Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec

Kraj: Koroška

Nesreča-prosim za nasvet

Napisal/-a Slavc To jul 24, 2007 7:50 pm

Pozdravljeni!

Mel sem nesrečo z avtom, ne hudo, moj avto ni skoraj nič poškodovan, oni ta drugi pa ima po levi strani nekaj prask in malo zvito pločevino. Ker se je to zgodilo z znancem me zanima kaj bi blo najboljše naredit ... ali se splača dati kupon (ker tolk je poškodovan, da bi se moglo prebarvat ... avto je bolj nov)?. Kak je potem z boniteto, ali se vse izgubi? Ali se lahko ohrani z nekim doplačilom, kot sem slišal. Sem pa trenutno na 20%.

V bisvu je največji problem, ker ne vema kdo je kriv, js sem res mal hitreje pripeljal (se mi je mudilo)-samo po svoji strani, on pa je mal bolj po sredini vendar bolj počasi in zaradi makedama se nisem mogo pravočasno ustavit, tako, da sem njegov avto zadel z prednjim levil delom in mu podrsal levo stran. Policije pa nisma klicala, ker se boma tako zmenila...zdej pol grem k njemu.

lp

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To jul 24, 2007 7:56 pm

doplačaš lahko le takrat ko avto zavaruješ, pa še tist je mislim, da je samo pri 50% in samo pri mariborski zavarovalnici. malo si preračunaj kaj bi te pršlo ceneje. zdaj naslednjo leto boš plačal 95%, potem pa spet greš po 5% vsako leto dol vse do 50%.

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi To jul 24, 2007 8:15 pm

Če oba trdita da nista kriva naj vsak popravi svoje.
Če si pa ti kriv pa se zmenita in pojdita do kleparja naj oceni škodo in si preračunaj kaj se ti bolj splača ali kupon ali plačaš.
Če daš kupon padeš za 3 premijske razrede, sepravi da če imaš sedaj 20% popusta boš naslednje leto imel samo 5% in čez tri leta nazaj na 20 % pri računanju upoštevaj tudi da bi čez 3 leta imel 35% bonitete.
In ja mariborska zavovalnica ima možnost odkupa prve škode, kjer ti boniteta ne pade če daš kupon enkrat v zavarovalnem obdobju, vendar nima veze s stanjem bonitete kot je napisano zgoraj.

Dobro uredi
LP domi

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To jul 24, 2007 8:32 pm

moj predlog je arbitraža!

jst sm arbiter. in sicer škodo pač seštejta skp in delta z 2. tako da bo vsak plačal 50% škode, kar se tiče kuponov pa pojma nimam :P

Uporabniški avatar
sebek 206
Novinec

Napisal/-a sebek 206 To jul 24, 2007 9:21 pm

hehe

Tko ko ti je adis povedal je tut po mojem še najbolš....
al pa da vsak svoje popravta pa je.........

Za kupobn se ti ne splača, sej itak nisi ti vsega kriv............

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec

Napisal/-a Slavc To jul 24, 2007 9:24 pm

Hvala za odgovore najprej.

No js sem zdej bil pri nejmu in sem mu dal kupon ... na njegovmu avtu je čez 1000€ škode ... bo treba menjat prednji blatnik in prednje ter zadnje vrate. Avto je pa Toyota Yaris letnik 2003. Za krivdo je pa tak ... js sem jo priznal, ker vem, da sem prehitro pripeljal (no zdej mam fajno šolo za drugič)...pač neka poštenost mora bit, pa tud zato, ker je znanec.
Nevem kolk stroškov pa ne bom mel..sam pač tista 3 leta mi grejo (al pa odkup škode)...pa škoda na svojmu avtu, ke je pa tud ni veliko (terenec).

In ja mariborska zavovalnica ima možnost odkupa prve škode, kjer ti boniteta ne pade če daš kupon enkrat v zavarovalnem obdobju, vendar nima veze s stanjem bonitete kot je napisano zgoraj.

Kolk pa pride, če odkupiš prvo škodo?

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi To jul 24, 2007 9:52 pm

Kolk pa pride, če odkupiš prvo škodo?[/quote]

Če to že nimaš v sedaj veljavnem zavarovanju ne moreš koristiti. je pa doplačilo pri obveznem zavarovanju nekje 25 do 30€

LP

Uporabniški avatar
sebek 206
Novinec

Napisal/-a sebek 206 To jul 24, 2007 9:59 pm

pošteno je pošteno....
gklavno da sta se zmenla....

Previdno naprej!!!!!!!!!!!!!! :D

LP

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec

Napisal/-a Slavc To jul 24, 2007 10:21 pm

pošteno je pošteno....
gklavno da sta se zmenla....

Previdno naprej!!!!!!!!!!!!!! Very Happy

LP

ja previdno pa itak ... se bo treba v roke vzet :) Se previ, da rek, počasi se daleč pride, drži:)

lp pa fajn se mejte

DragonXP
Nov uporabnik

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a DragonXP Sr jul 25, 2007 1:13 pm

Ce je on res pripeljal prevec po sredini, pa ti prehitro potem tudi on ni glih nedolzen... zdej ce si mu ze dal kupon bi lahko tudi on bil dovolj fer pa ti placal tebi nastalo skodo na terencu.... tudi ce ni velika naj vsaj malo tudi tebi pomaga, ce je res prijatelj potem bi mogu razumet...

Cene pa lepo od tebe, da si mu sol tako na roko... sem slisal tudi za primer ko sta se 2 dobra prijatla stepla v podobnih okoliscinah in je se policija prisla vmes ker se nista mogla pomenit....

No lepo razresita zadevo

LP
The Dark Emperor

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jul 25, 2007 1:16 pm

U bistvu bi bil v primeru prihoda policije, kriv verjetno kar znanec, ker bi se po kakšnih sledeh morda vidlo da je usekalo na tvoji polovici ceste...seveda pa je lepo da je še kdo tako pošten, da pove da je k nesreči bistveno "pripomogel" s svojo hitrosto in da drugače do nesreče niti ne bi prišlo...ampak toliko v vednost.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec

Napisal/-a Slavc Sr jul 25, 2007 4:00 pm

No men se ni blo glih za kregat (ka veš kdaj bom koga rabil :) )...saj sem sam vido, da sem pripeljal 30 več kot bi smel in kljub temu, da sem zavoro "pumpal" je avto podrsal po njegovemu. Moj avto je star 15 let in na odbijaču je nastala samo vdolbina katero sem že poravnal, tak da je zdaj še sam lak razpokan in to tam kjer je čisto ozek pas barve, tako da nebi moglo bit nevem kak drago, če bi ga dal pobarvat. Edino en del plastike se je zlomil-tisto bom pa zalepil. In bo stvar rešena.
Če bi pa kdo drug bil, pa jasno da nebi tak fajn prišo skoz, bi se drugače menili. :evil:

lp

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Sr jul 25, 2007 11:12 pm

ma za tako prasko ti se ne splaca dat kuponcka. dolgorocno te vec stane. drugace pa ti mogoce 5% dol vzamejo, tako da bos naslenje leto spet na 20%. Vidi sam. Ne morejo ti pa vzeti vsega. kdo je to se vidu?! razen ce zdrusis autobus in viadukt skupej! mogoce ti tudi nicesar ne odbijejo. odvisno od njih in agenta. ce ne, mu tezi ko prasec in mu grozi da bos mu hiso zazgau potem pa popustijo. pri meni je delovalo :D
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jul 26, 2007 12:06 am

DonFilipo je napisal/-a:ma za tako prasko ti se ne splaca dat kuponcka. dolgorocno te vec stane. drugace pa ti mogoce 5% dol vzamejo, tako da bos naslenje leto spet na 20%. Vidi sam. Ne morejo ti pa vzeti vsega. kdo je to se vidu?! razen ce zdrusis autobus in viadukt skupej! mogoce ti tudi nicesar ne odbijejo. odvisno od njih in agenta. ce ne, mu tezi ko prasec in mu grozi da bos mu hiso zazgau potem pa popustijo. pri meni je delovalo :D

Na avtu oškodavanca so za zamenjat blatnk, sprednja vrata in zadnja vrata, k temu prištej še kleparske in ličarske storitve...kje se ne splača kupona dat :roll:

Hišo zažgal agentu...kakšne pa ti stresaš ej :? V takšnem primeru bi najbolje naredil, če živi v kakšni stari hiši, da bi prijavil tvojo izjavo policiji in potem upal da mu čimprej zgori hiša, ko bi tebe peglali potem... :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Če jul 26, 2007 12:38 am

Slide je napisal/-a:
DonFilipo je napisal/-a:ma za tako prasko ti se ne splaca dat kuponcka. dolgorocno te vec stane. drugace pa ti mogoce 5% dol vzamejo, tako da bos naslenje leto spet na 20%. Vidi sam. Ne morejo ti pa vzeti vsega. kdo je to se vidu?! razen ce zdrusis autobus in viadukt skupej! mogoce ti tudi nicesar ne odbijejo. odvisno od njih in agenta. ce ne, mu tezi ko prasec in mu grozi da bos mu hiso zazgau potem pa popustijo. pri meni je delovalo :D

Na avtu oškodavanca so za zamenjat blatnk, sprednja vrata in zadnja vrata, k temu prištej še kleparske in ličarske storitve...kje se ne splača kupona dat :roll:

Hišo zažgal agentu...kakšne pa ti stresaš ej :? V takšnem primeru bi najbolje naredil, če živi v kakšni stari hiši, da bi prijavil tvojo izjavo policiji in potem upal da mu čimprej zgori hiša, ko bi tebe peglali potem... :lol:

na zacetku je blo napisano kot da ni veliko skode. ce je tok skode potem pa je ze kr. drugace pa kar se tice agenta, to kar ti govoris gre samo v ameriki. se vedno tukaj deluje. so prou preseneceni ko jim grozis, ker mislijo da so oni najmocnejsi, potem pa se ustrasijo. samo to mars nardit tako da te noben ne vidi in ne slis. jebes policijo. da te nebi slucajno prijavu lol lol lol
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov