Agent1 je napisal/-a:A kar cele tablice bi moral menjat?
Grb. Cilj je grb. Zdaj pa idi, in reči grb. No, jutri zjutraj, ne zdaj takoj.
protonika je napisal/-a:Meni so ob spremembi stalnega bivališča znotraj LJ registrske oznake na UE, ko sem spreminjala tudi dokumente, sami od sebe in brezplačno dali tudi nove grbe, češ, naj jih montiram. Tablica je ostala ista. Pojdi na svojo UE in zahtevaj šefa, razloži mu situacijo, naj on preveri, kako je s tem. Pa skupaj malo posrfajta po avtomobilizem.com, da bo videl, da je nekaterim to uspelo. Edini razlog, zakaj ti jih morda ne bi hoteli dati, bi lahko morda bil stalno bivališče - da ga imaš na področju drugega grba.
Sicer pa, odkar tablica ni več vezana na kraj bivanja, ne razumem, zakaj ne bi mogel nanjo nalepiti grba svojega občine oziroma UE, ne glede na registrsko oznako. To pa res ne gre.
Spoštovani [ime izbrisano]!
Na Ministrstvu za notranje zadeve v Ljubljani ,na Upravni enoti v Škofji Loki -oddelek za promet ,na tehničnih pregledih v Škofji Loki sem dobil enak odgovor.Pojasnili so mi, da pri menjavi grba ni nobenih problemov niti prekrškov niti kakršnihkoli težav z zamenjavo le tega.Če se izrabi,če ste iz druge občine enostavno kupite 1,2,3 grbe kolikor imate registrskih tablic in jih enostavno prelepite.Na ljubljanske tablice lahko daste katerikoli grb iz ljubljanske regije ne morete pa dati grba Kranja ipd.
Če imate kakršnekoli dvome glede tega pokličite na Ministrstvo za notranje zadeve v Ljubljani in dobili boste informacijo iz prve roke.
Lep pozdrav
[ime izbrisano]
AVTOHIŠA LUŠINA
ŠKOFJA LOKA
Agent1 je napisal/-a:Ne vem več, ali je to smešno ali žalostno. Pred nedavnim sem postal lastnik novega getza, hotel pa sem ga najprej registrirati nekje v Domžalah ali v Kamniku (ker bi se modra barva grba lepo prilegla pač...). Pa mi je prodajalec (iz avtohiše Lušina, Škofja Loka) svetoval, naj se za registracijo oglasim kar na Trati pri Alpetour (tehnični pregledi), kjer dobim ljubljanske tablice, grb pa lahko kupim kasneje na upravni enoti in ga nato nalepim. Danes pridem na upravno enoto Domžale in zvem to, da je takšen postopek (nadomestilo ljublbljanskega grba z domžalskim) strogo prepovedan. Nekaj sem celo slišal, da naj bi bilo to celo kaznivo dejanje ponarejanja uradnih listin in zaznamkov.
Zdaj imam občutek, da me je nekdo očitno grdo nalagal. Prodajalec mi je trdil, da je to povsem običajen postopek, odkar je odpravljena krajevna pristojnost pri registraciji, z druge strani pa dobim povsem nasprotne signale. Kdo ima prav? Bi se morda moral zlagati, da se mi je grb odlepil??
Agent1 je napisal/-a:No, so tudi drugi praktični razlogi. Ker se dosti vozim po Sloveniji, imam kar nekaj izkušenj, da so kakšni lokalni tupkoti dobesedno alergični, če zagledajo kakšnega "žabarja", ki jim zasede parkirni prostor ali kaj podobnega. Tako da bi vsaj malo zmanjšal ta učinek "anti-žabarstva", če bom recimo dal grb od Kamnika gor, pa naj si mislijo, da sem doma nekje iz kamniških rovt.
blindek je napisal/-a:saj alhko v radencih al pa ljutomeru tudi :P
meni je čisto vseeno kaj je gor na tablici, glavno da se jaz peljem...
sonic je napisal/-a:Sicer se mi pa zdi tole z grbi vedno bolj smotano, ko razmišljam. Najbolj pametno bi bilo, da ima cela država isti grb, torej državni (kot imajo na HR) ali pa vsako registsko območje enoten grb.
V osnovi pa mi itak ni jasno, od kod pravzaprav potreba teh grbih in v bistvu sploh lokalnih oznakah (LJ, KR, MB itd). Recimo Britanci, Francozi, pa še v veliko državah komot preživijo brez tega.
Najbolje, da dobi vsaka ulica svoj grb (da bomo lahko mirne duše rezali gume tistim, ki bodo prišli parkirat iz sosednje vasi, a ne)
Meni so najlepše tablice brez grbov (eni jih kar dol snamejo). Ker so ti grbi večinoma totalna skropucala, v likovno-estetskemu smislu.
In dam čisto prav tistemu, ki poskuša grb vsaj barvno uskladit z avtom. Bemtisveca, če daš toliko denarja za avto, je pa ja normalno da hočeš da lepo izgleda. In večina teh slavnih lokalnih grbov je pač kot grda bradavica, posebej na lepih avtih.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov