Debate, ki niso vezane na ostala področja...

pele
Novinec

Kako izboljšati varnost v prometu?

Napisal/-a pele Pe sep 07, 2007 2:38 pm

V Sloveniji je vsak dan slabše glede prometne varnosti.Strokovnjaki nikakor ne najdejo ustrezne rešitve.Pripravljajo višje denarne kazni.Mogoče bo kaj boljše ali pa tudi ne.Denarne kazni bi vsekakor morale biti vezane na osebni dohodek.
Zakaj je v Sloveniji toliko nesreč?
Enostaven odgovor:skoraj nihče ne vozi vsaj približno po predpisih.Slovenci smo v poznavanju CPP "Nepismeni".
Strokovnjakom bi predlagal , da uvedejo bolj strog režim kazenskih točk!kazenske točke bi uvedel tudi za tako "male" prekrške kot je npr. neuporaba smernikov (v SLO je to prav "moderno").Mislim , da so kazenske točke in posledično izguba vozniške hujša kazen kot denarna kazen.Izguba vozniške bi prizadele vse sloje družbe enako!

Vem, da je moje razmišljanje utopično, ker je policistov že sedaj premalo (ali pa se jim ne ljubi delat)!

Uniqe
Novinec

Napisal/-a Uniqe Pe sep 07, 2007 2:54 pm

Pa kje si zdej to temo najdu, k je v vsaki drugi temi na tem forumu isti pogovor, mal preber pa boš vse vidu zakaj se gre. Upam, da bo tema zaklenjena.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe sep 07, 2007 8:43 pm

Hm danes bi se kmal ubil na cesti pa nebi bil nič kriv.

Pojasnilo.
Peljal sem se proti Gorenji vasi iz Škofje Loke. Na poti sem imel neprijetno situacijo. Lepo se peljem 110km/h z golfom nakar iz nasprotne smeri pripeljejo trije avtomobili, kombi in še neko vozilo sta prehitevala iz moje nasprotne smeri, kombi mi začne blentat, pa je bilo do srečanja še vsaj 200-300m, jaz prtisnem na žlajf in se umaknem čisto na rob, že po muldi nakonc smo bili trije vzporedni avti.

Rjav kvadratek sem jaz, siv kvadratek je bil kombi in še en avto zadaj.trije zeleni kvadratki pa so pač avti.

Slika prikazuje kakšna je bila stuacija, hvalabogu je po Poljanski dolini cesta bolj široka, kot druge regionalne ceste. Res pa ravno pred parimi dnevi sem kupil golfa 2 dizel.

Pa veste kako sem se ustrašu, sem mislu zdej se pa tukaj konča vse, no in sem raje tvegal in poskrbu za svoj lajf, avto pa kar bo pač bo, sam da ostanem cel.

FOLK JE NOR
Priponke
11.jpg
11.jpg (5.97 KiB) Videno 1319 krat
Zadnjič spremenil sonček, dne Pe sep 07, 2007 10:30 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe sep 07, 2007 9:41 pm

sonček je napisal/-a:FOLK JE NOR

Se strinjam :x

schaky
Novinec

Napisal/-a schaky Pe sep 07, 2007 10:28 pm

tiste ki so krivi za nesrečo z smrtnim izidom naj sami pobirajo mrtve ljudi drugih nesreč. mogoče se bojo malo zamislili.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So sep 08, 2007 1:29 am

sonček je napisal/-a:Hm danes bi se kmal ubil na cesti pa nebi bil nič kriv.

Pojasnilo.
Peljal sem se proti Gorenji vasi iz Škofje Loke. Na poti sem imel neprijetno situacijo. Lepo se peljem 110km/h z golfom nakar iz nasprotne smeri pripeljejo trije avtomobili, kombi in še neko vozilo sta prehitevala iz moje nasprotne smeri, kombi mi začne blentat, pa je bilo do srečanja še vsaj 200-300m, jaz prtisnem na žlajf in se umaknem čisto na rob, že po muldi nakonc smo bili trije vzporedni avti.

Rjav kvadratek sem jaz, siv kvadratek je bil kombi in še en avto zadaj.trije zeleni kvadratki pa so pač avti.

Slika prikazuje kakšna je bila stuacija, hvalabogu je po Poljanski dolini cesta bolj široka, kot druge regionalne ceste. Res pa ravno pred parimi dnevi sem kupil golfa 2 dizel.

Pa veste kako sem se ustrašu, sem mislu zdej se pa tukaj konča vse, no in sem raje tvegal in poskrbu za svoj lajf, avto pa kar bo pač bo, sam da ostanem cel.

FOLK JE NOR

in kasno vezo ma to s tem da si glih pred parimi dnevi kupiu GOLF 2 DIZEL?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So sep 08, 2007 1:33 am

Pač je hoto povedat mož, da je komaj kupo drugi avto, pa je skoraj bil ob njega. :D

Drugače pa, ko sem samo prebral topic, pa še preden sem klikno, sem pogledal število postov.... :jao: opazim spet novo temo
Koliko tem še bo na ta račun?
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So sep 08, 2007 9:22 am

sonček to sem že tut doživel na cesti med celjem in velenjem...tk ko bi bli policaji ko se približujejo prometni nesreči - če je...sam oni se vsaj 20km/h pelaju...tt je pa glih prehitevu sam s hitrostjo 130 ali več... si bom kupu tak napol zanč avto (z airbagom) za male dnarje (bom še zašvasal kletko), pa se naslednjič sploh ne odmaknem takim kretenom, pol ga pa tožim tk da mu jasn ne bi blo... ker tole se v naših koncih tut fjst dogaja...včasih si bil frajer če si šol u škarijce, zdj pa že kr po sredini ceste...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So sep 08, 2007 11:15 pm

abbe je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:Hm danes bi se kmal ubil na cesti pa nebi bil nič kriv.

Pojasnilo.

FOLK JE NOR

in kasno vezo ma to s tem da si glih pred parimi dnevi kupiu GOLF 2 DIZEL?

Solit se pojdi.
Nima veze tukaj kakšen avto je bil ampak KULTURA na CESTI.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov