Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr avg 01, 2007 2:43 pm

Se strinjam, da sta dve vrsti šoferjev. Nekateri so vredu, nekateri pa res izsiljujejo. To se strinjam.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr avg 01, 2007 3:10 pm

Doc_ je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:
Doc_ je napisal/-a:
AudiRSboy je napisal/-a:v vecini primerov prehitevajo zato ker se jim neda isklopit tempomata !

so mi ze sami tko povedal

ja in tebi se neda zmanjšat hitrosti :P

kadr en tovornjak dohiti drugega se pravi da vozi hitreje :!:
tako da ga lahko komot prehiti... ma ponavadi so kakšni romuni in podobni ki vozijo 70 ali 80km/h namesto 90...

ko ga pa začneš prehitevat pospešijo še oni :shock:

to vem, ker sem šel 1x z prijateljem na en "izlet" z kamjonom...

Uhhh kako pripraven odgovor - ja Romuni so vsega krivi :?

Načeloma nimam nič proti kamionarjem, dokler s svojimi dejanji ne povzročajo nevarnost na cestah in mnogi med njimi/vami znate kamione voziti tako kot se zagre po drugi strani je pa zavolanom kar nekaj takih, kjer imaš občutek, da so izpit za kamion naredili včeraj ali pa ga sploh nimajo.

Pa da se vrnem na prvi stavek in k Romunom, ki "potegnejo", če se pri polno naloženih kamionih temu sploh lahko tako reče. Problem ni v tem, da potegnejo amapk v zavetrju, ki ga ustvarja spredaj vozeče vozilo.

To daje občutek tistemu, ki je zadaj, da bo brez težav lahko pospešil mimo. In ko tako plane na prehitevalni pas v trenutki izgubi zavetrni "srk" spredaj vozečega in poleg tega pokasira še val zgoščenega zraka, ki ga odriva prednji del prvega vozila.

Zadeva zgleda kot, da bi v trenutku naletel na nevidni zid, ki močno "nagaja" pri pospeševanju. Če se to zgodi še v rahlem klancu lahko pomeni, da bo tako prehitevanje trajala tudi več kilometrov, da ne rečem, da sem videl že kar nekaj primerov, da je "frajer", ki je mislil, da ima daljšega, se je lepo moral vrniti za prehitevani kamion pa ne zaradi tega, ker bi prhitevani tiščal gas ampak čisto in samo zaradi osnov fizike in aerodinamike.

Seveda nihče od kamionarjev ne zahteva nekih posebnih znanstvenih znanj ampak vsaj iz izkušenj bi lahko vedeli, kako se njegov kamion obnaša in da če gre kaj narobe ni vedno kriv "Romun". ;)

Pa brez zamere prosim, ker tole ne leti na nobenega osebno.

ma dej ne blodit... če si ga dohitel se pravi da si bol hiter... se pravi da ga lahko prehitiš... iin kako to da ga potem kar ne 1x nemoreš več :!: :?:

ker potegne... in nisem mislil le na romune...

Ah ja... ko nekaj ne razumeš so to zate blodnje? Preberi si še enkrat, če pa še vedno ne razumeš pa vzemi v roke kakšno knjigo ali poišči na internetu kakšno bolj poljudno razlago.

V razmislek mogoče samo to: kako lažje goniš pedala na biciklu? Ali ko je brezvetrje ali ko ti veter piha v prsa. In pri vožnji za drugim vozilom je tako, da ti spredaj vozeči odriva zrak in ga istočasno še rahlo vleče za sabo, kar pomeni, da imaš ti za njim manj čelnega upora zaradi vetra in posledično potrebuješ manj sile pri isti hitrosti kot, da bi moral premagovati še čelni "veter". Višja kot je hitrost večja je kontra sila zaradi zračnega upora, ki te zavira.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr avg 01, 2007 3:52 pm

mooooo... itak ti si tak da moreš imet zmiri prav...

vendar razlisli to... da če ga v parih min dohitiš, on je pe bil 1 km daleč.. se pravi da si HITREJŠI in da ga lahk prehitiš... tud sam vidim nekatere ki vozijo 70-80... je pa ne "pohodijo"... in pustmo zdej to... bova lahko nadaljevala ko boš imel eno izkušnjo več :P lahko tud kot sovoznik kot sem jo imel jaz..

nekateri moreste razumet da nekateri kamjoni so tud dost bol naloženi kot drugi in da vozijo kakšen krat mal počasneje in ga drugi kamjon ki je manj naložen lahko prehiti...

iz 130 na 90 se kar hitro pride, tako da lahko ponavadi pravočasno ustaviš...

če greš hitreje je pa tvoj problem... zato so pa predpisi...
Slika

Uporabniški avatar
orel
Nov uporabnik

Napisal/-a orel Sr avg 01, 2007 4:57 pm

Eno vprašanje: do kod velja znak za tovornjake, da ne smejo prehitevat na avtocesti? Za enega zagotovo vem, da je med logatcem in uncem, eden pa naj bi bil tudi med ljubljano in vrhniko zakoj za cestninsko.

Drugače pa sem se jaz danes vozil za eno mamo, ki je na ovinkih izven naselja, kjer cesta komot dovoljuje vožnjo najmanj 70 km/h, vozila 50 in na ovinkih še dodatno bremzala. Take mame bi jaz dal takoj še enkrat delat vozniški izpit, ker je taka vožnja lahko še kako nevarna zaradi naleta.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr avg 01, 2007 5:29 pm

Doc_ je napisal/-a:
AudiRSboy je napisal/-a:v vecini primerov prehitevajo zato ker se jim neda isklopit tempomata !

so mi ze sami tko povedal

ja in tebi se neda zmanjšat hitrosti :P

kadr en tovornjak dohiti drugega se pravi da vozi hitreje :!:
tako da ga lahko komot prehiti... ma ponavadi so kakšni romuni in podobni ki vozijo 70 ali 80km/h namesto 90...

ko ga pa začneš prehitevat pospešijo še oni :shock:

to vem, ker sem šel 1x z prijateljem na en "izlet" z kamjonom...

kdo je tuki omenu da se men neda zmansati hitrosti?
vecino cajta vozim sam za kamjoni (kadar vozim rdecega malcka)
in me tudi nemoti ko prehitevajo, saj bojo prej ali slej prehiteli

me pa zelo moti ko skoci pred mene ko ga jaz skor ze prehitevam (beri glih prkolco)
zarad tega sm ze skoraj stovku avto (pa ne sam enkrat) in gre use skupaj res na milimetre
Slika

Uporabniški avatar
Toni-saxo
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Toni-saxo Sr avg 01, 2007 5:42 pm

ja no za tistega ki je zaceu tole temo. A si ti sploh kdaj u zivljenju voziu kaj podobnega kamijonu. Ocitno nisi, ja nekateri si z tem sluzijo kruh z izjemo od drugih ki si denar pridobivajo malo drugace. Kar st tice same voznje kamijona pa mislim da nisi taprav naslov da se klele jezis in solis pamet tistim ki to ze vedo kaj to je. Kar se tice voznje po crti. Se mi prav zdi kako bi se ti pocutu (kot voznik kamijona,kar nikoli ne bos), na ceste ki so pri nas, sploh kaksna dela na cesti ki naredijo PAS za tovorni promet glih u sirini koles kamijona. JA seveda da bo sofer voziu po crti, to pa zaradi primitivcev (lahko da si med njimi) ki te prehitevajo z hitrostjo 5 km/h hitreje kot se pa pelje voznik kamijona. In prvo obcuti na lastni kozi kako to zgleda ko peljes TAKO VELIKO stvar po cesti in se potem najde nekdo ki se mu ZELO mudi,zacne prehitevat in niti pomisli ne kaj use mora takrat sofer poceti zaradi takega primitivneza. Ni po predpisih da se vozi po crti, ampak imej saj eno dostojanstvo do soferjev, in ne prodajaj nekaj kar ti tudi malo ne lezi in ne ODPIRAJ tem u katerih nimas nobenih argumentov za katerimi lahko stojis.

Lp Toni (voznik AVTOBUSA ter KAMIJONA !!!!! )
Nic vas ne zapelje, HITREJE kot CiTrOeN

Slika

fiatpowered
Novinec

Re: Tovornjakarji, počasni vozniki, nesreče in vaša nepismen

Napisal/-a fiatpowered Sr avg 01, 2007 6:13 pm

mafiozo je napisal/-a:To so modeli, ki mislijo: vozim se 30km/h in nič se mi ne bo zgodilo. Zaradi takih je tudi toliko nesreč: cijaziš se za nekim atekom, potem ti pa prekipi in ga hočeš prehiteti,..bla bla bla...

Daj ne laži, ti modeli večinoma voijo točno 50, čez naselja ker je pač toliko omejitev. Tudi jaz čez določena naselja vozim večinoma 50(priznam samo zaradi radarjev, če bi vedel da jih ni bi pelal 80) in glej ga zlomka se še ni zgodilo da me nebi nek nestrpnež prehiteval. In točno med te spadaš ti. Ja res je, sploh če se voziš v malo boljšem avtu je občutek 50 na uro skoraj tako hitro kot bi hodil peš. In nekateri preprosto NE zdržite ob taki vožnji, ne mi pa srat o 30 na uro ker tolko pa nihče ne vozi, počasneži vozijo/vozimo 50 čez naselja.

Sm4jli
Novinec

Re: Tovornjakarji, počasni vozniki, nesreče in vaša nepismen

Napisal/-a Sm4jli Sr avg 01, 2007 6:40 pm

fiatpowered je napisal/-a:
mafiozo je napisal/-a:To so modeli, ki mislijo: vozim se 30km/h in nič se mi ne bo zgodilo. Zaradi takih je tudi toliko nesreč: cijaziš se za nekim atekom, potem ti pa prekipi in ga hočeš prehiteti,..bla bla bla...

Daj ne laži, ti modeli večinoma voijo točno 50, čez naselja ker je pač toliko omejitev. Tudi jaz čez določena naselja vozim večinoma 50(priznam samo zaradi radarjev, če bi vedel da jih ni bi pelal 80) in glej ga zlomka se še ni zgodilo da me nebi nek nestrpnež prehiteval. In točno med te spadaš ti. Ja res je, sploh če se voziš v malo boljšem avtu je občutek 50 na uro skoraj tako hitro kot bi hodil peš. In nekateri preprosto NE zdržite ob taki vožnji, ne mi pa srat o 30 na uro ker tolko pa nihče ne vozi, počasneži vozijo/vozimo 50 čez naselja.

ma ne sj tle ni problem čez naselje vozit 50km/h, to je omejitev katero moramo upoštevati pa če je radar ali ga ni.....najhuje je to da ti nekdo kjer je omejitev 90km/h vozi 60km/h, po možnosti s telefonom v roki....priznam to mene naredi recimo temu nestrpnega in ga hočem na vsak način prehitet seveda pa tega ne storim dokler ni varno....če ni sposoben oz. če nima izpravno vozilo, da bi vozil po omejitvi naj se ne vozi!!!

Pa še glede tovornjakov.....najhuje je ko sem za njim 20m in vozim 130, se on spomni prehitevat oz. skočit na levi pas z 90 in potem moram na polno bremzat.....saj če skoči z 90 OK samo naj to stori ko sem 100 ali 200 m za njem. Razen tega me pri tovornjakarjih nič ne moti....

Uporabniški avatar
Alexx
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a Alexx Sr avg 01, 2007 8:54 pm

Fantje, tovornjakarji so tu in bodo v vedno večjem številu. Da bi se umikali vsak km na stran bi izgubili ogromno časa, ki pa ga nimajo. Vozijo pod časovnimi pritiski, termini...Saj meni tudi včasih pijejo živce, a ni problem v tovornjakih. Problem so naše ceste, ki jih je povozil čas.Avtocesta je bolj hitra cesta kot avtocesta, magistralke pa so prepotopne. V EU imajo magistralke vsake toliko km po dva pasa, da se tovornjaki umaknejo na desnega, hitrejši udeleženci pa lahko zapeljejo mimo. To je za nas znanstvena fantastika. Važno je, da državljani lepo pridno plačujemo cestnino, da si nekateri tam na ministerstvih grejejo "nevemkajže" in vlečejo bajne plače, mi pa se vozimo po prastarih in prepotopnih cestah, ki niti v najbolj worst case scenariju niso bile skonstruirane za takšno frekvenco prometa, ki je sedaj. Da o malem milionu cestninskih postaj na naših t.i. avtocestah sploh ne govorim, ker mi gredo lasje pokonci.
O raznih "šoferjih", ki pa se "plazijo" po cestah in za sabo zadržujejo kilometerske kolone, pa ne bi zgubljal besed. Kolega iz Nemčije me je ob svojem zadnjem obisku pri nas zaskrbljeno vprašal, zakaj se pri nas ljudje vozijo po 30km počasneje od omejitve. Če je to zakonsko tako določeno. No, pa sem že mislil, da je z mojim razumevanjem zakona nekaj narobe :lol: ...
Vruuuuum

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Sr avg 01, 2007 8:58 pm

Toni-saxo je napisal/-a:ja no za tistega ki je zaceu tole temo. A si ti sploh kdaj u zivljenju voziu kaj podobnega kamijonu. Ocitno nisi, ja nekateri si z tem sluzijo kruh z izjemo od drugih ki si denar pridobivajo malo drugace. Kar st tice same voznje kamijona pa mislim da nisi taprav naslov da se klele jezis in solis pamet tistim ki to ze vedo kaj to je. Kar se tice voznje po crti. Se mi prav zdi kako bi se ti pocutu (kot voznik kamijona,kar nikoli ne bos), na ceste ki so pri nas, sploh kaksna dela na cesti ki naredijo PAS za tovorni promet glih u sirini koles kamijona. JA seveda da bo sofer voziu po crti, to pa zaradi primitivcev (lahko da si med njimi) ki te prehitevajo z hitrostjo 5 km/h hitreje kot se pa pelje voznik kamijona. In prvo obcuti na lastni kozi kako to zgleda ko peljes TAKO VELIKO stvar po cesti in se potem najde nekdo ki se mu ZELO mudi,zacne prehitevat in niti pomisli ne kaj use mora takrat sofer poceti zaradi takega primitivneza. Ni po predpisih da se vozi po crti, ampak imej saj eno dostojanstvo do soferjev, in ne prodajaj nekaj kar ti tudi malo ne lezi in ne ODPIRAJ tem u katerih nimas nobenih argumentov za katerimi lahko stojis.

Lp Toni (voznik AVTOBUSA ter KAMIJONA !!!!! )

Toni pod to pa se podpišem in to večkrat!
Make my day

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr avg 01, 2007 10:15 pm

Jaz pa predlagam da se tale tema takoj zaklene in tudi vsaka naslednja tema ki omenja vožnjo toranjakarjev. Vse je bilo že 218257613 krat napisano in manj mam dela če vam vsega ne razlagam ponovno.

Res nevem kakšno srečo imate da vas kamionarji skoz iseljujejo in se prehitevajo po 5 minut...itd ampak jaz v svojem življenu tega v tako hudih oblikah kot jih opisujete še nise doživel in sem vsakič potrpu če je blo treba.

Čisto novo slišan (in totalno debilen) komentar ki veliko pove o vozniških izkušnjah mafiozo-ta pa je izjava o vožnji po črti in bankinah in njegovem zagovarjanu trditve da je tam kje je preozka cesta prepovedna promet za kamione. KJE SI TI DOMA ??? TOTALNO VSE CESTE V SLO SO PREOZKE !!! Z vesljem naložim v avtobus vse vodilne slovenske arhitekte cest in jih peljem na izlet po sloveniji da jim pokežem kakšne ceste rišejo. NOVE CESTE SO 10X slabše kot stare saj so isto široke a imajo na robu Pločnike tako da se ne moreš odmikati na bankino. ČE bi sami fural kaione b mogoče pozabil na svoje tabelice in krivine v križiščih in začel prave ceste delat.

DOKLER SO PA CESTE V PIZDI PA NE KRITIZIRAT ŠOFERJEV !!!
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov