Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Taksi iz stranske ulice hoče pred vami zaviti na glavno

Boste zavrli in ga spustili?
22
36%
Boste pritisnili pedal za plin močneje?
39
64%

Skupaj glasov : 61

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr sep 19, 2007 9:17 pm

lenivec je napisal/-a:
Scorp84 je napisal/-a:Tukaj ste nekaj pozabili, vsi smo ljudje in prav tako taksisti in kot tudi tovornjakarji itd...
torej tudi za njih veljajo predpisi in neka pravila obnašanja

Te sluzbe katere od tebe zahtevajo, da si v prometu se moras navaditi. Kot druga stvar je ta, da se lahko nekako znajdes delas prekrske ipd da nekam prides malce hitreje, a vse v mejah normale.

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Sr sep 19, 2007 9:44 pm

Po rezultatih ankete sodeč bi rekel, da taxistov po večini ne marate :)

Knut
Nov uporabnik

Napisal/-a Knut Če sep 20, 2007 10:42 am

Paradoks nekaterih Ljubljanskih taksistov:

Ko nekdo malce zamudi pri speljevanju, ustavi pred prehodom za pešce, se je izgubil in ne ve kam zaviti... se taksist obesi na hupo, začne jezno gestikulirati, morda celo pošiljati v reproduktivne organe.

Ko taksist ustavi sredi ceste, da odloži stranko - kar traja kar lep čas, tudi nekaj minut, preden stranka plača, vzame prtljago, itd - pa se mu gladko yebe za zastoj, ki ga je povzročil. Če mu kdo potrobi, se taksist začne repenčiti, gestikulirati...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če sep 20, 2007 12:04 pm

Torej taksistom ni nikol prou kar nardiš :lol: Še dobr da mamo v našem mestu samo en taksi.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Če sep 20, 2007 3:15 pm

Kar se taxistov tiče:
po Žurnalu: od 500 taksijev je 200 takih, ki delajo na črno, kar nanese 20% (podatek 2005) zaslužka na trgu (pomoje še več če gledaš 200/500=40% - ob pogoju, da vsi enako zaslužjo) http://www.dz-rs.si/index.php?id=94&typ ... &showdoc=1
nezaželjena konkurenca, preslab nadzor nad taksisti in pa primitivnost posameznikov privede do konkretnih primerov.

Kar se pa omenjenega križišča tiče (Vilharjeva-Topniška):
vsi se nabašejo na levi pas, na desnem s(m)o pa trije. Kdo pol dela gužvo:
a) jst ko stojim na desnem pasu, in se moram vključiti na skupni pas po principu zadrge,
b) tisti na levem pasu, ki se nabije na sredino križišča, in tm obstoji ko mu že sveti rdeča luč na semaforju?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če sep 20, 2007 4:42 pm

8 let nazaj sm enmu naredu udrtino na zadnjem levm blatniku.

Grem čez prehod za pešce in ko sem nekje na sredini, en taksi zavija desno in me ne počaka, je pa pol mogu čakat avto, ki je bil pred njim (stoječa kolona) in je zato ustavil na prehodu za pešce. In sem mu brcnil v blatnik. Sej pol sm mogu bežat, k je za mano šou - peš. :)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če sep 20, 2007 4:56 pm

hehe LOL

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Če sep 20, 2007 6:11 pm

sašo5 je napisal/-a:....še dva kroga bi naredil po Ljubljani, pa bi se ti totalno zmešalo......

.

:?: :shock:

kako se nam ne zmeša, ki vsakodnevno vozimo v LJ? :P :twisted: :vrum

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Če sep 20, 2007 6:11 pm

no, danes sem tudi jz doživel enga idjota. zjutraj se počasi spuščam proti mestu na kar dobim enga taxista sred klanca. tip je pripizdil, sekal ovinek na že tako ozki cesti. mislim ... da bi mi kaj naredu bi ga hitro dobil v roke, k naše mesto je kr majhno.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Re: Objestni taksisti v Ljubljani

Napisal/-a EX-B Če sep 20, 2007 6:30 pm

paskvale je napisal/-a:Peljem se po Šmartinki proti Centru. Na križišču z Vilharjevo in Topniško pa se najde taxist v belem Modusu, ki hoče vse prehiteti po desni strani. Tipu to veselo uspeva, na kar mu zmanjka prostora (pred železniškim podhodom) in sunkovito zapelje pred (oz. v) mene. Nikoli mi še ni bilo potrebno zavirati tako močno, da bi se sprožil ABS sistem, tokrat pa se je. Seveda sem bil jezen, prižgal sem dolge luči in mu pohupal, saj je b**** skoraj povzročil nesrečo. Nakar se tip ustavi, mi pokaže fakiča in oddivja naprej

Em.. Kaj je narobe s tem, da je sel taxist po desnem pasu tam in se vkljucil v vaso kolono? Samo to, da se je vkljucil sunkovito in da ti potem nakazoval razne znake. Drugega ni naredil narobe NIC. Tam sta dva pasova iz smartinke za zavijanje levo, na katera prideta tud dva pasova iz topniske proti zelezniskemu podvozu. Vecina ljudi se naguzva na levi pas, in potem ne spusti naprej nikogar iz desnega pasu, ces da vse prehiteva.. Mislm.. Zakon pravi, da ce sta dva pasova ki se zdruzujeta v enga, se folk po principu zadrge spravi v en vozni pas TAM KJER SE EN VOZNI PAS KONCA, in ne prej. Torej, po eni strani si kriv tudi ti, ker mu nisi pustil za en avto placa, da bi se razvrstil lepo po principu zadrge.

Drugace se glede odnosa in voznje taxistov po LJ v vecini strinjam. Velika vecina jih ne daje zmigavcev, izsiljujejo, ustavljajo in stranke rihtajo sredi ceste in delajo kolono zadaj, se kurcijo ce mislijo da si ti kaj narobe naredil.. Pac, tako je stanje, in ne verjamem da se bo v bliznji prihodnosti kaj izboljsalo.. Jaz se jim umaknem in pustim da grejo naprej, nimam ne casa, ne volje se kregat s komerkoli glede takih bedarij, sploh pa nimam casa potem avto vozit na zavarovalnico in servis.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če sep 20, 2007 6:34 pm

Jep, princip zadrge je pri nas tako tuj koncept, da je večina voznikov pripravljena stolči svoj avto, da bi dokazali, da imajo prav.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če sep 20, 2007 7:11 pm

Cuore Sportivo 156 je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:....še dva kroga bi naredil po Ljubljani, pa bi se ti totalno zmešalo......

.

:?: :shock:

kako se nam ne zmeša, ki vsakodnevno vozimo v LJ? :P :twisted: :vrum

Navadiš se, tako kot na vsako stvar. Če si pa občasno tle, ti je pa žal da nimaš avtomata pri sabi.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov