Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Po jul 16, 2007 10:14 am

Malce bolj globoko razmislite tisti ki ste proti temu zakonu in boste videli da je to nekaj najbolšega zadne čase v naši prometni zakonodaji.

Kolikor vem je za nesrečo odgovoren potem spremljevalec, tako ali tako pa bo v noramlni situaciji takšen voznik začetnik tisto leto vozil precej bolj umirjeno, kot pa prvo leto samostojne vožnje, če ne bi bilo tega.
Slika

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po jul 16, 2007 10:18 am

Tudi sam sem vozil prej motor najmanj 4 leta... Res je da sem komaj čakal da sem dopolnil 18 let in sem tudi takoj šel delat izpit, ko je bilo možno...
Ampak sem bil vseeno premlad... Pa nisem edini bil tak.. Dosti je bilo trenutkov, ko bi lahko komu škodil in samemu sebi, pa nisem o tem nič razmišljal... Šele po 21 letu sem se umiril in začel vozit bol po "pameti" ... So določene "pičke" ko pri 18 letih vozijo počasi in so ves čas v strahu, da bi kaj narobe nardil, ampak to je samo starševska vzgoja odvisna od tega in so redki primeri in zame taki vozniki so tudi nesposobni vozniki, ker taki ljudje samo ovirajo promet in se slabo odzivajo v prometu tudi kasneje ko imajo več izkušenj... Tak kot sem rekel. Jaz bi dal mejo iz svojih izkušenj na 21 let... Pa bi dal možnost od 18 leta do 21 leta s spremljevalcem... Vem da bi se mlajši pritorevali in nevem kaj še, samo jaz bi tako naredu glede na lastne izkušnje ...

Če bi bil jaz star zdajle 18 let, tega zdaj nebi pisal, ker bi bil mnenja, da sem dovolj zrel, pa če gledamo realno tudi ko sem bil star 15 ali pa 13 let sem bil mnenja, da sem dovol zrel za to, samo šele kasneje spoznaš kako zrel si dejansko bil in da bi te mogoče z malo več smole ne bilo več na tem svetu ali pa bi bil kakšen invalid...

Pač takšno je moje mnenje, pa brez zamer...

l.p.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jul 18, 2007 12:05 pm

AM je napisal/-a:Ja kak je pa v primeru, če povzroči nesrečo... Dejsnko je oseba mladoletna in ni odgovorna za svoja dejanja... Dejansko v primeru, če bi mladoletnik slalom vozil med pešci ker pač mu vtrga, bo dejansko pobil par ljudi in kdo bo zdaj kriv... Verjetno spremljevalec...

To ni čisto res. Starejši mladoletniki(kar omenjena skupina "voznikov" je) so kar lepo odgovorni za svoja dejanja in za primer ki si ga napisal gre lahko tudi v mladoletniški zapor...zapor ne prevzgojni dom in kaj podobnega, če pa se mu je vtrgalo pa tudi polnoletni državljan ne bo "odgovarjal" :) Sicer je tole zelo na grobo in simple napisano, ker je to cela znanost, v katero pa se kot "nepopoln" pravnik ne bom poglabljal...vendar tako enostavno za mladoletnega povzročitelja vseeno ni ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

MOMO UZEIR
Nov uporabnik

SPACE BAR

Napisal/-a MOMO UZEIR Ne avg 05, 2007 11:35 am

DA prav imas.
Zadnjič spremenil MOMO UZEIR, dne Ne avg 05, 2007 2:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig Ne avg 05, 2007 12:04 pm

A tebi space tipka malo nagaja?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov