Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Če maj 31, 2007 10:10 pm

Rottie je napisal/-a:
Petersilj je napisal/-a:Kael: kakorkoli že obračaš, večja hitrost = večji pojemki ob trku = večja verjetnost za poškodbe in smrt

Eni nikoli ne boste razumeli pomena omejitve hitrosti. To je največja zakonsko dovoljenja hitrost in se nimaš kaj se sklicevat na dobre gume, dober avto, dobre reflekse, dinamične gene, to je meja, pa pika. Če je 50 je 50, ne pa 60, 70 al 90, če so hiše daleč. Pa se nimaš kaj pizdit, da če je omejitev 90 in je cesta ravna in pregledna, pa nekdo vozi pred tabo 80. Če nisi strpen, ga pojdi prehitet in tvegaj.

Ja, sam kje pa piše da je un k si je te omejitve zmislu tolk pametn, da ga je treba ravno poslušat??? Gre samo za omejevanje svobode in nadzor na vsakem koraku v imenu varnosti in bla bla bla ... itak da je to samo ena farsa vseskupi... praktičen izgovor in nič drugega... briga vlado za ljudi.... še nikoli jih nikjer ni... če je pa že kakšen pošten človek prišel blizu možnosti odločanja, ga pa itak takoj odstranijo, da jim ne dela zgage. Sploh pa ne vem za nobenga izmed zakonodajalcev, ki se mu ne bi samo €€€ vrteli v očeh ... itak jih drugega ne zanima kot ropanje poštenih državljanov na 1000+1 način ... kr poglejte si politiko zadnjih let, pa je vse jasno ... samo daj daj daj, ljudje lohk pa pocrkajo od lakote... politikom je važno samo, da so davki plačani, da lahko potem v miru razsipavajo z našim denarjem :twisted:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jun 01, 2007 9:11 am

a, sam kje pa piše da je un k si je te omejitve zmislu tolk pametn, da ga je treba ravno poslušat???
Kje piše? V ustavi in zakonih.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Pe jun 01, 2007 1:33 pm

sonic je napisal/-a:
a, sam kje pa piše da je un k si je te omejitve zmislu tolk pametn, da ga je treba ravno poslušat???

To vem kje pišejo zakoni ;)
Jst pravim kje piše, da je un k si je zmislil zakone in jih dal vpisat v uradne listine tolk pametn, da ga je treba poslušat zato, ker ima prav. K če ima nekdo moč in ti z njo vsiljuje svoje mnenje, še ne pomeni da je pameten, ampak samo da je nasilnež, ki hoče dosečt svoje na vsak način ... država s svojimi represivnimi organi pa je točno to :!:

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Pe jun 01, 2007 2:29 pm

Rottie je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

Jst pravim kje piše, da je un k si je zmislil zakone in jih dal vpisat v uradne listine tolk pametn, da ga je treba poslušat zato, ker ima prav. K če ima nekdo moč in ti z njo vsiljuje svoje mnenje, še ne pomeni da je pameten, ampak samo da je nasilnež, ki hoče dosečt svoje na vsak način ... država s svojimi represivnimi organi pa je točno to :!:

Na večini planeta so podobne omejitve hitrosti, po Evropi pa skoraj iste:
http://www.amzs.si/?podrocje=267
Jaz sem prepričan, da si jih niso kar tako zmislili v kaki 5 dni stari 'banana republiki' (da bi molzli uboge ljudi, ki se jim vedno zelo mudi nekam).
Zadnjič spremenil Petersilj, dne Pe jun 01, 2007 3:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Pe jun 01, 2007 2:56 pm

Petersilj je napisal/-a:
Rottie je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

Povej kako izobrazbo maš, prosim. Pa brez zamere. :D
Na večini planeta so podobne omejitve hitrosti, po Evropi pa skoraj iste:
http://www.amzs.si/?podrocje=267
Jaz sem prepričan, da si jih niso kar tako zmislili v kaki 5 dni stari 'banana republiki' (da bi molzli uboge ljudi, ki se jim vedno zelo mudi nekam).

Uradno le srednjo šolo ... nisem bil dovolj priden da bi končal faks :oops: ... čeprav to še ne pomeni da nisem splošno razgledan in hodim naokoli s plašnicami na očeh ;)

"(da bi molzli uboge ljudi, ki se jim vedno zelo mudi nekam)" ... drugače si pa tole zelo dobro povedal ... dober primer o tem so pa kar politike same po celem svetu, ki molzejo ljudi na vseh področjih z "priročnimi izgovori" in jim vsiljujejo svoj prav, ki vedno ima za rezultat polnenje državne blagajne... .preberi kakšno od neodvisnih raziskav okoli omejitev hitrosti, radarjih, črnih točkah, kjer je večina nesreč ... tam boš dobil statistike in dokaze črno na belem o tem (eno takih so naredili v Londonu okoli radarjev in nesreč ... kratek povzetek lahko vidiš v eni od starejših oddaj TopGear ... celo se pa da prebrati tudi na netu ... linka do strani ti zdaj žal ne bi več znal povedat, saj sem to bral že cca. 2 leti nazaj), pa zanimive so tudi politike okoli eko razlogov za razne omejitve, pa ne mislim samo na hitrost in avtomobile tukaj ... pobrskaj malo po netu za tem, boš videl koliko zanimivih zadev boš izvedel... stvari ki so jih predstavili in se podpisali podnje uveljavljeni znanstveniki in ljudje z veliko znanja na teh področjih ... ne razni državni lakaji, ki se podpišejo pod vse, samo da kakšen cekin prileti pod noge. :roll:

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Pe jun 01, 2007 6:09 pm

evo še enga primera kaj dela hitrost! Če je že bilo zbrišite! LP

http://www.metacafe.com/watch/470715/how_fast/

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jun 01, 2007 6:19 pm

Gregamax je napisal/-a:evo še enga primera kaj dela hitrost! Če je že bilo zbrišite! LP

http://www.metacafe.com/watch/470715/how_fast/

kva nardi 100km/h u drevo

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd So jun 02, 2007 7:08 am

u glavnem vecina slovenskih cest kjer je asfalt popolnoma u kurcu in je itq vsaka slovenska vas ena velik smotana flika itq je na vsakih 20 metrov vse prekopano kjer na 100 metrih ceste naletis na 5 vrst afsalta od grobega do takega po katerem ni varno niti hoditi ce je moker so omejitve se prevec

ne razumem policaji, zakoni omenjajo samo da morajo gume biti dobre tolk in tolk profila avto brezhiben to je logicno NIKAKOR PA NE RAZUMEM zakaj isto ne velja za PODLAGO po kateri se ta avto in gume vozijo ?? ko pade dez so nase ceste bele zarad apnenca itq je vse skup ena sama jama vse prekopano ponekod je asfalt tako gladek da je groza a ni logicno ce hoces da dobra guma prime more imet tud grobo podlago ? sj nimamo gor zvecilnih gumijev ki bi se limal na podlago.... po vecini cest so kolovozi od tovornjakov in je notri 3 cm vode super ane

u glavnem ce bi po celi sloveniji bil asfalt tak kot je ne vem dam en primer na jezersko na nekaterih odsekih tak zelenkast je videti in je kr precej grob bi blo sigurno precej manj nesrec ker tam guma prime zelo dobro tudi ce je mokra

za moje pojme se pri nas niti ne pobije velik motoristov glede na nase ceste kjer je vsak ovinek resnicno pravi kinder jajček ko ne vedo kaj jih caka ;) se par ur nazaj tisti lepi ovinkev lahko postane: Totalno posrano od mastne zemlje iz traktorjev, mogoce so nasuvali bankine in je vec peska na cesti kot v bankini, bodnedaj da je bla rosa ali malce dezja ker apnenec useka ven in je cesta drsalisce ipd ipd

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So jun 02, 2007 10:05 am

Mislim da sem to že enkrat povedal pa bom še enkrat:

če je evidentno da so ceste zanič in to ljudje vidijo in je to jasno da ni varno dirkat po takih cestah in če to nekateri kljub vsemu še vedno to počnejo NI KRIVA CESTA AMPAK JE TISTI KI SE PELJE PO NJEJ!!!

če se greš bungee jumping z elastiko iz 15 let stare pižame ni kriva elastika ampak tvoje pomanjkanje pameti oz. prevelika količina idiotizma.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd So jun 02, 2007 11:57 am

napaka, gladek asfalt je usoden tudi pri 90km/h povoženi pesci umirajo tudi pri 30km/h, motoristi se ponesrecijo tudi pri zelo nizjih hitrostih od omejitev tvoja primerjava z elastiko je nerealna

nisi dojel kaj sm hotel povedati:

ce nas lahko jebajo glede brezhibnosti avta in kvalitete gum potem naj zacnejo se jebati tiste ki delajo asfalt in kvaliteto cest! ker za dober oprijem sta potrebna tako dobra guma ki jih imamo po zakonu vsi in kvaliteten asfalt (tak da se kamencki lomijo stran ne pa zlizejo da je cesta cisto gladka) to so pa samo nase sladke sanje

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Ne jun 03, 2007 1:05 am

Ne, slab asfalt je potencialno usoden neglede na hitrost. Nedavno me je, ko je deževalo, deloma zaradi nepozornosti, deloma zaradi nepravilno parkiranih vozil spregledal voznik, ki je prihajal iz stranske ulice in se zadnji moment ustavil (bil je že polovico na mojem pasu). Moja hitrost je bila 25 km/h, omejitev pa na tistem odseku znaša 40 km/h. Ko sem pričel zavirati sem hitro ugotovil, da iz te moke ne bo kruha in sem se pripravljal na izogibanje na nasprotni pas (kolikor se je to dalo, prostora ni bilo veliko, ker je bilo že prepozno), vendar me je zadnji trenutek voznik k sreči opazil. Po subjektivni oceni je bila moja zavorna pot vsaj 3x daljša, kot je pri isti hitrosti z istim avtom, dobrimi zavorami in gumami na tehnično popolnoma izpravnem asfaltu.
Prosim da tisti, ki menite, da je vedno usodna le vožnja voznika (čeprav to v večini primerov drži) in nikoli prometna površina, naberete malo več kilometrov, potem pa ponovno komentirate.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Ne jun 03, 2007 2:31 pm

Zodd je napisal/-a:napaka, gladek asfalt je usoden tudi pri 90km/h povoženi pesci umirajo tudi pri 30km/h, motoristi se ponesrecijo tudi pri zelo nizjih hitrostih od omejitev tvoja primerjava z elastiko je nerealna

nisi dojel kaj sm hotel povedati:

ce nas lahko jebajo glede brezhibnosti avta in kvalitete gum potem naj zacnejo se jebati tiste ki delajo asfalt in kvaliteto cest! ker za dober oprijem sta potrebna tako dobra guma ki jih imamo po zakonu vsi in kvaliteten asfalt (tak da se kamencki lomijo stran ne pa zlizejo da je cesta cisto gladka) to so pa samo nase sladke sanje

Pa ne bodo sami po seb pluvali ... če bodo rekli, da je asfalt kriv, bodo denarci šli potem ven iz blagajne, ne notr k bo treba cesto zrihtat... država vedno obkrivi voznike, da lahko pol kasirajo :twisted:

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd Po jun 04, 2007 8:18 am

no glede ekonomicnosti gradnje cest pri nas je pri nas vse skup en velik lol cesto nardijo novo potem pa je cez leto totalno vse prekopano in prejebano tak da nic ne planirajo za naprej

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Po jun 04, 2007 2:55 pm

Zodd je napisal/-a:no glede ekonomicnosti gradnje cest pri nas je pri nas vse skup en velik lol cesto nardijo novo potem pa je cez leto totalno vse prekopano in prejebano tak da nic ne planirajo za naprej

Ja, to pa res ... naša ulica je že taka, da bomo kmalu morali vsi kupit terence al pa vsaj kterga od unih allroad modelov, da bomo do hiše prišli :(

Totalni kretenizem ... ne samo da kr naprej ene luknje kopljejo da kable polagajo sem ter tja, še ležečih policajev ne vejo, kje jih želijo postavit ... do zdaj so jih v 5 letih premikali malce naprej in nazaj tko za meter ali 2 že 3krat :roll: ... pa ko bi potem vsaj dobro zaasfaltirali tam kjer je bil prej ... kr neki zapacajo pa malo z lopato potolčejo verjetno in to je to :evil: Mi pa potem avtomobile uničujemo po tistih luknjah :roll:

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Po jun 04, 2007 3:14 pm

Rottie je napisal/-a:
Zodd je napisal/-a:no glede ekonomicnosti gradnje cest pri nas je pri nas vse skup en velik lol cesto nardijo novo potem pa je cez leto totalno vse prekopano in prejebano tak da nic ne planirajo za naprej

Ja, to pa res ... naša ulica je že taka, da bomo kmalu morali vsi kupit terence al pa vsaj kterga od unih allroad modelov, da bomo do hiše prišli :(

Totalni kretenizem ... ne samo da kr naprej ene luknje kopljejo da kable polagajo sem ter tja, še ležečih policajev ne vejo, kje jih želijo postavit ... do zdaj so jih v 5 letih premikali malce naprej in nazaj tko za meter ali 2 že 3krat :roll: ... pa ko bi potem vsaj dobro zaasfaltirali tam kjer je bil prej ... kr neki zapacajo pa malo z lopato potolčejo verjetno in to je to :evil: Mi pa potem avtomobile uničujemo po tistih luknjah :roll:

ja, jaz se včasih sprašujem, zakaj sploh v sloveniji rabimo ležeče policaje, itak so ceste tak uničene, da se ne da divjat :)
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov