Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po avg 20, 2007 6:27 pm

zanimiu primer ultradebilne ceste je rondo na tomacevem. odstrel tistga k si je to zamislu je premejhna kazen.

avtocestni rondo, ki je ze po sami zasnovi precej nevarna stvar pol se tko nardijo da je prou past. cesta na ven visi namest na notr, skrajno desn pas gre lahko kr naravnost pri izvozu... niso normalni.

kako je mogoce da DARS gre in nardi neki tazga?

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po avg 20, 2007 6:41 pm

Ne se sedaj še na rondoje spravit v tej temi.

Rondoji morajo viseti zaradi odvodnavanja. Na notranjo stran ne morejo viseti zaradi vstopov in izstopov na rondo, ker bi sicer tam nastale prave skakalnice, ki bi bile vzrok zelo veliko nesrečam. Poleg tega je to, da je rondo nagnjen na ven tudi dobro, ker avtomatsko znižuje hitrost vožnje zaradi samega občutka nevarnosti, čeprav je asfalt na tomačevskem rondoju za moje pojme zelo dober in dovoljuje zelo visoke hitrosti. Če prav vem, je omejitev 40, notranji krog pa se da speljat s 100km/h. Napake so drugje, kot si napisal nekje gre desni pas takoj ven, drugje ne, in podobno. Največji razlog je pa človeška neučakanost. (Priznam, tudi mene bi že kdaj stala pločevine)

Če je ESP tako nekoristen... pa poglejte z druge strani. Nevešč voznik z 2,5 tone težkim Tourageom, ki ga vse drugo bolj zanima kot vožnja. Morda bo ravno vas ESP enkrat rešil. Pa ne zaradi vašega znanja (ki je morda precenjeno), ampak zaradi neumnosti drugega voznika.

Elektronika je lahko nezanesljiva in v zadnjem času napake zaradi elektronike postajajo že kar večinski krivec za okvare avtomobila, je pa večina teh okvar ali na periferiji ali na motorni elektroniki. Napak na varnostnih sistemih je manj, poleg tega pa je elektronika varnostnih sistemov narejena tako, da sama sebe kontrolira in se v primeru napačnega delovanja izklopi. Zelo verjetno se bo našel primer, kjer bo ESP zatajil in povzročil nesrečo, samo gotovo bo neprimerno več nesreč preprečil.
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 21, 2007 8:42 am

Pavel_P je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:no uglavnem ESP ali ne ESP nesrec bo v sloveniji se zmer isto al pa se vec. ne zato ker bi blo premal boschevih skatlic v avtomobilih ampak zaradi tega ker ima veliko avtov enega konja, ki sedi za volanom prevec.

kar privede do ugotovitve da ne rabimo obveznega ESP-ja v avtomobilih, ampak rabimo terapije strpnosti in potrpljenja. skratka psihiatra v vsako vas pa se frustracije nebojo skos na cesto manifestirale. upam.

Ne, to privede do ugotovitve da rabimo psihiatra v vsaki vasi, poleg tega pa tudi druge stvari, ki pripomorejo k bolj varni vožnji.

In zdej še petdesetič v tej temi: Nimajo vsi vozniki frustracij, večina je normalnih voznikov, za take voznike, torej za večino se bo vgradil esp, ker želimo da je večina varna in ne idijoti ki provocirajo na cestah. Lahko pa zaradi mene tudi za njih. Tud sam kdaj ksn pregleden, prazen, poznan ovinek rad hitreje prepeljem in bi mi bilo super če bi me esp rešil. Tko da moj naslednji avto bo sigurno imel esp.

Ja, ko bi vse tako bilo. Čedalje bolj mislim, da bo potrebno več narediti v smeri pameti. Včeri grem v Koper in se pelem čez N. Mesto ravno, ko je začel padat dež, in k se ni najdu en i**** z srebrnim kabrio bmw-jem, ki je driftal čez rondoje...no ja...če je bil tisto za njega drift, ko še četr ovinka ni spelal!!! Ampak to ni poanta. Poanta je, da bi ga najrajš odstrelu. i****. Takim bi ESP not nabil brez možnosti izklopa...bwahaha. Pismu če si že i****, da mislš to delat po obični cesti, delaj ponoč, ko ni prometa...Tip je to delal ob 2 popoldne. Jst nism mogu vrjet. Najboljše pa je, da greš nekam na parkirplac dost velik in se igraš. Sicer te pa košta 200€ in se tm drgn.

S tako pametjo, ko tip misl, da ma bmw-ja in da je zdej pa glavni v vasi ne bo šlo dekleta in fantje. Več policije in kazni za take pa bo večina esp-jev res samo kot dodatek ne pa kot primarni sistem za nenormalne.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov