Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
323f
Nov uporabnik

Nasvet - nakup Rover-ja 214

Napisal/-a 323f Če apr 12, 2007 6:54 am

Zdravo, zanimam se za nakup Rover-ja 214 s klimo. Cene od 2500-3000 EUR, letnik 97-99. Ima kdo izkušnje s takim avtomobilom? Kakšna je kvaliteta, zanesljivost, servisiranje, itd... Ali je res problem z nabavo rezervnih delov? Vnaprej hvala.
Powered by Wankel

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Re: Nasvet - nakup Rover-ja 214

Napisal/-a W_Golf Če apr 12, 2007 7:22 am

323f je napisal/-a:Zdravo, zanimam se za nakup Rover-ja 214 s klimo. Cene od 2500-3000 EUR, letnik 97-99. Ima kdo izkušnje s takim avtomobilom? Kakšna je kvaliteta, zanesljivost, servisiranje, itd... Ali je res problem z nabavo rezervnih delov? Vnaprej hvala.

Mislim da ni problem z nabavo vendar so pa rezervni deli svinsko dragi.

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Če apr 12, 2007 7:42 am

niti niso deli tako dragi se da dobit vse povsod kaj ceneje.sam malo povprasas.drgac pa edina napaka je.tesnilo glave,katero bi jst ob nakupu naprej zamenju.predn je ze kej skode na motorju,za drugo se pa nimas kej bat :D

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Če apr 12, 2007 11:15 am

Neoriginalni deli sploh niso nekaj dragi, npr sklopka 24.000 sit, zobati jermen in napenjalec okrog 10k tak da nebi reku da je zlo drag, kake so pa cene originalnih delov pa nebi vedu.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor So apr 14, 2007 8:35 pm

Dele se dobi, ponaredki niso dragi, originali so pa itak pri vseh dragi. Tud originale se dobi vse, samo vedet je treba, kje.
Poleg tesnila glave je problematično tud tesnilo sesalnega kolektorja, treba je redno spremljat nivo hladilne tekočine. Sicer pa poglej malo še moje druge poste, sem že veliko napisal o tem.
Slika

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin So apr 14, 2007 10:10 pm

Zdaj pa povem zgodbo za šofersko ogledalo na Roverju 214 let.98
Pred leti sem imel roverja214 in nasproti vozeč avto mi odnese ogledalo.Po pogovoru z voznikom izpolniva vse potrebno.Zavarovalničar pri Triglavu vse poslika in stvar zakluči z besedami ,pojdite na servis naročite in mi pa plačamo.Tako je tudi bilo a se je stvar zakomplicirala na Rover servisu v Šiški.Pridem tja naročim ogledalo pustim gsm,odgovori šefe ko ga dobimo vas pokličem v roku 14.dni.Mine 14.dni sam kličem ,kaj se dogaja z mojim ogledalom in dobim odgovor vas pokličemo.Po 1.mesecu me pokličejo ,da imajo ogledalo pripravljeno.Ves vesel odhitim v Lj. nakar na servisu zatrdijo ,da je prišlo do napake dva ista priimka in da ni zame,nakar znorim in jih pošljem v p****m**** in da se nisem vozil iz Kamnika v Lj. na izlet.Po naslednem tednu se zopet odpravim na servis.Stopim čez vrata me zagleda šef in po domače s***** v delavnico jaz pa za njim in ga sprašujem če vsi deli tako potujejo iz Anglije.Vprašal sem ga tudi za dele ,če bi motor "škripnu"a bi bilo potem isto-odgovori:če se avto razdre in ni delov je pač za počakat.Med tem časom sem klical v vse servise so samo 4je v celi SLO.Dokopal sem se do podatkov da je centralno skladišče v Italiji in da tudi oni nimajo ogledala.Na usrano ogledao sem čakal dva meseca in pol in zanj odštel 170takratnih nemških mark,katere mi je zavarovalnica povrnila v dveh dneh.
Meni osebno je oblika ter pospeški pri tem avtu všeč , samo slaba izkušnja z "usranim" ogledalom me ta avto odbija pri nakupu,toliko za premislek :idea:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor So apr 14, 2007 11:50 pm

vidiš, jaz pa recimo v Grazu v Avstriji, kar sem naročeval, neke drobnarije, sem vedno vse dobil naslednji dan, res je drugo če daš preko zavarovalnice popravljat, pa pol nekdo drug naroča, to je pa za popizdit, verjamem.
Slika

samirm
Nov uporabnik

Napisal/-a samirm Pe maj 11, 2007 11:28 pm

Pozdravljeni!

Ima kdo mogoce na zalogi ali pozna koga, ki prodaja sprednja leva vrata za Rover 400 letnik 1998? Po moznosti sive barve?

hvala in lp, samirm

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Stasky So maj 12, 2007 7:35 am

glede kvalitete ni ravno na nivoju japoncev in podobnih... je pa avtek super, meni osebno full všeč takozunanjost kot vožnja...ima pa par slabosti!!!Ena je tesnilo glave, ki ga je treba takoj zamenjati z bakrenim, ker rado gre... no v bistvu js z njim v enem letu nisem imeu problemov, naredu sem sicer večji servis (menjal vse 3 jermene, vodno pumpo,napenjalec, vse tekočine itd...), razen tega pa stroškov nisem imeu...razen stikalo desne šipe, ki ga grem zdaj iskat v trst na odpad, kjer tudi dobiš vse rezervne dele v stilu karoserijskih itd... drgač pa je tu v kopru servis za rover, kjer zrihtajo dokaj hitro dele... rezervni deli pa so dragi če vzameš original, če vzameš od konkurence so cenejši in kvalitetnejši...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov