Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Prvi lastnik?

Napisal/-a Ivan36 Po maj 14, 2007 8:04 pm

Tako dajmo se malo razpisat o tem. Sem včeraj za foro na Avtonet vpisal 1 lastnik vozila neoomejeno po letnikih, denar in oblike ter D ali B izpisano preko 1000 zadetkov za zadnji teden samo ko to malo bolj pogledaš je že na 3 ali pa na 4 strani že veliko oglasov od 1 lastnika avto je že menjal lastnika samo še ni reg. ali pa bo v kratkem podjetja in posredništva. Sedaj me pa zanima , ker je tudi na tem forumu veliko govora o prvih lastnikih kako je potem s tem, ki so bili od prvega latnika pa niso več, ker ko ga kupi nekdo drugi ga lahko tudi malo priredi km in še kaj ter posledično več zasluži pa to ni več to??? Servisnih knjig pa tu ni veliko ali pa ne piše?
Od preko 1000 izpisov je samo kakih 10% še res prvih lastnikov vozila so še doma se vidi po slikah. :D

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Po maj 14, 2007 8:08 pm

marsikdo si "prvi lastnik" predstavlja tako: "odkdar ga mam sm prvi lastnik" :D
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po maj 14, 2007 8:18 pm

A to mislijo kot 1. lastnik na sploh, ali le kot 1. lastnik v naši državi?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po maj 14, 2007 8:22 pm

če kupuješ od fizične osebe, se itq vidi od kdaj je avto registriran nanj
se pa najdejo taki ki "na novo" registrirajo - my ass
podpis

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po maj 14, 2007 8:23 pm

A to mislijo kot 1. lastnik na sploh, ali le kot 1. lastnik v naši državi?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po maj 14, 2007 8:29 pm

Samo kot 1 lastnik nič določeno. Jaz sem kupil Xantio na Avtomerkurju od 1 lastnika podjetje samo ga niso nič rihtal je bil pač tak sam zadnji servis je bil narejen na 201.000 km ostalo sem sam porihtal :D pa še ta pri Novaku + zadnih 5

danny
Novinec

Napisal/-a danny Po maj 14, 2007 8:34 pm

Če kupiš nov avto, ga registriraš na svoje ime si prvi lastnik. Če kupiš nov avto, kateri je bil že registriran zaradi pospeševanje prodaje in ga registriraš nase si "tehnično" drugi lastnik.

Če je bil avto pred lastnikom že registriran na drugo ime, potem lastnik avtomobila ni "1. lastnik"

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Prvi lastnik?

Napisal/-a Mojster Miha Po maj 14, 2007 8:38 pm

Ivan36 je napisal/-a:Tako dajmo se malo razpisat o tem. Sem včeraj za foro na Avtonet vpisal 1 lastnik vozila neoomejeno po letnikih, denar in oblike ter D ali B izpisano preko 1000 zadetkov za zadnji teden samo ko to malo bolj pogledaš je že na 3 ali pa na 4 strani že veliko oglasov od 1 lastnika avto je že menjal lastnika samo še ni reg. ali pa bo v kratkem podjetja in posredništva. Sedaj me pa zanima , ker je tudi na tem forumu veliko govora o prvih lastnikih kako je potem s tem, ki so bili od prvega latnika pa niso več, ker ko ga kupi nekdo drugi ga lahko tudi malo priredi km in še kaj ter posledično več zasluži pa to ni več to??? Servisnih knjig pa tu ni veliko ali pa ne piše?
Od preko 1000 izpisov je samo kakih 10% še res prvih lastnikov vozila so še doma se vidi po slikah. :D

Kolikor jst spremljam to "sceno" je v primeru, da ne gre za laž ali bolje rečeno nateg - dober kriterij za dobit dober avto - sicer gre zgolj za prvi vtis, in je treba zadevo še v praksi preverit, ampak vsaj občutek je dober

Včasih, posebno če gre za iskan model, ima tudi višjo ceno od povprečja, nemalokrat pa se zgodi, da je tudi hitro prodan - kar je povsem razumljivo.

Žalostno dejstvo pa je tudi, da dober avto (ni nujno, da ga prodaja prvi lastnik, ima oz nima servisne knjige ... ampak je na kratko "OK") običajno sploh ne "zaide" med oglase oz na oglasne strani - ker ga za "tip-top" avto praktično ne potrebuješ - prodaš ga v hipu, za dober denar - lahko potrdim iz lastne zgodovine oz prakse.

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov