Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

hrvaški radar prirejen za slovence

Napisal/-a cliopower Pe jun 15, 2007 10:48 pm

Uporabniški avatar
Vaillante
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a Vaillante Pe jun 15, 2007 11:09 pm

Kar se mene tiče, ja čist mogoče, sej hrvati itak služjo na kaznih tujcev, tko da kar res ni, še posebi za časa sezone prekleta banda!. Slišau sem da oni lepo nastavijo radar na določeno hitrost in potem te ustavijo in ti trdijo da si toliko vozil. :x :evil:
Chevrolet Kalos 1.4 16V
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jun 15, 2007 11:52 pm

Za to metodo pridobivanja kun sta bili odprti že dve temi z linkom na nek hrvaški forum, ker isto delajo sonarodnjakom. Slovenci tu nimajo veze. Zaklenite.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem So jun 16, 2007 12:21 am

Je to namerna antipropaganda, Direkt zavaja ali kaj?
Sem poiskal tisti link iz ICE-ove teme na hrv. forumu http://www.hraweb.com/vbulletin/showthread.php?t=29885 in piše to

Dugo sam razmisljao hocu li ovo staviti na net ali posto sam u dva tjedna dvaput vec ovo dozivio smatram da trebam podijeliti ove informacije sa svima

Naime nedavno sam imao bliski susret sa plavcem jednim koji je tvrdio da me upucao sa laserom na 93 kmh, a ja isao u drugoj cca 65 i znao sam da laze

sa 5 metara pokaze pistolj i gore svijetli 93 stvarno.. ja kazem to nije moja brzina a on krene sa spikom jel ti to tvrdis da ja lazem i sl...

malo se navlacili i ja trazim da vidim brzinu a ono pistolj ugasen vec. ja reko i sta sad, i kaze on cekajte da upalim zadnju izmjerenu i da da vidim i ono pise 93 kmh, svijetli lampica LIMIT i dolje pise LIMIT ADJ.

sve to meni sumnjivo , ali posto je bilo u gradu trazim ja manju kaznu i kao posto sam posten spusta mi na 300, i posto nisam imao para odem na bankomat i u medjuvremenu nazovem javora iz gzone (banner koji se vrti gore) koji mi objasni sto znaci ovo limit na pistolju...

dakle pistolj kada vam policajac izmjeri brzinu mora ovako izgledati

dakle gore brzina, dolje udaljenost na kojoj vas je upucao, a na aparatu mora goriti gornja lampica, zelena pored opcije MEAS(URE)

dosao ja natrag do policajca i pokazao mu da znam i ja nastelovati da pise sto god zelim pa je pocela prica da je on procjenio od oka moju brzinu i nastelovao pistolj jer nije stigao upucati me i sl

za dva tjedna u osijeku me upuca motorist kao sa 71 kmh a ja isao 55 max...

i pogledam pistolj ono isto namjesteno, i kad sam mu rekao da znam sto je napravio naglo okrece temu i kao mogu ici

To pa piše na Direktovi strani iz linka avtorja te teme

Potem ko sem v zadnjih dveh tednih že dvakrat doživel enako izkušnjo, sem se odločil o tem spregovoriti tudi za druge voznike. Pred kratkim sem imel pri Osijeku bližnje srečanje s policistom, ki je trdil, da me je ujel na radar pri 93 kilometrih na uro, medtem ko sem v resnici vozil okoli 65 kilometrov na uro, zato sem vedel, da laže. Z razdalje mi je pokazal radar in na njem je res pisalo 93. Ko sem mu dejal, da nisem vozil tako hitro, je začel spraševati, ali trdim, da laže, in podobno. Po krajšem pogovoru sem ga prosil, ali lahko še enkrat vidim hitrost, vendar je radar medtem že ugasnil. Ko sem ga vprašal, kaj pa zdaj, je dejal, naj počakam trenutek, da ga prižge in mi pokaže zadnjo izmerjeno hitrost. Še enkrat mi je pokazal, da res piše 93, vendar sem opazil, da na radarju gori lučka ob napisu limit, kar mi je bilo sumljivo. Policista sem vprašal, ali se da kaj dogovoriti okoli kazni, pa je dejal, da ker sem pošten, mi jo bo znižal na 300 kun," je o dogodkih razložil Ivan Milišič. "Ker pri sebi nisem imel toliko denarja, sem se odpravil do prvega bankomata, medtem pa sem se po telefonu pozanimal, kaj pomeni lučka pri oznaki limit. Ugotovil sem, da je to omejitev, ob kateri njemu zapiska radar, zato sem se vrnil in policistu dejal, naj mi da radar v roke, pa lahko tudi jaz poljubno nastavim zaslon. Takrat se je začel izmikati, češ da je le približno ocenil, kako hitro vozim, ker pa me ni mogel pravočasno ujeti, je nastavil to hitrost na pištoli," pripoveduje Milišič, ki ga je policist po tej razlagi izpustil.

"Le dva tedna zatem me je v Osijeku na enak način ujel policist na motorju in mi kazal radar z napisom 71 kilometrov na uro, čeprav vem, da nisem vozil več kot 55. Pogledam na napravo in vidim, da je bila nastavljena po enaki metodi. Ko sem mu dejal, da vem, kako je to naredil, je spremenil temo pogovora in mi dejal, da lahko grem," opiše svoje drugo srečanje s hrvaškimi radarji Milišič.

Kdo je torej ta Milišič? Po Direktovem pisanju se zdi, da Slovenec. Hkrati je Direktov članek napisan tako, kot da bi bralec Direkta njih opozoril na to in bi kasneje Direkt o tem spraševal hrvaško ministrstvo.

Resnica je pa ta, da je Ivan Milišič admin tistega foruma (in avtor teme na linku), torej ni Slovenec, očitno niti Direktov bralec ni. Poleg tega je Direkt zgodbo objavil 15. 5., na hrv. forumu je bila objavljena že 30. 3. (očitno je bilo treba malo počakat, da je prepisovanje manj vidno), da ne govorimo o tem, da je Vito Petrovič bil plačan za članek, ki ga je prepisal in priredil s hrv. foruma.

Direkt se torej na veliko duva s tujim perjem. Sramota, kakšno novinarstvo.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So jun 16, 2007 8:59 am

Vprašajte se raje če to pri nas tudi prakticirajo :?:

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 So jun 16, 2007 9:11 am

pa če se pelaš 70 na uro pa ti reče da si ga žgal 90 ,pa te ja ne more za norega met,se pa te ja veš kolko si peljal.tem hrvatom bi trebalo včasih pokazat s koga se norca delajo :evil: :x norci

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So jun 16, 2007 9:13 am

A pa kdo sploh jemlje resno kar je v Direktu napisan? Oz. a ljudje dejansko berejo ta amaterizem?
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So jun 16, 2007 9:14 am

tako kot je esem rekel, je že bilo, vglavnem pazite ko vam pokažejo radar katere lučke gorijo + če je distanca izpisana.

Uporabniški avatar
zyg
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a zyg So jun 16, 2007 9:37 am

Vedno obstaja pritožba... so tudi mene namerili v Avstriji in je kazalo 20kmh preveč, potem pa sem prosil policaja, če nameri v bližnji kozolec, pa je nameril 18kmh... Lahko imate smolo s policaji, vendar na žalost v nekaterih državah večkrat kot v drugih...
Dying 2 Live

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N So jun 16, 2007 10:12 am

esem je napisal/-a:Je to namerna antipropaganda, Direkt zavaja ali kaj?
Sem poiskal tisti link iz ICE-ove teme na hrv. forumu http://www.hraweb.com/vbulletin/showthread.php?t=29885 in piše to

Dugo sam razmisljao hocu li ovo staviti na net ali posto sam u dva tjedna dvaput vec ovo dozivio smatram da trebam podijeliti ove informacije sa svima

Naime nedavno sam imao bliski susret sa plavcem jednim koji je tvrdio da me upucao sa laserom na 93 kmh, a ja isao u drugoj cca 65 i znao sam da laze

sa 5 metara pokaze pistolj i gore svijetli 93 stvarno.. ja kazem to nije moja brzina a on krene sa spikom jel ti to tvrdis da ja lazem i sl...

malo se navlacili i ja trazim da vidim brzinu a ono pistolj ugasen vec. ja reko i sta sad, i kaze on cekajte da upalim zadnju izmjerenu i da da vidim i ono pise 93 kmh, svijetli lampica LIMIT i dolje pise LIMIT ADJ.

sve to meni sumnjivo , ali posto je bilo u gradu trazim ja manju kaznu i kao posto sam posten spusta mi na 300, i posto nisam imao para odem na bankomat i u medjuvremenu nazovem javora iz gzone (banner koji se vrti gore) koji mi objasni sto znaci ovo limit na pistolju...

dakle pistolj kada vam policajac izmjeri brzinu mora ovako izgledati

dakle gore brzina, dolje udaljenost na kojoj vas je upucao, a na aparatu mora goriti gornja lampica, zelena pored opcije MEAS(URE)

dosao ja natrag do policajca i pokazao mu da znam i ja nastelovati da pise sto god zelim pa je pocela prica da je on procjenio od oka moju brzinu i nastelovao pistolj jer nije stigao upucati me i sl

za dva tjedna u osijeku me upuca motorist kao sa 71 kmh a ja isao 55 max...

i pogledam pistolj ono isto namjesteno, i kad sam mu rekao da znam sto je napravio naglo okrece temu i kao mogu ici

To pa piše na Direktovi strani iz linka avtorja te teme

Potem ko sem v zadnjih dveh tednih že dvakrat doživel enako izkušnjo, sem se odločil o tem spregovoriti tudi za druge voznike. Pred kratkim sem imel pri Osijeku bližnje srečanje s policistom, ki je trdil, da me je ujel na radar pri 93 kilometrih na uro, medtem ko sem v resnici vozil okoli 65 kilometrov na uro, zato sem vedel, da laže. Z razdalje mi je pokazal radar in na njem je res pisalo 93. Ko sem mu dejal, da nisem vozil tako hitro, je začel spraševati, ali trdim, da laže, in podobno. Po krajšem pogovoru sem ga prosil, ali lahko še enkrat vidim hitrost, vendar je radar medtem že ugasnil. Ko sem ga vprašal, kaj pa zdaj, je dejal, naj počakam trenutek, da ga prižge in mi pokaže zadnjo izmerjeno hitrost. Še enkrat mi je pokazal, da res piše 93, vendar sem opazil, da na radarju gori lučka ob napisu limit, kar mi je bilo sumljivo. Policista sem vprašal, ali se da kaj dogovoriti okoli kazni, pa je dejal, da ker sem pošten, mi jo bo znižal na 300 kun," je o dogodkih razložil Ivan Milišič. "Ker pri sebi nisem imel toliko denarja, sem se odpravil do prvega bankomata, medtem pa sem se po telefonu pozanimal, kaj pomeni lučka pri oznaki limit. Ugotovil sem, da je to omejitev, ob kateri njemu zapiska radar, zato sem se vrnil in policistu dejal, naj mi da radar v roke, pa lahko tudi jaz poljubno nastavim zaslon. Takrat se je začel izmikati, češ da je le približno ocenil, kako hitro vozim, ker pa me ni mogel pravočasno ujeti, je nastavil to hitrost na pištoli," pripoveduje Milišič, ki ga je policist po tej razlagi izpustil.

"Le dva tedna zatem me je v Osijeku na enak način ujel policist na motorju in mi kazal radar z napisom 71 kilometrov na uro, čeprav vem, da nisem vozil več kot 55. Pogledam na napravo in vidim, da je bila nastavljena po enaki metodi. Ko sem mu dejal, da vem, kako je to naredil, je spremenil temo pogovora in mi dejal, da lahko grem," opiše svoje drugo srečanje s hrvaškimi radarji Milišič.

Kdo je torej ta Milišič? Po Direktovem pisanju se zdi, da Slovenec. Hkrati je Direktov članek napisan tako, kot da bi bralec Direkta njih opozoril na to in bi kasneje Direkt o tem spraševal hrvaško ministrstvo.

Resnica je pa ta, da je Ivan Milišič admin tistega foruma (in avtor teme na linku), torej ni Slovenec, očitno niti Direktov bralec ni. Poleg tega je Direkt zgodbo objavil 15. 5., na hrv. forumu je bila objavljena že 30. 3. (očitno je bilo treba malo počakat, da je prepisovanje manj vidno), da ne govorimo o tem, da je Vito Petrovič bil plačan za članek, ki ga je prepisal in priredil s hrv. foruma.

Direkt se torej na veliko duva s tujim perjem. Sramota, kakšno novinarstvo.

to bi bilo pa ze za pritozbico na urednistvo napisat ;)
Extreme N

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem So jun 16, 2007 10:53 am

Ne zaleže nič

Napiši adminu hrv. foruma, vendar se moraš prijavit, novih pa ne sprejemajo (razen na priporočilo članov). Poskusi najti njegov emajl. MJislim, da bi on s tožbo definitivno uspel.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower So jun 16, 2007 11:06 am

:evil: banda :evil: nisem vedel da je blo govora o tem drugače pa res katastrofa.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! So jun 16, 2007 2:10 pm

Prekleta banda Direktovska, kakšna manipulacija!

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= So jun 16, 2007 4:43 pm

nič novega za direkt :roll:

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera To jun 19, 2007 7:52 pm

a ni čist vseenno kje je napisano in odkod prepisano... važna je vsebina

je pa to že blo na forumu mrm fotra opozorit ko gr drugi tedn v pulo z motorjem
Slika :ewil:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jun 19, 2007 11:40 pm

road dewil je napisal/-a:a ni čist vseenno kje je napisano in odkod prepisano... važna je vsebina

je pa to že blo na forumu mrm fotra opozorit ko gr drugi tedn v pulo z motorjem

je razlika- ker direkt pupmpa nestrpnost med slovenci in hrvati
če je pa original pa samo pokvarjenost policistov ;)
lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr jun 20, 2007 1:52 am

kljukec je napisal/-a:
road dewil je napisal/-a:a ni čist vseenno kje je napisano in odkod prepisano... važna je vsebina

je razlika- ker direkt pumpa nestrpnost med slovenci in hrvati
če je pa original pa samo pokvarjenost policistov ;)
lp

Točno tako - Direktova vsebina je "Na Hrvaškem spet jebejo Slovence", resnična vsebina originalnega članka pa je "Naši (hrvatski) policaji jebejo nas (Hrvate)".

Road dewil - res je pomembna vsebina - samo (raz)brati jo je treba :roll: ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov