Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 To maj 22, 2007 11:06 am

RED_line je napisal/-a:seicento pokal je ena velika goljufija!!tako da ne nasedajte!

max, koliko košta ta škerc varne vožnje? mrva je reku da je smeh zadeva.

ja, ja mrva je reku da je smeh zadeva...in ti je tudi povedal da sm dal takrat nekaj čez 30 jurjev...je pa blo še neki več, sam nas je šlo malo več in nam je naaredu mal popusta... sam kaj ki ti mene nikoli ne poslušaš in ne veš...

kar pa se tiče seicento pokala...svoj čas ni bla neka goljufija...kolkr se spomnem ko smo bli na kvalifikacijah...pač takrat nism uspel zbrat dovolj denarja da bi dirkal...je pa blo dosti dosti zabave že na samih kvalifikacijah...mam pa 2 zlo dobra kolega ki sta dirkala... tko da ne nalagaj neumnosti marko če ne veš točno za kaj se gre...
Never settle for a moment of mediocracy.

biggie
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a biggie To maj 22, 2007 11:14 am

Najboljši in najcenejši način je izposoja enostavnega gokarta(vsekakor brez prestav), s seboj pa imeti izkušenejšega dirkača, ki služi za referenco. Tako se oba preizkusita v istem vozilu, pa še fino se zabavaš.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 22, 2007 12:08 pm

biggie je napisal/-a:Najboljši in najcenejši način je izposoja enostavnega gokarta(vsekakor brez prestav), s seboj pa imeti izkušenejšega dirkača, ki služi za referenco. Tako se oba preizkusita v istem vozilu, pa še fino se zabavaš.

Ti pa najbrš še nisi sedel v nobenem buggyju in se vozil čez "drn in strn" z njim.

Probaj enkrat buggy in po terenu, v kakem blatu, pa mal po trevnikih, gozdovih, pa boš videl da so to večji užitki kot pa enolična in monotona vožnja po progah.
Meni osebno vožnja po progi ni zanimiva, proga mora biti razgibana, vendar nekateri pač radi po eni in isti progi vozijo in tam postavljajo odlične rezultate, če bi jih postavili pa na mal drugačno progo, bi pa ...
Old subarus never die, they just get faster!

Krown
Novinec

Kraj: okolica Šk. loke

Napisal/-a Krown To maj 22, 2007 12:39 pm

Glede, da sem letos naredil licenco za dirkača, te pride vse skupaj 202 evra, ker sem začetnik in še mladi voznik. Je pa tako, da pač dobiš pole na katerih imaš več strani vprašanj, ki so razporejeni v kategorije (rally,krožne,gorske,PRK,...) pol pa rešiš kar te zanima. Potem je še zdravniš pregled, ta je minimalno 30 evrov. Obleka(kombinzon, nogavice,podkapa,spodnje hlače,spodnja majca,rokavice) in čelada vse to novo je najman 1000 evrov( če je homologirano). Prijavnina za eno gorsko je 125 evrov( če imaš avto do 1400ccm), potem pa so še gume(cena odvisna od znamke gume),vzdrževanje avta,bencin,hrana in pjača za ekipo,... Še prej pa je treba imet avto,ki je tudi par tisoč evrov hitr. :D Drugač pa jz sem par let varčeval pa še moj oče je velik prispeval pa je avto prišel domov, sam je pa kar neki odrekanj in dela, da se ti ta želja uresnič.Pa normalen avto in dirkalen za vozt je kar velka razlika,tko da jz ti svetujem da greš v šolo dirkanja na Mobi krog, pa daš tistih 300 evrov.Tam pa ti potem povejo, če si sploh dobr voznik,učijo pa bivše Slo.legende volana!! :D

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor To maj 22, 2007 1:21 pm

Jaz bi ti pa predlagal kombinacijo zgoraj naštetih. Začni s tem da greš gokart vozit, ta na izposojo 350 ccm tam do 10 konjev. Ne vem kolko je tega v sloveniji, ampak v Italiji blizu vidma, so imeli indoor karting progo z meritvami hitrosti in časa. Pol so pa nastajali seznami top dneva, tedna, meseca, sezone na oglasni deski. Po tekmi si pa dobil sprintan seznam z vsemi podatki, številko karta, številom krogov, časom, povprečno in najvišjo hitrostjo na posamezen krog ter podčrtan rezultat za najboljši dosežek (najboljši čas, povprečna in končna hitrost) in to za vsak kart posebej. Tako si lahko primerjal rezultate z ostalimi soudeleženci. No mi smo se hodili tja preganjat pa so bili sprva časi na progi 300m sedem do osem sekund slabši od najboljših. Pol po enih 15 dirkah po 20 krogov so že časi padli tja do 1.5 sekunde zaostanka pol pa ni šlo več. Možnost je bilo se zmenit pred dirko al se dela samo najhitrejše kroge al pa prav tekmo s tremi krogi za kvalifikacijo za štartno mesto pol pa 15 krogov same tekme.

To sem pa povedal tako na dolgo iz dveh razlogov in sicer: da to pride na prava ušesa in se kaj takega organizira tudi pri nas in drugo kako lahko začneš. Prvo se sprobaj v taki konkurenci, ker ni veliko konjev na razpolago, zato rabiš že kar nekaj tehnike za solidne rezultate plus je poceni in ni zelo nevarno. Če se takih tekem udeležiš in si vedno prvi pol veš, da izstopaš iz povprečja.

Druga faza da si izposodiš malo bolj resen kart (spet pravim tu blizu nas je možnost izposoje karta za 150 eur na dan skupaj z najemom proge_kart 125 ccm-cca 40 KM). Tu se pol začne malo bolj za res. Malo poskusiš tole in če ti gre si ga pol za par tisoč eur nabaviš, začneš trenirat in se udeležiš kakega amaterskega prvenstva. Od tu naprej pa pol šole varne vožnje, nabava avtomobila, izpiti itd...

biggie
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a biggie To maj 22, 2007 1:32 pm

nebivedu je napisal/-a:
biggie je napisal/-a:Najboljši in najcenejši način je izposoja enostavnega gokarta(vsekakor brez prestav), s seboj pa imeti izkušenejšega dirkača, ki služi za referenco. Tako se oba preizkusita v istem vozilu, pa še fino se zabavaš.

Ti pa najbrš še nisi sedel v nobenem buggyju in se vozil čez "drn in strn" z njim.

Probaj enkrat buggy in po terenu, v kakem blatu, pa mal po trevnikih, gozdovih, pa boš videl da so to večji užitki kot pa enolična in monotona vožnja po progah.
Meni osebno vožnja po progi ni zanimiva, proga mora biti razgibana, vendar nekateri pač radi po eni in isti progi vozijo in tam postavljajo odlične rezultate, če bi jih postavili pa na mal drugačno progo, bi pa ...

Vsak ima svoje veselje :D Mene buggy, blato in male hitrosti niti slučajno ne zanimajo. Se pa popolnoma strinjam glede različnih prog, če jih ne probaš vsaj nekaj ne vaš kaj si zamudil. Če pa zadnji stavek leti na mene si se pa zelo zmotil 8)
Pa da ne bo pomote, nimam nič proti buggyem ali takim tekmam, zdi se mi le, da je tema odprta z drugačnim namenom, zato sem tudi predlagal gokart, saj je ta nekakšen približek vsem asfaltnim dirkam.

Krown
Novinec

Napisal/-a Krown To maj 22, 2007 2:40 pm

Drugač je vzdževanje gokarda dražje kot vzdrževanje Seicentota.Če se seveda spustiš v mal bol resne vode. Ker pri gokardih je treba veliko nove gume kupovati,veliko servisov,...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To maj 22, 2007 2:52 pm

Krown je napisal/-a:Drugač je vzdževanje gokarda dražje kot vzdrževanje Seicentota.Če se seveda spustiš v mal bol resne vode. Ker pri gokardih je treba veliko nove gume kupovati,veliko servisov,...

ja no ja o tem bi se pa dal razglablat kaj je drazi
Slika

Krown
Novinec

Napisal/-a Krown To maj 22, 2007 3:10 pm

Meni je to reku Miha Kovač, on je v Sloveniji pobral dost lovorik, sedaj pa vozi Rotax challenge če se ne motim.Tekme pa so po vsej evropi. Tako, da nekaj bo pa že vedu, če že več let uspešno vozi gokard. :D

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To maj 22, 2007 3:20 pm

ja samo ce bi se poglobil v to bi videl da ni niti drazi niti cenej....ker pr obeh so slabosti ki popijejo veliko denarja
Slika

M-silver
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a M-silver To maj 22, 2007 4:03 pm

Mr.tin je napisal/-a:Mene pa zanima kaj ma ta varna vožnja skupnega z relijem?

Na avto ti dajo tamale koleščke pa nihče od učencov na začetku ne zna it skozi 90 ovinek s 10-15 km/h.
S tem te v 3 mescih treninga naučijo da boš podzavestno obvladal avto tudi če ti na avtocesti pri 130km/h zategne ročno. Baje so testirali in je blo v več kot 90% res da so se učenci po 3 mesecih podzavestno odzvali in poravnali avto.
Če fičko ne kople z 2 prestavo ni nc

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR To maj 22, 2007 4:29 pm

M-silver je napisal/-a:
Mr.tin je napisal/-a:Mene pa zanima kaj ma ta varna vožnja skupnega z relijem?

Na avto ti dajo tamale koleščke pa nihče od učencov na začetku ne zna it skozi 90 ovinek s 10-15 km/h.
S tem te v 3 mescih treninga naučijo da boš podzavestno obvladal avto tudi če ti na avtocesti pri 130km/h zategne ročno. Baje so testirali in je blo v več kot 90% res da so se učenci po 3 mesecih podzavestno odzvali in poravnali avto.

To pa se tisti iz kmetov doma precej elegantnejše naučili. Vozili smo yugote/stuenke/kalimerota po makadamih in se pri tem marsikaj naučili. Dva izmed teh k smo se skupaj vozili že vozita GHD, en je bil drugi letos v sevnici, lani pa na drugi dirki v svojem življenju, prvi v ilirski bistrici.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin To maj 22, 2007 7:16 pm

RED_line je napisal/-a:max, koliko košta ta škerc varne vožnje?

Na spletni strani imajo objavljeno ceno 150€ + DDV, 180€ torej.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
LIBERTY
Nov uporabnik

Napisal/-a LIBERTY To maj 22, 2007 7:33 pm

AudiRSboy je napisal/-a:seicento pokal je se zmer :P

... seicento pokala NI več !!!
Pimp my Truck

Krown
Novinec

Napisal/-a Krown To maj 22, 2007 7:40 pm

Zdej so Seicentoti divizija 1, bivša divizija 1(Yugoti,Škode,Polo) pa so divizija 2.

Zoth
Nov uporabnik

Napisal/-a Zoth Pe maj 25, 2007 11:16 pm

bulšit vse skupi :)

vzami svoj avto, najdi važnega tipa ob miški, k ma podoben avto, reči mu da nima pojma kako se vozi, upaj da te ne prebuta.... kohonese od bika u hlače pamet u glavo, in maš, če zmagaš 5x si taprav ;)

hehehe :D
Voivod lives!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov