Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

kupovanje preko ebay.com

Napisal/-a damjan So jul 21, 2007 12:41 am

pozdravljeni

torej zanima me kupovanje preko ebaya.ne nemškega ampak ameriškega,torej USA.
nekaj stvari sem preko nemškega že kupoval preko enega kolega,stvar pa se zatakne pri tem da treba blago carinit in shipping plačat in to.....to pa mi ni najbolj jasno glih.
torej zanima me sledeče....
-kupil bi preko ebay store tako da mislim da ni nekega rizika ali pač?

-power selling ima recimo 99.7% in tudi to mi da upanje da so pošteni in da bodo robo poslali....

-koliko bi znašali stroški carine in shippinga? ok za shipping mislim da piše.....

kakšni so še drugi stroški dostave?če so?

gre pa se za to zadevo:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/New-Kawa ... enameZWDVW

ok mogoče je vprašanje bedasto,bil pa bi zelo vesel če bi mi kdo pomagal ki je že imel opravka s podobnim in je že naročeval preko luže..
seveda častim :pivo .

še bolj pa bi bil vesel če nekdo ki redno kupuje preko ebaya da mi ob predhodnem plačilu to stvar naroči preko svojega imena ali v zbirniku.seveda je vse stvar dogovora..

hvala lepa za upam da konstruktivne odgovore.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P So jul 21, 2007 1:24 am

Stratus_ je napisal/-a: Je pa tko, da prek luže traja ponavadi kakšn mesec, da dobiš domov šele pismo od carinske pošte.

Kakšno pismo? A to zarad eBaya kej? Ko sem jst kej pošiljal v zda ali kej čakal od tam ni blo o ksnem takem pismu ne duha ne sluha. Trajal je pa manj kot en teden da je roba prisla :)

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 So jul 21, 2007 8:55 am

pri ceni z postnino se ustej 20% cene, ki jo bos njemu plačal!

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So jul 21, 2007 9:32 am

iz prve roke. cena do slovenije je 896.99. to je cena, ki jo plačal prodajalcu.
v sloveniji pa nato plačaš še 20% davka (za vrednosti nad 3000 sit) in pa 3-8% carine + nekje 5€ za posredovanje in stuff. skupaj torej od 23-28% na skupno vrednost paketa, se pravi ne samo na izdelek ampak tudi na poštnino. torej če je 8% carine tam nekje 1148 dolarjev, vrednost v € bo pa nihala glede na trenutno vrednost med dolarjem in evrom. se ti pa zdele splača kupovati kajti dolar je dokaj šibek samo bo razlika bolj majhna ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
P206S16
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a P206S16 So jul 21, 2007 12:51 pm

jaz sem tudi ze kupoval zunaj EU in nisem dobil računa zraven in sem kar od Ebaya sprintali in še ceno popravil malo v fotošopu :) To je za carino dovolj, vendar plačaš na skupen znesek se pravi na ceno in poštnino.
leti...leti.... S16
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov