Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr maj 09, 2007 9:06 pm

na vseh področjih so inovatorji in copy pasterji :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr maj 09, 2007 9:10 pm

Thor je napisal/-a:Osebno mislim, da se v stylingu ljudje delijo v dve kategoriji. 5% je tistih ki vedo kaj delajo -> izražajo svoj smisel za estetiko in naredijo iz serijskega avtomobila umetnino. Ostalih 95 % je pa tistih, ki tega ne vedo in kopirajo malo tu malo tam ter zmečejo kar nekaj na avto, samo da je čim bolj vpadljivo in da zgleda za čim manj denarja.

nevem ce sm pravilno razumel tvoj post ampak po tvoje bi mogu usak model avta met drgacne feltne pa drgacne spojlerje...
men se to ne zdi tko ampak ce vids neke na sliki en avto z dolocenm feltnam pa da ti se ful dopade jst nevem zakaj nebi tut jst take alu kupu.
sj zato pa jh prodajajo.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr maj 09, 2007 9:13 pm

problem pri nas in še marsikje drugod je ta da se ljudje ne zavedajo na feltne naredijo avto. poznam enega k je dau za podaljške, šarkija, spojler, neonke and stuff 1500€. pol pa si je kupu 15col felge. pa sm ga vprašou zakaj ni reskiral tistga spojlerja pa šarkija pa neonke pa bi colo ali 2 večje felge kupu. pa je reku: že tko sm dau 600€ z gumam. če bi dau 17" bi blo pa prec 1000€ in bi blo predrago. ja halo...

tko kot je reku croma_man v moji temi da 70% avtomobila naredijo felge.

pa še en primer. poglejte bmw-ja petko ko ma gor 16ke al pa 18ke. razlika je kot noč in dan. kot bi biu čist povsem drug avto.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr maj 09, 2007 9:18 pm

sj avtor teme ne prav da feltne ne nardijo avta, 18" na bmw-ju petki niso prevelke pa lepo zgleda.nega bl zanima zakaj folk tlac "PREVELKE" alu na avte

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr maj 09, 2007 9:55 pm

Narod pač daje na avto tisto kar njim paše, jaz se za njih ne sekiram, pokomentiram avto in grem dalje.
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr maj 09, 2007 10:58 pm

kako naj mam unikatne feltne jebovas? razen če dam res veliko 1000 evrov da jih posebej zame nardijo. vidiš feltne ki so ti všeč pa jih še ti pokneš gor ane. res je, da je tolko slajše, če so feltne, ki jih maš, hude pa da jih nima vsak, ampak ponavadi to ne gre (razen če si res veliko za njih plačal)

lp
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če maj 10, 2007 12:03 am

eclipse_R je napisal/-a:kako naj mam unikatne feltne jebovas? razen če dam res veliko 1000 evrov da jih posebej zame nardijo. vidiš feltne ki so ti všeč pa jih še ti pokneš gor ane. res je, da je tolko slajše, če so feltne, ki jih maš, hude pa da jih nima vsak, ampak ponavadi to ne gre (razen če si res veliko za njih plačal)

lp

podpis

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Stasky Pe maj 11, 2007 7:18 pm

js sm za feltne (rabljene) plačal res malo pa jih nisem še na nobenem drugem avtu vidu... nisem iskal drugih roverjev po netu pa pol tistega najlepšega kopirau temveč izbral nekaj, kar je meni všeč pa tudi če ne paše me prau malo briga...vsaj meni je tko všeč!!!
Aja, pa niso O.Z. temveč MilleMiglia!
http://www.avtomobilizem.com/modules/carshow/car_detail.php?car_id=13944

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Napisal/-a Bawc Pe maj 11, 2007 7:23 pm

Nima veze kolk folka ma take feltne kot ti. Itak rihtaš zase... Druga stvar je pa, če jih velikokrat videvaš na kislih avtih pa se ti pol zamerjo. :P

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor Pe maj 11, 2007 9:34 pm

abbe je napisal/-a:
Thor je napisal/-a:Osebno mislim, da se v stylingu ljudje delijo v dve kategoriji. 5% je tistih ki vedo kaj delajo -> izražajo svoj smisel za estetiko in naredijo iz serijskega avtomobila umetnino. Ostalih 95 % je pa tistih, ki tega ne vedo in kopirajo malo tu malo tam ter zmečejo kar nekaj na avto, samo da je čim bolj vpadljivo in da zgleda za čim manj denarja.

nevem ce sm pravilno razumel tvoj post ampak po tvoje bi mogu usak model avta met drgacne feltne pa drgacne spojlerje...
men se to ne zdi tko ampak ce vids neke na sliki en avto z dolocenm feltnam pa da ti se ful dopade jst nevem zakaj nebi tut jst take alu kupu.
sj zato pa jh prodajajo.

ne, ni bilo tako mišljeno. Kar sem želel povedat je to, da v veliki večini primerov nekdo dobro zrihta svoj avto, z bodykitom ki mu paše, pravimi feltnami itd., pol se pa sproži cela moda na to temo. Bom konkreten, lani je courage ruknu tetsutke na audija, vsi :shock: (ker na ta avto sedejo) pol bi pa vsi imeli te feltne, neglede al imajo mercedes ali pa reno 5.

Ne vprašanje zakaj dat na primer 17 col na polota namesto 13 col je odgovor enostaven, če nekdo ne dojame razlike v estetiki mu je ni smiselno razlagat.

Kar se tiče velikosti felg gre večinoma za videz. Dejansko avto z večjimi feltnami, nizkopresečnimi gumami, tršim vzmetenjem in nižjim težiščem ima boljšo lego na cesti, vendar v zameno za velikost feltne se pogosto odločimo za manj kvalitetno feltno (feltne so kot maslo-se zvijejo pri vsaki večji luknji) in gumo (plastika) in če toliko vložimo v avto pol ga tudi bolj šparamo.

Še ena formula za konec: Idealna velikost feltne na avtu (vizualno gledano):
- originalna coljaža feltne standardnega modela(ne top line) + 3 do maximalno 4 cole

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So maj 12, 2007 1:34 am

Usak naj ma kak mu pase, se zmerom pravim.
Sicr pa mamv orginalu 13ke pa bom ostal na 13kah. Edino sirina gume je prisla vecja zaradi oprijema.
Se mi ni zajebavat z homologacijo, pogostejsim menjavanjem rok, koncnikov, kugl, slabsimi pospeki, vecjo porabo, drazjimi gumami itd...

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Stasky So maj 12, 2007 7:25 am

Bawc je napisal/-a:Nima veze kolk folka ma take feltne kot ti. Itak rihtaš zase... Druga stvar je pa, če jih velikokrat videvaš na kislih avtih pa se ti pol zamerjo. :P

nekdo je zograj omenu, da feltne, ki jih okoli ne videvaš stanejo dosti... js pa pravim, da ne, ker sem za moje dau ravno tolko ko za 2 gumi, pa jih dosedaj še nisem videl na nobenmu drugmu avtu...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov