Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Urber
Nov uporabnik

Rosenje šipe

Napisal/-a Urber So avg 25, 2007 6:28 pm

Lep pozdrav !
Včeraj in danes sem opazil, da se mi nad brisalci v 10 cm pasu rosijo šipe ampak ne znotraj temveč zunaj. Ne vem ali je povezano z večjo vlago v zraku zadnje dni ali je kaj s klimo narobe, ker se mi to pojavi ko klima nekaj časa dela. Ampak videti ni nič narobe v mašini vse suho nobenih čudnih glasov ali kaj nenavadnega in do sedaj tega nisem nikoli opazil. Se je komu pripetilo kaj podobnega ?

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So avg 25, 2007 6:33 pm

Ker ti klima ohladi šipo (verjetno ti piha skozi reže pod njo), ti na tistem mestu kondenzira z zunanje strani. Je pa najverjetneje res povezano z vlago v zraku, ki je je te dni kar precej.

LP

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: Rosenje šipe

Napisal/-a Kael So avg 25, 2007 6:50 pm

Urber je napisal/-a:Lep pozdrav !
Včeraj in danes sem opazil, da se mi nad brisalci v 10 cm pasu rosijo šipe ampak ne znotraj temveč zunaj. Ne vem ali je povezano z večjo vlago v zraku zadnje dni ali je kaj s klimo narobe, ker se mi to pojavi ko klima nekaj časa dela. Ampak videti ni nič narobe v mašini vse suho nobenih čudnih glasov ali kaj nenavadnega in do sedaj tega nisem nikoli opazil. Se je komu pripetilo kaj podobnega ?

Predvidevam da imaš klimo nastavljeno, da ti piha ven klima pri vetrobranskem steklu. Sam imam namreč klimo nastavljeno enako, vse ostale izhode zraka (nad radiem in ob strani vrat) pa zaprte dol, ker ne prenašam, da mi piha v pi**o, ker me takoj začne bolet glava. V takem primeru je to točno od tega, s tem, da sem men to pojavlja praktično vedno, kadar imam prižgamo klimo v avtu.

Urber
Nov uporabnik

Napisal/-a Urber So avg 25, 2007 7:06 pm

Hvala za odgovore !

Klimo imam sicer nastavljeno na izhode na sredini armature ampak mi očitno malo piha tudi pri šipi. Rosenja do sedaj nisem opazil ampak, če bi bilo kaj s klimo narobe previdevam, da bi se rosenje pojavilo znotraj. Tako, da bo očitno kirivec vlaga, ki zadnje dni samo narašča in je že malo zoprna.

toma18
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a toma18 Po avg 27, 2007 6:45 pm

Isto se je men zadnje dni rosila šipa z zunanje strani :roll:

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 To avg 28, 2007 2:34 pm

Tudi meni =)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To avg 28, 2007 2:47 pm

Men se tud na Passatu to dogajalo včasih, ko je klima fajn žgala v prednjo šipo, da sem včasih brisalce šaltal, zunaj pa 35 stopinj :lol: 8)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Po sep 03, 2007 12:51 pm

zakaj pa rabiš klimo ko je mraz?

prvo poglej filter če je moker..običjano ko zamenjaš njega je bolše.

je pa to standarden pojav ob uporabi hlajenja ko le tega ne potrebuješ - ke rpotem se ti kompresor vklaplja in izklaplja (seveda...dela v prazno) ti pa dobivaš 'meglo' na šipo.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po sep 03, 2007 1:57 pm

klima ti šipo ohladi, zuni je pa topu zrak ki pa ob ohlajanju s stikom šipe ohladi in zarad tega začne kondenzirat vlaga iz toplega zraka na šipi; isti princip kot u kopalnci če se z fejstvročo vodo umivaš....... noben filter pa nič druga nima tu veze kot osnova fizike.....
LP Rok

Uporabniški avatar
bivedu
Nov uporabnik

Napisal/-a bivedu Po sep 03, 2007 8:14 pm

vincent je napisal/-a:zakaj pa rabiš klimo ko je mraz?

prvo poglej filter če je moker..običjano ko zamenjaš njega je bolše.

je pa to standarden pojav ob uporabi hlajenja ko le tega ne potrebuješ - ke rpotem se ti kompresor vklaplja in izklaplja (seveda...dela v prazno) ti pa dobivaš 'meglo' na šipo.

kaj ma pa filter z meglo na ZUNANJI strani šipe :roll:
RwD je ZaKoN

Uporabniški avatar
Cimpi
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cimpi Po sep 03, 2007 8:45 pm

meni se je tudi jap na zunanji strani vklopo brisalce pa problem resen :D noter pa sem seveda klimo imel prizgano

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent To sep 04, 2007 8:31 am

bivedu je napisal/-a:kaj ma pa filter z meglo na ZUNANJI strani šipe :roll:

kdo bi vedel?

v mislih sem imel rosenje na notranji strani.

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker To sep 04, 2007 9:18 am

Gen|uS je napisal/-a:klima ti šipo ohladi, zuni je pa topu zrak ki pa ob ohlajanju s stikom šipe ohladi in zarad tega začne kondenzirat vlaga iz toplega zraka na šipi; isti princip kot u kopalnci če se z fejstvročo vodo umivaš....... noben filter pa nič druga nima tu veze kot osnova fizike.....

tako je to in nič drugače. Lahko pa še Mollierov diagram prilepmo :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov