Debate, ki niso vezane na ostala področja...

pele
Novinec

Napisal/-a pele Po sep 03, 2007 2:27 pm

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po sep 03, 2007 5:32 pm

Tudi jest se načeloma strinjam z Nebivedu. Čakanje do zadnjega in potem vrivanje na vozni pas je zame izsiljevanje.
V navedenem zgornjem linku tud piše:

"Takoj, ko
zagledate prvi znak, ki nakazuje zožanje ceste,
se razvrstite v želeni pas - čakanje na poslednje
metre in vrivanje v kolono potrpežljivih
voznikov, ki so se pravočasno razvrstili na
pravilni prometni pas, ni samo moteče, temveč
povzroča tudi prometne zamaške!"

lp

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Po sep 03, 2007 6:20 pm

Čist eno navadno vprašanje? Koliko povprečnih ljudi se zna ravnat po znakih policista v križišču in pri drugih urejanj v cestnem prometu. Po moje enih 7%, ker ko včasih opazujem kaj delajo, ko je policist v križišču, je vse skupaj za eno partljičevo komedijo. Pri tem so mišljeni tudi pešci.

Sistem ne more laufat, če členi v verigi ne poznajo sistema.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po sep 03, 2007 7:21 pm

PureTNT je napisal/-a:
krypton je napisal/-a:Čist eno navadno vprašanje? Koliko povprečnih ljudi se zna ravnat po znakih policista v križišču in pri drugih urejanj v cestnem prometu. Po moje enih 7%, ker ko včasih opazujem kaj delajo, ko je policist v križišču, je vse skupaj za eno partljičevo komedijo. Pri tem so mišljeni tudi pešci.

Sistem ne more laufat, če členi v verigi ne poznajo sistema.

In ravno zato bi bilo potrebno preverjanje znanja na 5 let.

To je zelo dober predlog, a žal bi naši veljaki v tem videli zgolj zaslužek in to mastno zaračunali. V kolikor pa bi bil tovrsten preizkus zastonj ali relativno poceni pa sem takoj za.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Po sep 03, 2007 8:07 pm

Ja dejansko so naše kazni astronomske, čeprav na forumu mislite drugače, je v Sloveniji glede na število prebivalstva izdanih zeeelo veliko plačilnih nalogov in smo v procentih v samem evropskem vrhu. Policija pol očitno nekaj dela.

Pa itak ne nameravam tega povedat. Če že pride toliko denarja, naj ga za božjo voljo namenijo za varnost v cestnem prometu. Lahko bi subvencionirali varne vožnje usposabljanja voznikov in preverjanja znanja. Prav tako bi lahko država pogojila prodajo vozil z obveznostjo esp.

Pa tudi vozniki pri samem sebi morajo razčistit, in biti na cesti z trezno glavo.

Morate se pač zavedat, če je na določenem delu ceste več avtomobilov, kot jih zmorejo pogoltniti križišča pač nastajajo kolone in zastoji. In tako je povsod po svetu. Tega pa ne more rešit noben policist, ki bi usmerjal, na zoženju ceste, ker bi zadevo samo poslabšal, saj bi se pretočnost še dodatno zmanjšala, ker 90% folka, čist zgubi glavo, ko vidi policista, nekateri pa itak ne jebejo sistema.

Svetujem mirno kri na cesti.

Dober voznik je tisti, ki stori čim manj svojih napak, in je med tem zmožen popravljati napake drugih udeležencev v cestnem promtu.

Uporabniški avatar
Cimpi
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cimpi Po sep 03, 2007 8:34 pm

krypton: lepo povedano ;)
kritik: nebi blo slabo da bi kdaj pa kdaj prebral kakšen drug post od koga drugega ne pa samo to kaj te zanima in kaj ti kdo odgovori, sem prebral tvoj post a sem nekaj postov pred tvojim napisal kaj kdo dela in zakaj, upam da razumes.
Lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po sep 03, 2007 9:26 pm

Sej bo hmalu sneg, pa se bomo spet ponovno učili kako reagirat v nevarnih situacijah na parkiriščih.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po sep 03, 2007 9:31 pm

nebivedu je napisal/-a:Sej bo hmalu sneg, pa se bomo spet ponovno učili kako reagirat v nevarnih situacijah na parkiriščih.

Hehehehe...sandbox.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line To sep 04, 2007 2:59 pm

jz bi samo omenil kašnega idjota sem srečal danes na cesti. ko prihajaš proti izoli ob obali je ne odcep za izolo. glavna cesta pa ima polno črto. pred ocepom je tip z šleperjem polkrožno obračal! s tem da je ustavil popolnoma cel promet na glavni cesti. to da je bla še polna črta in da tip je italjan je samo detajl. cesta je bla zelo drseča in bi se lahko komot komu kaj zgodilo!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To sep 04, 2007 3:16 pm

RED_line je napisal/-a:jz bi samo omenil kašnega idjota sem srečal danes na cesti. ko prihajaš proti izoli ob obali je ne odcep za izolo. glavna cesta pa ima polno črto. pred ocepom je tip z šleperjem polkrožno obračal! s tem da je ustavil popolnoma cel promet na glavni cesti. to da je bla še polna črta in da tip je italjan je samo detajl. cesta je bla zelo drseča in bi se lahko komot komu kaj zgodilo!

i****.

No pri vas pa niti snega ne rabite, da lahko testirate (drsi samo, da je dež). Aja...sej ga tud nimate...ups.

Uporabniški avatar
Pecho
Novinec

Kraj: Veleje Veleje

Napisal/-a Pecho To sep 04, 2007 5:50 pm

Da še jst svoj piskrček pristavim. Vsakodnevno hodim od Gospodarskega razstavišča do centra Ljubljane. In vsakodnevno na križišču Dunajske, Slovenske in Tivolske ureja promet med 15 in 17 policist. Vse lepo in prav. Zagotovo bi bil boljša rešitev kot semafor. Zakaj pogojnik? Zato, ker se ljudje sploh ne znajo vozit kadar je policaj v križišču. Čeprav so njegovi znaki in usmerjanje prometa nedvoumni, se najde par ljudi, ki so verjetno padli z Marsa, ker se jim pa tudi sanja ne, kaj oni plavček v sredi križišča "maha" . Pol se najde pa še ene par k****n*v, ki besno hupajo, ko se na semaforju prižge zelena in ljudje ne speljejo, pa čeprav policaj zapira tisti vozni pas, ter velikostjo svojega jeklenega konjička a.k.a. kompenzatorja dokazujejo manjko v zgornji ali spodnji glavi. Če se ti mudi pojdi z avtobusom. Iz izkušenj vem, da je v konicah vsaj 2 do 3 krat hitrejši. In sedaj se bo spet oglasilo xy ljudi ki trdijo, da je kriv sistem. V tem primeru nima sistem kaj naredit. In če ti kljub temu, da stoji zraven križišča policijski avtomobil ni jasno, da so verjetno policaji v bližini (kam naj se pa drugam skrijejo, če začne deževat) pol ti tud najboljši sistem in najboljši policaj ne pomagata. Tolk v obrambo policajem.

Zdj pa druga plat zgodbe. Sem iz Velenja, kjer je lokalna znamenitost 17 letni mulec brez izpita z neregistriranim belim Hyundajem. Znaka za omejitev hitrosti ne pozna, prav tako ne osnovnih pravil civiliziranega obnašanja. In vsake 14 dni policija uprizori pravi lov nanj. Z lučmi, sirenami itd...Po približno uri gonje po mestu ga ponavadi ujamejo. In potem? Človek, bi mislil, da ga bodo vrgli v celico, ga pošteno pretepli in ga nato odpeljali domov, kjer se bodo pogovorili še z starši, zaplenili vozilo in uredili stvar. Ah kje. To so pravljice, mi pa smo v realnosti. Zgodi se......NIČ. Tipček lepo napiše pritožbo in pismo varuhinji človekovih pravic in direktorju policije, kjer se pritoži, da so policaji med lovom ogrožali njegovo življenje(revež ubogi!). Sledi disciplinski ukrep proti policajem udeležanim v zadevi in intervju frajerja v lokalnem časopisu, kjer zatrjuje, da izpita nima namena naredit, ker mu itaq nič ne morejo. V takšnih zadevah je kriv sistem. Koliko časa, bomo še to prenašali? Kaj bo, ko bo ta imbecil zbil otroka? Koliko ljudi bo moralo po nepotrebnem umreti na cestah, da bomo spregledali?

Point posta je v tem, da je potrebno najprej počistiti pred svojim pragom in šele potem valiti krivdo na druge. Najlažje je pač kriviti druge. Se pa strinjam, da so situacije v katerih bi bili policaji bolj koristni, kot da ustavljajo voznike na ravnem odseku, kjer prekoračijo hitrost za 3 km/h.

Zato pa pamet v glavo, dobre živce s seboj in srečno vožnjo.

Lp
Pecho

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To sep 04, 2007 6:51 pm

Pa še ena.
V Celju na križišču Dečkove in Mariborske, kjer so trg. centri in je ob sobotah dopoldne abnormalna gužva, se je zgodilo že nekajkrat da semafor enostavno ni delal.
In kot je že nekdo zgoraj napisal Marsovci, nekateri sploh ne vedo na kateri cesti se nahajajo, katera je prednostna,in se mi je zgodilo da mi je stric s klobukom kazal pesti ko sem mu čez šipo razložil da sem jaz na prednostni. V takih primerih bi bilo vsepovsod zelo priporočljivo da se policisti narišejo v nekaj min. na takšnih punktih, ker to je res kaos.

lp

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To sep 04, 2007 7:20 pm

nebivedu je napisal/-a:Mislim, da gre tukaj bolj za tole;
Zakaj bi se matral loviti nekoga, ko pa bom potem 3 dni v pisarni izpolnjeval papirje, zakaj sem se odločil za lovljenje, pa še šef me lahko premesti, ker sem se odločil s svojo glavo in on ne mara ljudi ki razmišljajo s svojo glavo (ker potem pokažejo da so bolj sposobni od njega in ga lahko nadomestijo).

Ko sem bil vpleten v verizno trcenje na semaforju sem dozivel nekaj takega. Ata ki mi je priletel v rito je bil mrtvo pjan in je med tem ko je policaj zapisoval podatke o prometni, sel scat za avtobusno postajo (btw to je blo v ljublani na avtobusni postaji pri resilni postaji) sva jaz in oseba v katero je mene odbilo opozorila policista na gospodovo pocetje, a so bile policistove besede samo: A nevidite da imam dosti dela z prometno, in zdj naj se njemu pisem kazen. To je bilo to, zaprl je sipo in pisal dalje. :roll: :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line To sep 04, 2007 7:27 pm

FBR je napisal/-a:
RED_line je napisal/-a:jz bi samo omenil kašnega idjota sem srečal danes na cesti. ko prihajaš proti izoli ob obali je ne odcep za izolo. glavna cesta pa ima polno črto. pred ocepom je tip z šleperjem polkrožno obračal! s tem da je ustavil popolnoma cel promet na glavni cesti. to da je bla še polna črta in da tip je italjan je samo detajl. cesta je bla zelo drseča in bi se lahko komot komu kaj zgodilo!

i****.

No pri vas pa niti snega ne rabite, da lahko testirate (drsi samo, da je dež). Aja...sej ga tud nimate...ups.

lani ga je zapadlo kr precej. predlani tudi. tko da to postaja že kr praksa.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. So sep 08, 2007 10:59 am

No bom pa še jaz nekaj dodal, ko sem ravno po dopustu, s spočito glavo.

Zakaj je treba krivca vedno iskati drugje?

Ko se 22-letni mulc (ni več mladi voznik) zruši v steno s svojo 150 KM mašino so krivi vsi: Policija, cesta, država, občina, šola. On pa ni kriv, kaj bodo pa starši brez sina. Prepozno je zvoniti po toči.

Pa je res tako?

Mu je policist rekel naj ga žge do konca, je kriva cesta, ker je ovinek konsruiran za hitrost 80 km/h on pa je bil prepričan v svoje nizkopresečne pnevmatike z vzhoda ( ker so pač cenejše, a niso najbolj primerne za naš avsalt in klimatske pogoje), ne država je kriva, ali pa celo šola, ker mu pri biologiji niso povedali, da telo pri trk s hitrostjo 120 km/h popusti pritiskom !?

Zakaj se avstrijec vozi po omejitvah, pred prehodom za peščce se ustavi! Ker so civlizirani, ne tako kot mi BALKANCI. V Avstriji je kazen za prekoračitev hitrosti celo nižja kot pa pri nas.

Kaj država naredi, da bi izterjala kazni, ki jih policisti pišejo bodisi posebnežem iz ljubljanskih blokovskih naselij ali ciganom. Nič. No in tu je eden od razlogov, zakaj se policistu s Focusom 1.8 TDDi 66kW (to je še dalec od TDCi), ne da poditi za mulcem z neregistrirano ali predelano Hondo 1.6 s 130 ali 160 KM. Ker nima smisla, šef z ukrepom ne bo zadovljen, ker bi bilo boljše napisati tri položnice za neuporabo varnostnega pasu, kot pa položnico za neustrezno in nehomologirano predelavo vozila. Zakaj si ga pa peljal na izredni tehnični pregled, kaj pa če se bo pritožil, pa še tablice si mu vzel, to so besede policisjkih šefov (razen po nekaterih prometnih postajah) ko se policist pohvali, da je naredil nekaj koristnega (vsaj tako je on prepričan) in je vsaj za nekaj časa eneka divjaka spravil s ceste.

Dovolj bo za enkrat.

Fantje in dekleta, naj prej bo potrebno razčistiti v svojih glavah, potem pa obtoževati druge.

PS: Pa ne pozabite na Klub za zaščito voznikov, oni tudi skrbijo za to, da ti za 100 EUR prodajo list, kjer je napisano pol ustave in ti pomaga obdržati vozniško, ko ste se pijani peljali z vaške veselice, pa je ravno vas čakal policist. To pa je ustavna kršitev, a ne? Sej, če bi pijani povozili otroka, bi pa na sodišču povedali, da se nič ne spomnite, ker ste bili pod vplivom alkohola, pa bi dobili pogojno.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So sep 08, 2007 11:11 am

Kultura, kultura, vzgoja in še enkrat kultura.

Dokler ne bo spoštovanja do sebe in pogojno do ostalih ne bo iz vsega tega nič.

Spoštujte ostale udeležence v prometu in jim pomagajte in oni bodo vam pomagali!!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov