Splača se ti pogledati na
http://www.saabslo.com/, slovenski portal ljubiteljev Saabov.
Jim pa cena noro pade, ja. Pred časom sem bil pri nekem prodajalcu rabljenih avtov, je imel Saaba 2.2 turbodizel letnik 2004, prodajal se je za isto ceno (ca 12-13 tisoč EUR) kot golf V TDI istega letnika

Skratka cena Saabom hudo pade, kar je za ljubitelje morda plus, kupiš rabljenega zelo ugodno. Vzrokov za tako izgubo vrednosti rabljenih Saabov je lahko več, delno morda tudi manjša razširjenost znamke in nepoznavanje med ljudmi. Ga pa podobna usoda (morda v malo manjši meri) pesti tudi v Zahodni Evropi...
Za 2.2 turbodizle sicer vsaj na pamet ne bi rekel da "se ne premaknejo" - imajo turbino in 125 konjev, pa 2,2 litra je kar poštena prostornina, navora bi moralo biti dovolj. Vozil sicer nisem, tako da natančno ne morem povedati. Se ga pa menda pri RSR načipat na 150 KM, kar mora pa že biti fajn.
Servis je pa menda neki Kop-car v Šiški oziroma na tistem koncu Ljubljane, so specializirani za Saabe. Poznavalci/ljubitelji pravijo, da je to dober servis, pa ne ravno drag. Sicer pa, kot pravim, preglej si saabslo.com, tam je tudi forum, kjer lahko kaj vprašaš.
Pred meseci sem imel željo po Saabu 9-3 (in to ravno 2.2 TiD) - na koncu se nisem odločil, za moje potrebe je avto malo prevelik (predolg), sicer pa za moj okus izgleda izjemno lepo. Če bi res potreboval tak potovalni avto in mi prostor ne bi bil problem, bi bil definitino v ožjem izboru.