Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line So maj 05, 2007 1:44 pm

pa ti si prav tele al se samo delaš?! nehaj streljat take da vleče nad 4 rpm! pedji se vozit z kako hondo pa ti bo šele jasno kaj pomeni vlečt nad 4 rpm! meni govoriš pejdi vozit sodobnega dizla? pa človek kaj misliš da sem jih malo vozil? samo bulil bi in bi reku ok.veš več kot jz!
zate velja isto. 1000 eur na mizo pa da vidimo koliko boš potem glasen.

nehaj se že delat pametnega!

prestižna zmaga? pa komu rabi le mans? to je samo vzdržljivostna dirka. WRC al pa F1 to je že boljše. ker nobeden ne tekmuje dolge fure!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
{B}3[A]S[T]!_X™
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a {B}3[A]S[T]!_X™ So maj 05, 2007 2:01 pm

RED_line je napisal/-a:pa ti si prav tele al se samo delaš?! nehaj streljat take da vleče nad 4 rpm! pedji se vozit z kako hondo pa ti bo šele jasno kaj pomeni vlečt nad 4 rpm! meni govoriš pejdi vozit sodobnega dizla? pa človek kaj misliš da sem jih malo vozil? samo bulil bi in bi reku ok.veš več kot jz!

ok pa začnimo...imel sem 10 avtomobilov različnih velikosti, mase, moči....od tega jih je bilo 9 bencinarjev in en diesel...vozil sem preko 50 bencinarjev in okoli 20 dieslov, zdej imam 137 kW(187 KS) in 432 NM navora, čipan iz 114 KW(155 KS)/330 Nm. Nekaj izkušenj imam...pri svoji trditvi ostanem...tebe pa peljem scat kadar češ, ker predvidevam, da niti bencinarja ne znaš vozit. Pa povej mi še kok si star?
PS: čisto smo offtopic...samo avtor teme je hotel prav to, mislim, da je tema namenjena za dizelaše in ne nadute bencinarje.
lp
Zadnjič spremenil {B}3[A]S[T]!_X™, dne So maj 05, 2007 2:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 So maj 05, 2007 2:12 pm

RED_line je napisal/-a:pa ti si prav tele al se samo delaš?! nehaj streljat take da vleče nad 4 rpm! pedji se vozit z kako hondo pa ti bo šele jasno kaj pomeni vlečt nad 4 rpm! meni govoriš pejdi vozit sodobnega dizla? pa človek kaj misliš da sem jih malo vozil? samo bulil bi in bi reku ok.veš več kot jz!

prestižna zmaga? pa komu rabi le mans? to je samo vzdržljivostna dirka. WRC al pa F1 to je že boljše. ker nobeden ne tekmuje dolge fure!

kaj te lahko taknem ker si tako pameten in oh in sploh maš izkušnje z vsemi avti in ne wem kaj???

dej stari, še dobro ki te poznam...sicer sem se pa lepo nasmejal ob tvojih postih...pa sej vem da me boš spet napadu kako se delam pametnega in ne wem kaj...

ampak a ti resno misliš, da če si vozil mamino škodo 1.9TDI in tvojo hondo, pa še par avtov v luki, da sedaj lahko daješ ocene??? povej svoje izkušnje in to je to...ne stoj streljat kr neki u tri dni, ker sam veš da se ti folk smeje...pa pljuvat po vsem kar ni honda in škoda...sej vem...spet se bo tvoj post glasil neki v stilu DEJ TI ZADETEK KI SO TI UŠEČ PEŽOJI IN ALFE...ja so mi...in ti povem nekaj..iz lastnih izkušenj...PEŽOJEV ( citroenov) HDI motor...je za moje pojme precej boljši od tvojega TDI-ja...
tako da dej se malo skuliraj človek...te bo še pobralo od pametovanja...

pa se opravičujem vsem za off...
Never settle for a moment of mediocracy.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line So maj 05, 2007 2:18 pm

uf 187 mora lepo vlečt ;) imaš mogoče leona?

to da se ne more primerjat sem jz že prej reku.samo ti ne...
lenivec, ti nimaš pojma kaj govoriš. pa brez zamere. ker dizlu se konča vse pri 4 rpm, kar je več je brezveze! ker dizla vleče navor in ne konji. ker največje konje ima pri visokih obratih in zato se bencinc obrača, ker dizel nima te potrebe.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line So maj 05, 2007 2:22 pm

ja ruco je že v redu :roll:

grem ...
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN So maj 05, 2007 2:23 pm

Ivan36 je napisal/-a:Preberite samo podatke za primerjavo VW motorji so pa imeli 55KW ali samo 75KM :shock: :shock: :shock:

Vw je imel tega leta najmocnejsi dizelski agregat 1.6 80konjski td z intercoolerjem. Tdi agregat pa je razvil audi v sodelovanju z boschem. ali kako ze. prvi pravi TDI so bili 5zyl. 2.5 v audijih 100 leta 89'.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... voj+diesel
Fiatov 1.9td in Vw 1.9tdi sta kot dan in noc.

Drugace pa ko bom enkrat imel hišo, ženo, 2otroka, ter se psa, si bom pa kupil dizla. Do takrat pa mislim da mi ne gre tako hudo, da bi mogel dizla vozit.

Uporabniški avatar
{B}3[A]S[T]!_X™
Nov uporabnik

Napisal/-a {B}3[A]S[T]!_X™ So maj 05, 2007 2:35 pm

RED_line je napisal/-a:uf 187 mora lepo vlečt ;) imaš mogoče leona?

to da se ne more primerjat sem jz že prej reku.samo ti ne...
lenivec, ti nimaš pojma kaj govoriš. pa brez zamere. ker dizlu se konča vse pri 4 rpm, kar je več je brezveze! ker dizla vleče navor in ne konji. ker največje konje ima pri visokih obratih in zato se bencinc obrača, ker dizel nima te potrebe.

Pod to se podpišem, napaka je le, da ga vleče navor in ne konjska sila. Navor mu omogoča manj šaltanja, odločno pospeševanje pri nižjih obratih in navsezadnje bolj udobno vožnjo in prehitevanju, ker vleče suvereno čez celo obratno polje. Drugače pa nimam leona, ampak ford mondeo 2.2 TDCI titanium.
PS:bolj nazorno je tu prikazano http://www.steinbauer.cc/pdf/0STEINBAUE ... deo%20.pdf
lp
Slika

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line So maj 05, 2007 2:44 pm

ni napake.ker sva isto napisala.

lep mondeo ;) nisem še imel prložnosti ga vozit.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
{B}3[A]S[T]!_X™
Nov uporabnik

Napisal/-a {B}3[A]S[T]!_X™ So maj 05, 2007 3:00 pm

RED_line je napisal/-a:ni napake.ker sva isto napisala.

lep mondeo ;) nisem še imel prložnosti ga vozit.

hehe mal se narobe razumeva...jaz sem napisal, da je napaka, da ga vleče navor in ne konjska sila...ker dejansko ga oboje...navor je dejaven pri nižjih obratih, in se kasneje manjša..drugače je navor enak produktu sile in polmera vrtilne osi, če se motim me popravite. Ko boš imel priložnost voziti mondea boš videl, da ima dovolj športnosti za ovinke in da ne rabiš obratometra do 8 k rpm za agresivno vožnjo, ker ti navora nikoli ne zmanjka, še najbolj pozabljivim ne. Upam, da si me razumel...malo konjske sile=>majhen navor...veliko konjske sile=>velik navor...odvisnost.
lp
Slika

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line So maj 05, 2007 3:13 pm

ja ja štekam. eden od najlepših dizlov ki sem ga vozil na cesti je bil sigurno Audi A6 Allroad 3.0 TDI Q. komentar: gre lepo samo bi mu pasala čipada :D
gassssssssssssssssss

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So maj 05, 2007 4:59 pm

lenivec je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:@Lenivec, boljs da obupaš ker Miha ne bi nikoli skapirala kaj mu govoriš :D

Lenivec si enako predstavlja, da "tišči" dizla nad 4000 vrtljajev in misli, da "leti" - efekt je pa podoben tvoji "leteči" CORSI oz gre kolikor pač gre

LP

to si predstavlaš ti, lahko prideš probat ni problema. avto do 4300 obratov vleče brez da bi mu zmankalo sape, pa še prav hitro in veselo se zvrti. pa če ti je všeč al ne. kdaj prideš? aja joj nebo te, ker nimaš j**c da bi priznal da nisi najpametnejši in da ti nekdo dokaže da se motiš.
če si pa navajen dizlov iz nemških podmornic pa ni moj problem. pelji sodobnega 16 ventilca pa se ti bo nov svet odpr

in ja avto za svojo težo in bogih 90 konjev dobro leti. in ko hočeš da da vse od sebe je to edini način. me prav zanima kak bi mojster kot si ti z "pravilno dizl vožnjo" prehiteval, pa na 2500 šaltal, pa spet v T lukno, pa pol ure da se zbudi, pa spet isto.

Ne obračaj besed in debate – nisem govoril da se motor ne more zavrtet obrate, ki jih navajaš ampak o izkoristku, efektu, smotrnosti … takšnega početja.

Takšne oz še višje obrate so mimogrede zmogli že tudi starejši dizli – tako, da s tem nisi odkril Amerike.

Če se ne motim je motor o katerem govoriš 1,3 l JTD – 90 – motor ima po podatkih vrednost največjega navora (200 Nm) – po občutkih s testne vožnje pa je ta vrednost na voljo od nekje slabih 2000 – 3000 vrtljajev v minuti. Nad to vrednostjo navor občutno upade.

Torej zdej mi povej kaj dosežeš z vrtenjem na območje 4300 vrtljajev po tvoji logiki ?

p.s. "tvoji" sodobni 16 V dizli imajo tudi eno veliko slabost - probaj 1,6 TDCI z enako "konjenico" - mogoče boš ugotovil zakaj je boljši kot 1,3 JTD

LP

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So maj 05, 2007 5:58 pm

Mojster Miha je napisal/-a:...
Ne obračaj besed in debate – nisem govoril da se motor ne more zavrtet obrate, ki jih navajaš ampak o izkoristku, efektu, smotrnosti … takšnega početja.

...

LP

Se strinjam! Če je že tema o prihranku, je treba povedat, da z malo gasa (in normalnimi obrati) dizel nudi dosti zmogljivosti - za razliko od bencinarjev. Po domače - 25 % gasa = 75 % zmogljivosti, 80 % gasa = 90 % zmogljivosti - seveda za vsak avto drugače, a približno nekaj v tem stilu. Za lažje razumevanje, kje iskati manjšo porabo, a še vedno dobre zmogljivosti. A če mr. Lenivec (ali kdo drug, npr Red Line) ne zna vozit drugače kot na polno do podna in zapovrh še v obrate - ne glede na navor, ki se že zmanjšuje - je znanje vožnje dizla potrebno osvežitve. Morda se pa motim, morda ima mr. L lahko nogo in sem narobe prebral.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So maj 05, 2007 10:51 pm

Fiatov 1.9td in Vw 1.9tdi sta kot dan in noc. Ja TD ta je pa D i.d. prvi na injektorje in je prihranil do 20% goriva tak tam piše saj izhaja iz TD ja.
Tukaj še nisem povedal od kje mi to poznavanje vozil od leta 1983 pa do leta 2002 sem bil skoraj vsak vikend v IT je mama imela tam moža tako, da sem žačel slediti kaj se tam dogaja na tem področju vse kar vem in se še spomnim sem prebral iz revij kot so Quattroruotte ter Gente Motori in sedaj Cambio v mes tudi kak extra izvod. Škoda je , da sem moral zaradi pomankanja prostora vseh 300 raznih izvodov peljati na papir servis vse je šlo v nič :cry: tako ,da vem kako je izgledal prvi Golf II D iz leta 83/84 ter Austini montego / Rover ter razne Sambe in tako dalje vozim pa od leta 1990.

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Ne maj 06, 2007 4:21 pm

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Ne maj 06, 2007 5:53 pm

Dej avto na dvigalo,pa ti bo še fičo takoj pospešil na 130 al kok ma na ševcu. :D

Drugače pa sem imel bencinarja 2.0 16v in mi je porabil 12l-14l mestne vožnje,sedaj pa imam diesel iste moči pa imam porabo 7-8l na 100km.Na leto naredim cca 25k km in če je razlika 5 l na 100,potlej 1250l nafte manj in pomnožiš z eni Eur in imaš razliko.1250 Eur na leto X 5let je to 6250 Eur v 5 letih.Pa še nafta je ceneje kot bencin.

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Ne maj 06, 2007 6:59 pm

Maxx je napisal/-a:Dej avto na dvigalo,pa ti bo še fičo takoj pospešil na 130 al kok ma na ševcu. :D

sj je na dvigalu :oops:

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Ne maj 06, 2007 7:50 pm

Sej zato sem pa to napisal :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov