Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
R52RBO
Nov uporabnik

Kraj: celje

Problem z clarusom...

Napisal/-a R52RBO Po sep 15, 2003 11:57 pm

Kot nov uporabnik bi najpreh pozdravil vse uporabike foruma. Nato pa takoj prosil za mnjenje, nasvet... Imam clarusa 1.8 SLX varijanta, problem pa tiči v naslednjem : po nekaj deset minutni vožnji, recimo po avtocesti z kolikor-toliko stalnimi obrati in pri zakonsko prespisani hitrosti, :oops: se mi po zaustavitvi na npr. cestninski postaji, pri ponovnem speljevanju prav grdo pokadi iz izpuha. Takoj ko speljem, avto malo počepne, ne vzame plina, z območja katalizatorja pa se zasliši nekakšno "klikanje". Ko avto vendarle "vzame" plin in spelje, pa se iz izpuha pokadi kot space shuttle pri vzletu. Nato pa zadeva deluje normalno. Na servisu ( pooblaščenem ) so rekli, da ne vidijo, v čem bi bil problem, tester pa je pokazal, da je vse OK. Avto ima 110.000 prevoženih km in prvi katalizator, zato malo sumim, da bi ga lahko "sral" prav ta. ali ima kdo podobno izkušnjo oz. Bi vedel, kaj bi to lahko bilo??

Uporabniški avatar
R52RBO
Nov uporabnik

clarus drugič

Napisal/-a R52RBO To sep 16, 2003 1:38 am

Aja, pozabil sem povedati, da tisti dim (hvalabogu) ni od olja.

Uporabniški avatar
R52RBO
Nov uporabnik

Napisal/-a R52RBO Sr sep 24, 2003 6:08 pm

Nobenga maherja za te stvari?? Težko verjamem........

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

clarus

Napisal/-a seat Sr sep 24, 2003 6:21 pm

Lep pozdrav v forumu,poglej z tvojim clarusom se dogaja podobno kot z mojim prejsnim avtom,Prej sem imel KIA PRIDE 1.3 vem da to ni isti avto je pa vsaj znamka ista,Po rednih servisih sem pri 70.000 sam sebi reku da avta ne bom vec servisiru :twisted: ,pa sem se naredu sam svoj mojster.pri 85.000km sem zamenjal svecke,olje,filter za zrak,fiter za olje in filter za gorivo in se mi je pricelo dogajati podobno kot tebi sicer kadilo se ni tako hudo avto pa ni prisel do takojsnega zraka.Poskusil sem vse,od menjave filtra do menjave sveck in se f**u kot nor dejstvo pa je bilo da filter za gorivo ni deloval pravilno.Prepihal sem ga z mocnim curkom zraka,potem pa se je zadeva uredila(kriv je bil filter za gorivo :twisted: :twisted: )Prepricaj se kaksen filter uporabljas in ce nimas slucajno zabitih kaksnih cevi.Mozno je da ti nagaja katalizator ali pa se je vzig prestavil tudi zobati jermen lahko preskoci za en zob in ze inas vzig v k***u.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
R52RBO
Nov uporabnik

Napisal/-a R52RBO Sr sep 24, 2003 8:14 pm

Hvala za odgovor, vendar mislim, da se moj problem razlikuje od tvojega ( nekdanjega ). Sej, če se po mestu vozim je vse ok, normalno speljuje in nč ga ne duši. Problem nastane po daljši močnejši obremenitvi ( avtocesta ), drgač je pa v redu.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

clarus

Napisal/-a seat Sr sep 24, 2003 8:32 pm

poglej mogoce mas pa problem z vbrizgavanjem goriva to je mel kolega na cliu,blo pa je tko crpalka po nase einspric pri vecjih obremenitvah turiranju motorja dozira povecano kolicino goriva a se tidogaja da pri vgasnjenem avtu (to se je dogajalo tut men pri prejsnem avtomobiluA kdaj zaslisis brnenje v zadnjem delu avtomobila???Crpalka odvecno gorivo "potegne"nazaj v rezervoar tako da gorivo ne ostaja v uplinjacu(fergazerju)Pri tebi vsaj po moje mnenju ostaja gorivo v fergazerju in ti potem kao zalije motor zato se ti tako pokadi iz izpusnega lonca pokanje v katalizatorju pa pomoje povzroca vzig odvecnega goriva v njem :roll: :roll:
No mogoce sem ti kaj pomagal sam povem ti pa da nisem nevem kaksen strokovnjak na tem podrocju.Upam da te bo v naslednjih 100.000km avto ubogal :D :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
R52RBO
Nov uporabnik

Re: clarus

Napisal/-a R52RBO Sr sep 24, 2003 8:41 pm

seat je napisal/-a:poglej mogoce mas pa problem z vbrizgavanjem goriva to je mel kolega na cliu,blo pa je tko crpalka po nase einspric pri vecjih obremenitvah turiranju motorja dozira povecano kolicino goriva a se tidogaja da pri vgasnjenem avtu (to se je dogajalo tut men pri prejsnem avtomobiluA kdaj zaslisis brnenje v zadnjem delu avtomobila???Crpalka odvecno gorivo "potegne"nazaj v rezervoar tako da gorivo ne ostaja v uplinjacu(fergazerju)Pri tebi vsaj po moje mnenju ostaja gorivo v fergazerju in ti potem kao zalije motor zato se ti tako pokadi iz izpusnega lonca pokanje v katalizatorju pa pomoje povzroca vzig odvecnega goriva v njem :roll: :roll:
No mogoce sem ti kaj pomagal sam povem ti pa da nisem nevem kaksen strokovnjak na tem podrocju.Upam da te bo v naslednjih 100.000km avto ubogal :D :D

Brnenja črpalke sicer ni slišat, drgač se mi pa zdi, da si ga kr zadel......Hvala, bom mal mehankarjem prtežil

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

clarus

Napisal/-a seat Sr sep 24, 2003 8:52 pm

No najbolje je da se posvetujes pri kaksnem priznanem serviserju ni nujno da je ravno pooblascen servis za Kio bolje je da vprasas povsot kjer mas moznost mogoce te bo kaksen mehanik pripravljen poslusat.Mislim da tvoj Clarus ni vec v garanciji zato ti svetujem obisk tudi kaksnega servisa ki je drugace pooblascen za drugo avtomobilsko znamko jst mam z pooblascenim servisom slabe izkusnje(no zate ne vem) :roll:

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Če sep 25, 2003 12:49 am

Če ima "einšpric" probaj dati STP Injection cleaner. Dobi se na petrolu, stane 1.000 sit.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

kia Clarus

Napisal/-a seat Če sep 25, 2003 1:43 pm

ves jst bi se cist strinjal z mitjjem ce bos dodal dodatek ni hudica skodilo ne bo no,koristlo pa ne vem koliko bo obvezno pa mi moras povedat kaj je bilo seveda nce bos odkril napako tudi meni ne bo skodovalo ce bom kej novga zvedu.Ce pa te se kej zanima v zvezi z Kijinim motorjem :?: :?: pa mi lahko pustis privatno sporocilo :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov