Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Pe jun 29, 2007 8:59 am

Ko sem bil 10letni mulo sem s kolesom čakal na semaforju in ko se je prižgala zelena za pešce in kolesarje sem začel speljevati, istočasno pa je skozi rdečo luč pridrvel avtomobil z okoli 80km/h - samo švignilo je mimo mene oz. mimo sprednjega kolesa bicikla.
Od takrat naprej se vedno zelo dobro prepričam o situaciji okoli mene, ker tudi če imaš po zakonu prednost, to še ne pomeni, da bodo to vsi upoštevali. Za mularijo je razumljivo, da ne razume takih stvari, ampak bi pa to pričakoval od staršev. Podpiram, da se spoštuje pešče in kolesarje in da se jim tudi ustavlja ko je to mogoče, naperjen pa sem proti objestnosti določenih izmed njih, ki dobesedno izsiljujejo prednost in prečkajo običajne prehode, kot da bi bili semaforizirani (absolutna prenost), ali pa kar kjer se jim zazdi, etc.
Računajo, da se vsi vozniki striktno držijo pravil in da so pripravljeni v desetinki sekunde zavirati tudi na polno če je potrebno, ne dopuščajo pa možnosti, da se bo našel v prometu nekdo, ki se obnaša enako kot oni na nogah ali na kolesih - objestnež, ki bo pridrvel 30km/h nad omejitvijo in potem enostavno ne bo mogel ustavit in jih bo povozil; voznik, ki je na telefonu in jih ne opazi; voznik, ki je pijan; itn.

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 Pe jun 29, 2007 9:00 am

Pred par dnevi grem iz šihta, se pripeljem do krožišča, ki ima na zunanji strani kolesarsko stezo in kaj vidim? Tipa na kolesu, ki se je peljal na sredini notranjega pasu krožišča kot največji tovornjak... Ura pa ravno nekaj čez 14h, ko je največja gužva tam.

Velikokrat ko sem v avtu pa opažam neumnosti kolesarjev. V času, ko sem še študiral v Ljubljani (pa še ni dolgo nazaj) je bilo večinoma moderno, da je bilo treba imet čim bolj zanič bicikel, ker so ti ga drugače takoj ukradli. Zavor na takšnem kolesu skoraj da ni in se zato res ustavlja kot 30 tonski šleper. Da bi moral v kakšni krizni situaciji s takšnim kolesom na hitro ustavit, raje sploh ne razmišljam kaj bi bilo. Potem opažam cvetke kot so npr. lepo speljana kolesarska steza, ločena od ceste, kolesarji pa vozijo po cesti.

Po drugi strani pa sem tudi sam kolesar, pa opažam neumnosti avtomobilistov. Kolesarja je zgleda potrebno tako po vsej sili prehitet, pa ni važno kaj pride nasproti. Neštetokrat se mi je zgodilo, da so me zrinili na bankino. Parkrat se mi je tudi zgodio, da sem moral zapeljat na bankino, ker je nasproti vozeči avto tako močno sekal ovinek.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Pe jun 29, 2007 10:57 am

kaj še niste ugotovili da je folk šel v ku***? glejte kaj ga delajo vse povsod. tisti ki so še ostali normalni pa se bunijo nad takimi idjot. kaj čmo?
gassssssssssssssssss

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Pe jun 29, 2007 11:01 am

sundaydriver je napisal/-a:naperjen pa sem proti objestnosti določenih izmed njih, ki dobesedno izsiljujejo prednost in prečkajo običajne prehode, kot da bi bili semaforizirani (absolutna prenost), ali pa kar kjer se jim zazdi, etc.

pešec ima na zebri prednost.

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Pe jun 29, 2007 12:08 pm

blazp je napisal/-a:
sundaydriver je napisal/-a:naperjen pa sem proti objestnosti določenih izmed njih, ki dobesedno izsiljujejo prednost in prečkajo običajne prehode, kot da bi bili semaforizirani (absolutna prenost), ali pa kar kjer se jim zazdi, etc.

pešec ima na zebri prednost.

To je res. Mislim pa da je sundaydriver hotel povedati, da četudi imaš prednost se moraš vseeno prepričati preden stopiš na zebro. Ne pa se kar pognati preko.
Kot občasni pešeč mene razjezi, da stojiš ob nesemaforizirani zebri in ti živa duša ne obstoji. Včasih je še dež, pa te nihče ne upošteva. In takrat ni druge kot da previdno, pazeč na svojo varnost, izsiliš svojo prednost...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe jun 29, 2007 1:16 pm

Držite se debate, govora je o neodgovornih in malomarnih starših...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe jun 29, 2007 1:44 pm

ice je napisal/-a:Držite se debate, govora je o neodgovornih in malomarnih starših...

Starši so(smo) vzorec.Vsak zase se naj vpraša kaj pa je svojega osnovnošolčka naučil v 1 in 2 razredu.Osebno sem si na začetku šolskih dni vzel čas in kontroliral svoje otroke kje prečkajo cestišče.

lp

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Pe jun 29, 2007 2:33 pm

Z vzgojo v prometu je treba začeti zgodaj. Klik :twisted: .

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Tiicoo Pe jun 29, 2007 3:01 pm

Danc je tule v slovenj gradcu blo tako lepo vreme sonček sijav pa sem se odločo da se bom mavo na picikl vsedo ... se mavo pele pa vidim eno zgleda da novopečeno mamico na rolarjih pa po resnici povedano koma dohitovav.. mali se pa tulo ko vlek ona pa seveda lepo mp3 player najbol žalostno pa da čez cesto sicer na prehodu samo ne da bi se vstavla al pa kaj samo kr bum na cesto gremo naši ka bi šparo ... :oops: :oops:
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jun 29, 2007 7:34 pm

@Tiicoo: off
moram... ne vem tale tvoj post je zelo tezko razumljiv zato prosim ce pises normalno oz.
v prihodnje za vse velja... pol slovenije vas ne razume (poleg tega pa si samo ponovil jorgi-no zgodbo)

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=49584
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Pe jun 29, 2007 7:48 pm

Jorgi je napisal/-a:Meni se najbolj "dopadejo" mlade mamice, k na rolerjih pred seboj potiskajo voziček z otrokom. Živi ščit ali enostavno ni časa za en pristen in ljubeč sprehod s svojim otrokom?

ja nevem eni vozički vsaj uni športni za tek na 3 kolesa majo tud zavoro uzadi tk ko bicikl.... :) avto jo pa tud če hodi lohk povozi.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov