Debate, ki niso vezane na ostala področja...

punto05
Novinec

Težave z garancijo - sklopka

Napisal/-a punto05 To jul 10, 2007 4:41 pm

Živjo
imam težave z uveljavljanjem garancije na sklopki.
Punto, 1.2 8v, 2005, prevoženih 62.000 km, še v garanciji.
Sklopka prijema čisto na koncu - očitno se poslavlja. Ker je avto na rednem servisu sem zahteval, da zadevo menjajo.
Odgovor je - garancija sklopke je samo do 40.000km.
Ali je to možno ? Če je garancija po kupoprodajni pogodbi 2 leti ali 100.000 km, smatram, da je zadeva zrela za inšpekcijo. Namreč, pri hiši sta še dva avta, oba imata krepko preko 100.000 km s prvo sklopko, torej ni kriv način vožnje. Z avtom se vozi lepo, mirno, večinoma samo voznik, brez prtljage in relacija cca 45 km in nazaj, 80 % na AC. Z avtom se ne da divjati, sunkovito speljevati ..., zato je bil kupljen majhen motor. Vozi ga gospa pri 55 letih, s prevoženimi cca 400.000 km. Res pa je, da je imel avto že kar nekaj reklamacij, od menjave glave (zakuhal pri vožnji s servisa na 20.000 km ???!!!???) , hladilnika, puščajočega rezervoarja, napake na elektriki (ugašal med vožnjo, po 10 min vžgal in normalno deloval kak mesec, pa ponovno) ....

Ima kdo rešitev, ali naj se obrnem na inšpekcijo.

Sicer gre kmalu v menjavo, vendar pa moram sklopko popraviti, ker bo še kakšnih 15.000 km pri hiši (in da, nikoli več Fiat) in ne bi želel plačevati tistega, kar zapade pod garancijo.

Lep pozdrav, Borut

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jul 10, 2007 7:44 pm

Poglej v servisno knjigo kjer ti piše nekaj glede garancije. Vem,da je tudi pri službenem doblotu crknil končnik volana,kmalu od začetka (avto je bil še v garanciji) in ga niso zamenjal pod garancijo, kao. velja garancija na obrabljajoče dele samo določeno št. kilometrov so nam rekli,in potem je nekaj v tem smislu pisal v servisni knjigi,ko smo šli brat
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jul 10, 2007 8:08 pm

Sklopka je potrošni material in je zato v garanciji samo 40.000km, tako kot pogonski jermen, pa čeprav naj bi se zadeva menjala šele pri 100.000km prevoženih. Tako da s tvojim uveljavljanjem garancije ne bo nič, na tvojo žalost.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To jul 10, 2007 8:58 pm

Pa puntoti so napsloh znani po zanič sklopkah, saj ne samo da se hitro zrabijo (in to ne nujno da drsi ampak tako da "poskakuje"), ampak ko jo pregreješ (zamodiš) ne prime N-I-Č, kar je odlično če se ti zgodi na klancu in se lahko samo še ustaviš in daš vse 4 žmigavce :D

So punci svetovali (mehankarji ki poznajo puntoje, govora je o MK2) naj da opb menjavi ponaredek namesto originala češ da je boljši. In je res- ponaredek, ki je cenejši, je celo boljši.

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi To jul 10, 2007 9:40 pm

če ti ne zamenjajo v garanciji uveljavljaj kulanca (delno garancijo) in se probaj zmeniti za čim večji % moralo bi uspeti.
Bratu je pri puntoju MK2 šel sinhron 2 prestave pri 60kkm in so mu upoštevali kulanco nekje 40-50% (? -ne vem točno), tako da malo zaženi vik in krik najprej zahtevaj vse nato pa počasi popuščaj in se bo na koncu dalo vse zmeniti.

LP domi

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Sr jul 11, 2007 2:13 am

Glede na to, da je govora o garanciji na potrošni material, me zanima, če obstaja tudi garancija na zavorne pakne+diske, ki so mi šli pri 19kkm pri ničkaj agresivni vožnji. Gre se za novega clia.
Zanima me še, če dam avto na izredni servis, da nekaj ruži pri prednjem desnem kolesu, da ga pregledajo, če so dolžni preveriti še zavorne ploščice. Zgodilo se mi je namreč, da jih je pobralo 10dni po temle servisu, šli pa so še diski zaradi tega. Drugače je avto redno servisiran.

Hvala

PS: Se opravičujem, da smetim tujo temo

LP

trafo66

Napisal/-a trafo66 Sr jul 11, 2007 8:07 am

jaz mislim da je vglavnem voznik kriv da crkne sklopka. pa mam tipota z 260000 kilometri prevoženimi in je sklopka še original. kupu sem pa novega in to najcenejši motor 1,4. verjetno tudi na drugih avtih kdaj pride do tega da se pokvari. al pa obstajajo nepokvarljivi. meni so pod garancijo preko avtotriglava na bravotu menjali ventile in vse kar pripada poleg ,ker je šponar zaribal in to ko je imel avto 5 let.
brez težav . samo napisal sem pismo in stvar je bla takoj poštimana.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr jul 11, 2007 8:36 am

Hm... meni je tole sumljivo... da sklopka ni v splošni garanciji (2-3 leta ali 100kkm)? Na Hyundai-u so mi rekli da v garanciji niso samo brisalci, akomulator in filtri. Nobenega govora o zavorah ali sklopki. Sicer sem imel nekaj manjših, ampak res manjših težav po prevzemu avta (nič mehanskega, bolj lepotne napake), pa so mi vse porihtali brez problema..... in sedaj z avtom ni popolnoma nič narobe, dela kot urica.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr jul 11, 2007 8:39 am

trafo66 je napisal/-a:jaz mislim da je vglavnem voznik kriv da crkne sklopka.

Mislim da ni to čisto res... francozi imaj, no vsaj imeli so svoj čas, hudo dobre sklopke, kvalitete 1A. Za italijane pa je znano da so bolj tako tako. Sosed, ki je mehanik, je enkrat eni deklini na polotu zamenjal sklopko, pa ga je drugi dan klicala in napizdila da kaj ji je dal en šrot, ki je ponovno crknil.... izkazalo se je da je bila napaka v materijalu... in to pri novi sklopki...
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jul 11, 2007 9:43 am

Sklopke, zavore(koluti ploščice), olja, filtri in ostale drobne stavri so potrošni material. Ne moreš zahtevat garancije za sklopko, ker jo lahko skuriš v prvih 100 metrih na novem avtu.

Če je zdržala 62.000km, potem raje pojdi kupit kopijo v trgovino, potem pa jo daj sinterju, da jo prelije s karbonom. in jo daj vgradit v avto.

Potisni ležaj pa kupi najboljši kot ga lahko dobiš in boš imel sklopko vsaj 150.000km če ne več.
Old subarus never die, they just get faster!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne jul 15, 2007 4:45 pm

Slaba sklopka je bolezen Puntov. Da pa ni v garanciji 100.000 km je po svoje logično, ker je to ob mestni vožnji lahko že več od njene življenjske dobe.

Uporabniški avatar
civic 99
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a civic 99 Ne jul 15, 2007 5:12 pm

Žal punto je res zelo slab nekvaliteten avto , ki ga jaz ne bi mel niti na sliki :lol: pa brez zamere :!: Najboljše sklopke pa majo itaq japonski avti ;)

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy Ne jul 15, 2007 6:25 pm

RedBull™ je napisal/-a:Poglej v servisno knjigo kjer ti piše nekaj glede garancije. Vem,da je tudi pri službenem doblotu crknil končnik volana,kmalu od začetka (avto je bil še v garanciji) in ga niso zamenjal pod garancijo, kao. velja garancija na obrabljajoče dele samo določeno št. kilometrov so nam rekli,in potem je nekaj v tem smislu pisal v servisni knjigi,ko smo šli brat

Potem lahko to velja za vse gibajoče dele v vozilu, ker so vsi podvrženi določeni obrabi. :bonk

punto05
Novinec

Napisal/-a punto05 To jul 17, 2007 4:32 pm

Menjan bo komplet v garanciji, ker je spustil semering na menjalniku in je lamela malo mastna. Odobrena menjava kompleta sklopke in semeringa ter prisotnost pri montaži (da ne bi slučajno ...)

Lep pozdrav
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov