Debate, ki niso vezane na ostala področja...

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Po avg 27, 2007 11:13 pm

V8 or bust.

Pa še to velja samo Big block :twisted:
Slika

Slika

leyland
Nov uporabnik

Kraj: koroška

Napisal/-a leyland To avg 28, 2007 7:10 am

ma ta debata se je pa orng razpisala
prav tega sn gledu k je coupe, pa da bi le bil ročn menjalnik, ker avtomatik mi nekak ni, ne vem zakaj
glede uvoza iz usa pa je to še velik kaj več kot pa davek, morš zaupat kaj boš dobu
ker itak se ne boš vozu v Ameriko zato, da si boš tam en auto izbral za nekje do 15k
pol še menjava luči oz. predelava avta za naše standarte, homologacija tud nekaj stane,.....
v glavnem hotu sn sam mnenja ljudi ki imajo opravka z ameriškimi avti
lp

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi To avg 28, 2007 7:15 am

bass je napisal/-a:V8 or bust. ;)
Jaz nebi nikoli imel američana z V6.
Sem pa pred parimi meseci v Beogradu videl ta model mustanga, coupe, črne barve, V8 in kromirane 19ke. Avto da ti zaigra srce, ko ga vidiš, kaj šele, ko zagrmi. In grmi kot se šika za američana.
:twisted: :twisted: :twisted:

Se ne bi mogel bolj strinjati s teboj! Če že Američana, potem V8, da grmi. 8)

Uporabniški avatar
marinaio
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a marinaio To avg 28, 2007 9:08 am

jaz bi tega uzel ker je edini v8 in ker je old timer...pa še več pogledov bi dobil :P :D
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1334941

kolko pa stanejo novi na avto netu??
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=900983

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p To avg 28, 2007 12:49 pm

MajkOly je napisal/-a:No ko je že ravno govora o teh avtomobilih... V čem je fora teh 198 konjev pri 3,8 mašini??? Majo te mašine tok zastarelo tehnologijo notr? Al bencin z vodo mešajo :lol: ?

Ti pa si nek biser.
Slika

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p To avg 28, 2007 1:15 pm

gago je napisal/-a:Kolk ima pa tak avto kj porabe? Pa kolk je kj stroškov v povprecju?

Lahko ti podam svoje mnenje glede na izkušnje. Vozim Mazdo, Renaulta, VW in Chryslerja. Pri vseh prvih treh opažam, da če voziš lepo, pijejo okoli 6l, če pa ga tišiš do onemoglosti, pa bo poraba okoli 8l. To so seveda okvirne ocene, vse je odvisno od modela in motorja. Torej razpon pri porabi je v intervalu dveh litrov. Pri Američanih, ki imajo ponavadi večjo kubituro in navor, je pesem malo drugačna. Pri Chrysler-ju, ki ima 3.5l motor lahko z lepo vožnjo dosežem porabo okoli 8l. Če pa bi ga tiščal, bi poraba narastla tudi na 16l ali celo več(ne govorim o momenti porabi, temveč povprečju). Torej razpon porabe je ogromen. Američani imajo večinoma veliko navora in radi vozijo v nizkih obratih. Tam ti bo avto pil nekaj podobnega kot kakšen evropejec ali japonec iz 90-ih let z 1.6 motorjem, to je ponavadi okoli 8 litrov - to je spet informativni podatek, da me ne bo kdo napadal, da njemu pije pa 7 litrov. Če pa imaš težko nogo, boš pa tudi tankal pogosteje.
Meni v povprečju pije med 9.5 in 10.5 litri, vozim pa normalno oz. se ne oziram na porabo, temveč vozim razmeram in potrebam primerno. Tišim ga pa tudi ne, ker po tem ni potrbe. Moč včasih uporabim pri prehitevanju, pa še to ponavadi polovica ali 3/4 gasa. Več ni potrebno.
Še en info za konec:
Poleti smo šli na morje z dvema avtoma. Kolega je imel Audi A3, letnik mislim da 03, jaz pa s Chryslerjem, letnik 95. Po AC sma vozila eden za drugim okoli 130 - 140 km/h. Na obali je on imel porabo 7.2, jaz pa 8.1 litra. Njegov motor je 1.6, moj pa 3.5.
Vendar če bi vozila recimo 180 kmh, bi njemu pil verjetno okoli 8, meni pa okoli 15. Vidiš razliko?
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov