Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po mar 26, 2007 8:58 am

svizc je napisal/-a:
Perica je napisal/-a: Govoril mi je razne stvari o razlicnih pravilih, situacijah, mojih napakah, najbolj pogostih napakah na glavni voznji.... kadar pa ni govoril o teh stvareh, sva se pa zajebavala in vcasih nasmejala do solz :D :D :D
LP

Tale tvoj instruktor izredno podoben mojemu, jest sm se tud fajn nasmejal pri vsaki uri. Fajn je ce sproscen furas uro, ne pa trd ko kamen.

Jest sm bil z svojmu instruktorjam zadovoln, kar se tice kolk me je naucu, pa tud kot oseba sama. Faca, zgovorn, ves cajt vrtel gobc, to mi je vsec...
Na zacetku ure povedal kaj se bova ucila, kater konec obdelala, med vozno ko je bil dolgcas me je velikrat kej smesnga vprasal, tko da, zabavne urice izpita. Res pa da je vseskupaj mal drago, sam jebatga, kes=lajf, oz. lajf=kes! :twisted:

Tud sam sm mel tazga, k je mel zmer kj za povedat, pa če ni blo v zvezi z izpitom, je pa o babah govoru :) :):lol: :lol: Sploh je fešta, če jih je več v avtu, tkrt pa poka :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Kraj: Savinjsko-šaleška

Napisal/-a Skalaš Po mar 26, 2007 1:40 pm

Pri meni je bilo pa tako. Na parkirišču sem dobil navodila "kaj je kaj" v avtu, nato pa speljal direkt v križišče, seveda sem se ob čakanju na zavijanje kar tresel. Nato sva se z inštruktorico vozila po stranskih (hribovitih) cestah. Tako me v prvih petih urah ni skrbelo drugega kot pedala, volan in menjalnik. Potem sem z vsako uro spoznal eno stvar več (vzvratno ogledalo, stranska ogledala, ročna zavora, parkiranje, razvrščanje,...). Na predzadnji vožnji pred izpitno, sem začel gledati še "mrtve kote" in končalo se je z uspešno opravljenim izpitom in to v prvo. ;)
Med samo vožnjo med nama ni bilo kaj dosti komuniciranja, le namig z roko in že sem vedel, kaj je treba popraviti oz. narediti (prestaviti, bolj pospešiti, se razvrstiti).
Naredil sem z 29 urami, to pa zato, ker sem si jih preveč kupil :evil: (eno pa še častil). Sam sem namreč imel občutek, kot da še ne znam voziti :roll: , a glede na to kako lahko sem opravil izpit, bi tedaj prihranil vsaj 20k sit. Ampak mi jih nikoli ni bilo žal!
Torej, svojega inštrukorja malo povprašaj, kaj in kdaj bosta spoznavala posamezne "vozne prijeme", toliko da boš vedel pri čem si. Jaz bi še počakal kakšno uro...v nasprotnem primeru se prestavi k drugemu inštruktorju ali pa ponudniku ;)
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po mar 26, 2007 1:50 pm

Isti dan ko sem jaz opravil izpit za avto, me je inštruktor peljal domov. Pa je inštruktor na semaforiziranem križišču stal pri zeleni luči, pri rdeči pa zapeljel v križišče!

:noro :huh:

Uporabniški avatar
voO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a voO Po mar 26, 2007 5:11 pm

Hvala vsem za odgovore, predloge, izkušnje, mnenja..z inštruktorjem sem se danes zmenil kako in kaj, tako da se tema lahko zbriše.

Lp

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Po mar 26, 2007 5:13 pm

aha povedu pa neboš kak si se zmenu?
Pa ka bo zdj a boš zamenu inštruktorja/avtošolo???

Uporabniški avatar
voO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a voO Po mar 26, 2007 5:22 pm

W_Golf je napisal/-a:aha povedu pa neboš kak si se zmenu?

Stvar je bla taka.. jst sm mu pač povedal, da mi ni všeč, da med vožnjo govori po telefonu, mi ne daje nobenih konkretnih informacij (pove mi smer, razvrščanje in hitrost - počasneje/hitreje, to pa je večinoma vse),.. on mi je pa rekel, da dobro vozim in če bom kaj naredil narobe, da bo povedal. Rekel je, da svoje "učence" večinoma prepušča same sebi, da se znajdejo na cesti in da je tako najbolje (preveč informacij na enkrat pa sploh ni dobro).
On ima trgač izpit za svega i svašta (mi je pokazu dovoljenje), je pa tud učitelj inštruktorjev.

Sm tudi od par prijateljev slišal (ko sem se začel pritoževati), da je ta inštruktor en izmed najboljših.

Tko da sm kupu ure in izpit bom še naprej delal pri njemu - kar bo, bo. Če prav da sem dobr, sem pač dobr :D

Lp

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Po mar 26, 2007 5:36 pm

Hvala za pojasnilo

kandidat
Nov uporabnik

Napisal/-a kandidat So jul 14, 2007 6:13 pm

W_Golf je napisal/-a:aha povedu pa neboš kak si se zmenu?

Če misliš zamenat avtošolo izber vsaj tisto, ki jo priporoča portal Vozniski-izpit.com Tko boš imel vsaj BREZPLAČNE TESTE CPP IN PRVE POMOČI

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne jul 15, 2007 10:52 am

ZAMENJAJ INŠTRUKTORJA, TAKOJ!!! Tisto osebo, ki sedaj voziš poleg sebe sploh ni inštruktor, ampak avtoštopar, kateremu plačuješ, da ga voziš naokoli. Perfektno zagotovo ne voziš, zato bi ti moral dajati pripombe in podajati razne nasvete in koristne izkušnje. Je pa imel pripravljen tak izgovor, da si mu nasedel, ker on ni nič drugega kot en lenuh, ki ga boli kako te bo naučil voziti, pa naj ima izpit magari za vesoljsko ladjo.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Ne jul 15, 2007 12:45 pm

VoO: pogovori se z instruktorjem, ali direktno na avtosoli zaprosi za drugega, bolj sposobnega. Definitivno ni normalno, da je skoz tiho in ti nic ne pove, razen tega da pojdi malce hitreje/pocasneje in kam zavij na kriziscu, se bolj pa ni normalno, da se celo uro zgovarja po telefonu.

Recimo, kaksna je bila moja instruktorica v avtosoli:
- radio ja, ampak zadosti potiho, da smo se zraven normalno pogovarjali in da smo se vse slisali, nikoli pa ni bil v srediscu pozornosti
- telefon, je dvignila ali poklicala, ce je imela kaj resnicno nujnega, pa se to je koncala zelo hitro in vmes bila skoz pri moji voznji in me opozorila na moje napake in podobno
- SKOZ, OD PRVE ure naprej DO ZADNJE mi je pripovedovala in sva skupaj ponavljala o pravilih in razvrscanju in znakih in vse o CPPju pac. Tisto o tem da ti bo zacel tezit sele po nekih 10 urah, da se najprej navadis avta ali kaj, to so totalne buce. Za to je prva ali mogoce se druga ura na poligonu.

V glavnem, ce mene vprasas, tip je zabusant, pa naj ima se tolk nekih izpitov in dovoljenj in naj bo instruktor instruktorjev. OK, sej prov, te je pohvalu da dobro vozis, ampak KAKO ZA VRAGA naj se ti PRAVILNO naucis vozit, ce ti ne bo nic povedal?? Mogoce dobro vozis, pa ves zakaj? Pomoje da ne, ce ti ne pove.. Vsaj jest nebi. Mislm, mogoce bi vozil dobro cist po krompirju, pa niti nebi vedel zakaj, kaj je dobro, kaj ni. Instruktor mora govorit s tabo, bit pozoren na tvojo voznjo, ti povedat kaj, kako, zakaj, zato da TI VES, kaj, kako in zakaj. Ce ti noben ne pove, ne mores vedet.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn Ne jul 15, 2007 2:39 pm

mislm da je že naredu izpit tko, da mal prepozn si

Uporabniški avatar
Nicc0
Novinec

Napisal/-a Nicc0 Ne jul 15, 2007 4:17 pm

W_Golf je napisal/-a:P.S pred 33 urami itak nemorš nardit. (je nek minimum...)

minimum je 13h :D haha pol nebi sosed naredil pri 13sti uri izpita niti ostalih par ljudi ki jih poznam, med njimi tudi jas ki sem imel 23uro izpitno.

drugace pa zamenjaj instruktorja.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne jul 15, 2007 4:44 pm

Smeh. Kaj vi sploh gledate kdaj datume postov? :lol: :roll:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov