Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napeljava za telefon in ustrezni telefoni

Napisal/-a simimedi Ne avg 19, 2007 9:20 pm

Eno vprašanje, če se mogoče komu sanja!

Sicer je za mojga ata, problem pa je v tem, da ima telefon Nokia 5110 in za ta telefon tudi originalno inštalacijo v avtu. Zdej pa me zanima, če kdo ve kater telefon bi še pasal na to inštalacijo - kej novga najvarjetneje da ne, sem pa gledu 6310- ampak nisem 100% prepričan.

Res bi vam bil hvaležen za vse ideje.

LP

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Ne avg 19, 2007 10:13 pm

največ napeljav se da predelat tako da se dokupi adapter ki se montira na obstoječo instalacijo in ustreza novemu telefonu - edino ne vem kje bi ta adapter lahko dobil - poskusi pri generalnemu uvozniku za nokio

najcenejša rešitev pa je ta - če ima nov telefon podporo za Bluetooth naj dokupi Bluetooth slušalko - stanejo okoli 25 € in je stvar rešena le med vožnjo jo mora stalno imeti na ušesu telefon pa v dosegu roke oz na (že obstoječem) nosilcu
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne avg 19, 2007 10:25 pm

jst mam inštalacijo za to nokio 5110 in jo uporabljam če jo uporabljam samo na dolgih progah - potovanje v tujino itd....se ne splača dat velik dnarja za npr. novo inštalacijo ali pa kako kompezacijo, tega pač lahko uporabljaš samo na potovanjih...

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Po avg 20, 2007 8:07 am

54m0 je napisal/-a:največ napeljav se da predelat tako da se dokupi adapter ki se montira na obstoječo instalacijo in ustreza novemu telefonu - edino ne vem kje bi ta adapter lahko dobil - poskusi pri generalnemu uvozniku za nokio

Sem že jst tudi razmišljal v to smer in sicer tako, da bi sedanji nosilec za telefon zamenjal z novim.

Drugače je pa ta inštalacija v Laguni in je v sredinskem naslonu za roko - oziroma tisti ki poznate, ko odpreš predal se v tem primeru odpre ločeno še zgornji del in tam notri je nosilec.

LP

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po avg 20, 2007 8:14 am

Moje osebno mnenje je da je najbolj preprosto zamenjat telefon in inštalacijo za taki dve napravi ki imata bluetooth in potem nimaš težav z konektorji ipd. Mi smo imeli v avtu en čas za siemense tako napeljavo na kable pa je bilo vse fajn do prve menjave telefona. Pri brezžičnih pa je edini pogoj pri novem telefonu da ima bluetooth.

Edino kar je je to da starejše Nokie ne podpirajo ostalih generičnih bluetooth inštalacij ker so mel eno foro in si lahko uporabljal Nokia telefon samo z Nokia inštalacijo ko si pri ostalih lahko BP uporabljal SE telefon z neko poceni aftermarket inštalacijo.

Glede uporabe teh sistemov(žičnih ali brezžičnih) pa lahko rečem da je stvar nujna če si dosti v avtu(predvsem časovno) in imaš telefon še za kaj drugega kot plačevanje naročnine. Je dosti bolj varno in preprosto za uporabo kot slušalke. Da ne pomislimo da smo pri uporabi teh inštalacij v sladu z zakonom in varni pred kaznijo od modrih.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Po avg 20, 2007 9:24 am

jaz mam tudi v avtu inštalacijo za 6310 itd., pa bi rad zamenjal to stojalo za neko drugo, ker je narejeno točno za ta telefon oz. še za 3 druge.
Gledal sem že kable če bi se dali kje odklopit, ampak gre vse nekam pod armaturko in tega se ne dotaknem. Bi se še dalo kako drugače stvar lepo izpeljat?

slika kako ven vidi:
Slika
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov