Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Maximus
Nov uporabnik

Poliranje avta...

Napisal/-a Maximus So jul 21, 2007 10:09 pm

Kupil sem mašino za poliranje avta, zdaj pa me neki zanima, ker
so navodila bol skromna... In zanima me to, kot piše v navodilih:
1.Čisto prevleko namestite na krožnik.
( Zraven sem dobil dve prevleki, eno tako zelo mehko in eno tako
bolj tanko... Katero zdaj namestim gor? )
2. Na sredino krožnika z lopatico nanesite vosek. Važno : Voska
nikoli ne nanašajte na obdelovalno površino.
( Kak vosek to mislijo...? Kje naj to dobim ali lahko to kako drugače rešim? )
3. Na povoščeno površino krožnika v krogih nanesite sredstvo za
poliranje. En tak nanos zadostuje za približno 1/4 obdelovalne površine
na avtu. Važno : Polirnega srestva nikoli ne nanašajte direktno na
obdelovalno površino.
( Hm.... Ja, a pol ko spoliram približno četrtino avta moram postopek pod
točko 2 in 3 ponoviti, vključno s tem voskom...?
4. Za poliranje težko dostopnih mest si prevleko nadenite na roko.
( Spet ne vem katero prevleko... )

Hja, ne bi si rad uničil avta s to mašinco. Na roke sem že poliral, le voljo, čas
in moč moraš imeti... Zdaj pa sem si hotel delo malo olajšati z mašino, pa ne
razumem čisto navodil...
Če se komu da, da mi razloži malo te moje opisane 4 točke ali če ima kake
izkušnje z poliranjem z mašino...
Čudno mi je pač tudi to, da polirne paste ne smeš nanašati na avto, le na
to gobo na krožniku... Ko sem poliral včasih na roke, sem pač polovico haube
na primer namazal s polirno pasto, malo počakal in potem spoliral do sijaja. In
tako pol 2 - 3 ure za celi avto.
Hvala za kak morebiten nasvet!
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Ne jul 22, 2007 11:19 am

Enostavno vrni mašinco ali pa zahtevaj razumljiva navodila. Sicer pa jih mal poduči o pravicah potrošnikov.
Sicer pa mislim, da gre tista, ki je bolj groba za nanašanje paste ona bolj mehka je pa potem za fino poliranje oz. odstranjevanje voska (polirne paste).

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jul 22, 2007 11:41 am

jst mam tud eno mašinco/mašino

in sicer ročno nanesem pasto z posebi bombažno krpo ki jo lahko uporabiš večkrat samo opereš jo in antistatična je krpa, nato pa z mašinco grem čez in imam pri obeh postopkih mehko krpo pa je na koncu kr v redu sjaj

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne jul 22, 2007 9:19 pm

dosti lepše je če poliraš ročno,je pa res da rabiš vsaj 2 ure cajta pa še kakšnga kolega zravn(če ne rajši 2).
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jul 22, 2007 9:24 pm

nikol ga ne boš na roke tko spoliru kot na mašino samo moraš pa met profesionalno mašino in paste ker tiste bauhaus varjante za 15€ so bol za po riti drgnit kot pa avto polirat

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Po jul 23, 2007 11:53 am

hm ja..nekaj si kupil, pa nisi čisto prepriščan kaj, pa nekaj bi delal pa tudi ne veš kaj.

:)

če smem ugibati si kupil polirno mašinco za 20 EUR....to zadveo lahko izključno uporabljaš za nanšanje voska....kar pa je voskanje in ne poliranje.

mašince za poliranje stanejo od 250 EUR dalje, kupiti je potrebno za to primerne nastavke in tampone (spet mini kompletek vsaj 50 eur in gor)...potem rabiš še polirne paste ki tudi stanejo. Nato šele prideš do voskanje, kjer rabiš svoje tampone, dobe vosek...etc.

to kar si pa ti nabavil (predvidevam) pa je zadeva, ki se vrti z 3.000 vrtljai, spodaj je pena na katero povlečeš krpico (imitacija ovčke ali pa malček bolj grobe cunjice).

To uprabi takole....kupi dober vosek, nanesi na pleh s krpico, počakaj par minut da se posuši, nato pa s tem strojčkem odstrani vosek - s tem da se sprehajaš po plehu. Prednost strojčka je v tem da ne rabiš drgnit na roko...in se za tako početje kar priporoča.

to je to. O poliranju pa si poišči temo na tem forumu - pred kakimi 2 meseci smo debatirali o tem.

LP

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Po jul 23, 2007 12:01 pm

od boscha sem kupil masinco za 120 eur pa dela kot mora.
Extreme N

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po jul 23, 2007 12:37 pm

timm je napisal/-a:Enostavno vrni mašinco ali pa zahtevaj razumljiva navodila. Sicer pa jih mal poduči o pravicah potrošnikov.
Sicer pa mislim, da gre tista, ki je bolj groba za nanašanje paste ona bolj mehka je pa potem za fino poliranje oz. odstranjevanje voska (polirne paste).

Čudno, da nimaš navodil kako požret kruh ko ga domu prinseseš. Malo logike če pa ne znaš pa raje ne kupuj. Saj zraven škarij za živo mejo ti tudi ne piše na kaki način doma porežeš plot hudiča... Ja eni ste pa res... Samo zakone iščete pa pravice pa samo jokate...

Maximus
Nov uporabnik

Napisal/-a Maximus Po jul 23, 2007 1:06 pm

vincent je napisal/-a:hm ja..nekaj si kupil, pa nisi čisto prepriščan kaj, pa nekaj bi delal pa tudi ne veš kaj.

:)

če smem ugibati si kupil polirno mašinco za 20 EUR....to zadveo lahko izključno uporabljaš za nanšanje voska....kar pa je voskanje in ne poliranje.

mašince za poliranje stanejo od 250 EUR dalje, kupiti je potrebno za to primerne nastavke in tampone (spet mini kompletek vsaj 50 eur in gor)...potem rabiš še polirne paste ki tudi stanejo. Nato šele prideš do voskanje, kjer rabiš svoje tampone, dobe vosek...etc.

to kar si pa ti nabavil (predvidevam) pa je zadeva, ki se vrti z 3.000 vrtljai, spodaj je pena na katero povlečeš krpico (imitacija ovčke ali pa malček bolj grobe cunjice).

To uprabi takole....kupi dober vosek, nanesi na pleh s krpico, počakaj par minut da se posuši, nato pa s tem strojčkem odstrani vosek - s tem da se sprehajaš po plehu. Prednost strojčka je v tem da ne rabiš drgnit na roko...in se za tako početje kar priporoča.

to je to. O poliranju pa si poišči temo na tem forumu - pred kakimi 2 meseci smo debatirali o tem.

LP

Ja, Vincent, točno to. Tak da hvala za odgovor.
Pa lep pozdrav vsem skupaj.

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a clio (proton_freak) Po jul 23, 2007 9:52 pm

Jaz sem kupil profi mašino od PERLES-a pa ni tud ne navodil kako se polira avto z to mašino ker če kupiš mašino za 300 eur moraš z njo znat delat!To kar pa prodajejo po teh štacunah pa raje vrži proč ker ni vredno niti deci tople vode.Še večje rise bošnardil kot imaš :lol:
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov