Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Tirefit ali manjše rezervno kolo?

Napisal/-a martin_krpan So maj 19, 2007 6:51 pm

Zanima me vaše mnenje ali izkušnje, kaj je bolj priporočljivo imeti v avtomobilu - rezervno pnevmatiko manjše dimenzije ali set za krpanje pnevmatik (Tirefit pri MB, Tire Mobility pri VAG,...)?

Jaz sem ob nakupu avtomobila sicer dobil normalno rezervo (205/55/16), sem pa kasneje montiral večje gume 215/45/17. Sedaj pa ne vem, ali naj obdržim rezervo ali naj si nabavim set?

Če si ''zamašiš'' luknjo lahko voziš največ 80 km/h do najbližjega vulkanizerja, ne? Kako pa je že, če imaš pnevmatiko drugačne dimenzije? A ni takrat priporočljiva max hitrost 60 km/h in prevožena razdalja okrog 50-100 km?
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker So maj 19, 2007 7:24 pm

eh, obdrži gumo
meni je počila guma 195/50/15, rezerva je pa mislim da 135/?/13. pa sem brez težav prevozil 100 km, 4 v avtu, vožnja po omejitvah. max hitrost je 80 km/h. Tko da je pri tebi najbrž tudi tako...

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: Tirefit ali manjše rezervno kolo?

Napisal/-a RedBaron Ne maj 20, 2007 3:50 pm

martin_krpan je napisal/-a:Zanima me vaše mnenje ali izkušnje, kaj je bolj priporočljivo imeti v avtomobilu - rezervno pnevmatiko manjše dimenzije ali set za krpanje pnevmatik (Tirefit pri MB, Tire Mobility pri VAG,...)?

Jaz sem ob nakupu avtomobila sicer dobil normalno rezervo (205/55/16), sem pa kasneje montiral večje gume 215/45/17. Sedaj pa ne vem, ali naj obdržim rezervo ali naj si nabavim set?

Če si ''zamašiš'' luknjo lahko voziš največ 80 km/h do najbližjega vulkanizerja, ne? Kako pa je že, če imaš pnevmatiko drugačne dimenzije? A ni takrat priporočljiva max hitrost 60 km/h in prevožena razdalja okrog 50-100 km?

Tudi če si dal širše gume, morajo imeti enak kotalni obseg kot pa originalna dimenzija, tako da sploh ni nobenega problema glede rezerve!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov