nima gumba ON/OFF ESP tko da nimam pojma če nimaš gumba ga nimaš , idino če povprašaš na pooblaščenem!

Jaz mam ASR/ESP vse na enmu gumbu! Drugač pa tut če maš ugasnen v kritičnih ampak zelo kritičnih razmerah se ESP nazaj ukluč , tut če maš na off!
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 11, 2007 9:02 pm

bsheep je napisal/-a:Kokr jaz vem in sm slišu:

Tisti senzorji k so za ABS so tut za ESP tako da nerabš dodatne senzorje....

Slabo veš in napačne poslušaš! Vsak ESP mora glede na ABS imeti vsaj dva dodatna senzorja. Malo si preberi odgovore v tej temi ali poglej sliko in se ti bo razodelo. In če takih osnovnih stvari o ESP-ju ne veš oz niti ne prebereš odgovorov, prihodnjič tvojo "strokovnost" raje zadrži zase. Pa brez zamere.
lp

KVINTON
Nov uporabnik

Kraj: Hotinja Vas

Napisal/-a KVINTON Sr apr 11, 2007 9:07 pm

naknadna vgradnja v p307 bi te verjetno stala preko 3000eur,
potrebuješ nov računalnik ABS/ESP, srce sistema ESP- žiroskopsko tipalo in seveda merilec kota volana, ki je integriran v obvolanskih stikalih,
preveri na peugeotu koliko stanejo ti deli pa te bo minilo, da si sploh načel to temo. ;)
važno da je vlažno....

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr apr 11, 2007 9:08 pm

discovery je napisal/-a:Slide se opravičujem če smo se zapeli. Mogoče se tudi ne lih najbolj razumemo.
Hočem rečt, da obstaja možnost, da gledamo isti potok sam vsak iz svojega brega.

Nisem razumel kot žalitev, tudi sam bi se lahko lepše izrazil, pa sem bil nekaj nataknjen ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

discovery
Nov uporabnik

Napisal/-a discovery Če apr 12, 2007 9:31 am

Slide je napisal/-a:
discovery je napisal/-a:Slide se opravičujem če smo se zapeli. Mogoče se tudi ne lih najbolj razumemo.

Nisem razumel kot žalitev, tudi sam bi se lahko lepše izrazil, pa sem bil nekaj nataknjen ;)

Me veseli! :D

P.S. Za vse je klriv Liong206 ki je načel tako temo! ;) :lol: šala

Lep pozdrav vsem!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov