P.S.: Lotus Omege Carlton se niti nebi branil

Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Ja kakšna pa je ta "dosti višja hitrost"? A si ne date dopovedat, da lahko drugi upravičeno pričakujejo, da tudi na prehitevalnem pasu nihče ne bo peljal več kot 130. Ok, morda 150, ampak več pa res ne. Če je občutno prehiter, ga morda niti ne vidiš, četudi prej dobro pogledaš.esem je napisal/-a:.
Tako naletiš na modele, ki začnejo prehitevat 100+ m prej, hkrati pa se jim 200 m od zadaj približuje nekdo z dosti višjo razliko v hitrosti
esem je napisal/-a:.
jim mnogokrat niti na misel ne pride, da bi se za sekundo, dve umaknili in s tem prihranili živčke sebi in tistemu zadaj - o večji varnosti takega umika niti ne pomislijo.
esem je napisal/-a:Tu pridemo skupaj z OLI-jevim postom, namreč dvosekundno umikanje v 50 ali 100 m luknje med tovornjaki (ali avti) je pri nas izredno redko
Ja, tam imajo ego pod kontrolo, kar velja tudi za (pre)hitre. Zdaj pa: tudi če nekdo prehiteva pod 130, je vendarle drobna usluga, če se predčasno umakne. Sicer usluga, ki jo več ali manj pričakujemo.esem je napisal/-a: - za razliko od večine zahodnih držav, kjer ego ni najpomembnejši, poleg tega ljudje tam vozijo bolj v smislu racionalnosti, pri nas pa ne doumejo, da to ni neka blazna usluga
esem je napisal/-a:Če bi se po prvem kamionu umaknil v luknjo (in to bi lahko storil povsem varno, če le ima nekaj občutka za razdalje in hitrosti -
sonic je napisal/-a:Preglednost nazaj je res ponavadi pol kilometra ali več. Zdaj pa, če jaz vozim blizu 130 in se odločim prehitevat (ko itak pospešim tudi na 140 ali več), pa opazim pol kilometra za sabo nekoga - v taki situaciji upravičeno pričakujem, da se mi med mojih prehitevanjem ne bo preveč približal, če vozi kolikor toliko normalno. Če pa vozi 180-200 in se mi vmes preveč približa - BA PAČ DAL NOGO Z GASA za par sekund.
Kot je uporabnik "esem" že lepo zgoraj napisal "Najlažje je pritiskat gas do podna, dober voznik se pokaže v čisto drugih stvareh." Točno tako.
Pa ne moreš vozit 200, če nisi sam na cesti. Oziroma moraš vzeti v zakup, da boš moral sem in tja upočasniti. Ne vem, saj tako se tudi pokaže moč avta, da lahko upočasniš in v trenutku spet zašibaš na polno.
...
V glavnem, poanta: ko prehitevaš na AC, ti nima noben pravice vozit 1 meter za ritjo in blendat, če se ne moreš varno umakniti. Bi bilo pa fajn, da folk ne bi vozil preveč pod 130 na prehitevalnem pasu in da ga ne bi zasedal, če ni treba (kar je itak prepovedano).
BBoss je napisal/-a:http://24ur.com/naslovnica/novice/crnakronika/20070619_3100256.php
Zanimiv je predvsem opis nesreče, kjer je neukemu opazovalcu nekako jasno, da je voznica (RIP) zgleda kriva za nesrečo.
Kako se lahko avto s tono in pol zaleti v 12 (če je prazen) ali več tonski kamion od zadaj in ga zrine s ceste? Še čutil ga ne bi kaj šele, da bi ga zrinil s ceste in to pod takim kotom, da prebije ograjo.
Men tukaj nekaj zelo smrdi in po moje je tukaj šlo za čisto nekaj drugega in sicer ja ali kamionar prehiteval ali pa zaspal za volanom in zapeljal pred nesrečno žensko na prehitevalni pas in pod kotom prebil ograjo ter se zagozdil.
Zaradi nenadnega dogodka se je ženska zaletela od zadaj in ta nenadni dogodek je presenetil tudi drugega kamionarja, ki ravno tako ni mogel ustaviti. Verjetno v obeh primerih ni govora o neprilagojeni hitrosti (najbolj uporaben vzrok nesreč) ampak za nepravilno menjavo pasu.
Zanimivo je namreč, da je to že ena tretja različica istega dogodka - le zakaj?
kolesar je napisal/-a:folk pa kaj morate tolk kupovat?? drugače nebi blo tolk tovornjakov...
kolesar je napisal/-a:ne me narobe razumet men gre tovornjakarji na k... mislijo da si lahko vse dovolijo.
samo pravim potrošniška družba ... polno tovornjakov
kolko stane prevoz iz luke do madžarske meje z vlakom?
kolko pa gorivo za tovornjaka?
Gen|uS je napisal/-a:kolesar je napisal/-a:ne me narobe razumet men gre tovornjakarji na k... mislijo da si lahko vse dovolijo.
samo pravim potrošniška družba ... polno tovornjakov
kolko stane prevoz iz luke do madžarske meje z vlakom?
kolko pa gorivo za tovornjaka?
Vprašaj se raje kolk vlakov se lahko prepelje na tej relaciji, predvsem od kp do ljpa smo spet pri problemu ki ga more rešit država...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov