juhica je napisal/-a:MaTo~iS je napisal/-a:kdo ve mogoče bi pa tvoja sedemka v rokah drugega voznika šla po snegu brez problemov !!
ni vse v avto ... majveč je v vozniko
itak. drug voznik bi pocaku da sneg skopni in pol bi sla sedemka kot po tracnicah
MaTo~iS je napisal/-a:juhica je napisal/-a:MaTo~iS je napisal/-a:kdo ve mogoče bi pa tvoja sedemka v rokah drugega voznika šla po snegu brez problemov !!
ni vse v avto ... majveč je v vozniko
itak. drug voznik bi pocaku da sneg skopni in pol bi sla sedemka kot po tracnicah
če maš toliko časa zakaj pa ne !
pri vse avtih so gume zelo pomembne za poleti in za pozimi kdor ima dobre gume ve kako se avto obnaša in zna vsaj približno vozit z zadnim pogonom pozimi nebo imel več problemov kot pa z sprednjim pogonom.
Če pa maš 10 let stare gume in po sreči so čisti drek in nogo vedno močno na plini .... potem ti pa verjamem da po snegu ne prideš nikamor !
yani je napisal/-a:Lansko jesen sem kot popolni začetnik pri zadnjem pogonu si kupil BMW 3. Vsi so mi ga odsvetovali, kao sneg pa led ni za zadnji pogon. No jaz jih nisem poslušal (še danes mi ni žal).
Sem se en dan pozimi peljal iz MB v Mislinjo skozi Vitanje (nekateri boste vedeli kaki klanci in ovinki so iz Vitanja proti Doliču). Na cesti je blo 10 cm svežega nespluženega snega in še je padal. Ob normalni vožnji mi zadek sploh ni zanašalo, nikjer nisem zakopal.
Šel sem celo mimo enga Puntona, ki si ni upal naprej peljati. Moram pa povdarit, da sem mel nove zimske gume. No brz problemov sem prišel domov.
Moje mnenje je da zadnji pogon ob NORMALNI vožji po snegu nič ne zaostaja za sprednjim. Pri divjanju pa je zgodba čisto drugačna (za izkušene zabavna, za začetnike pogubna).
andrej777 je napisal/-a:Je pa po ravnini tako kot je bilo napisana med X-om in navadnim hudo majhna razlika. Razlike se pojavijo samo ko se zapodiš v hrib. Pri švohnejših Audijih bi se upal pa skoraj staviti da se po suhem in mokrem pelje bolše enako močan FWD kot pa quatro. In to zato ker je slednji težji pa še slabšo razporeditev teže ima.
sergej je napisal/-a:Ma zdaj se gremo kaj je boljse skratka pustimo to, da ocenijo strokovnaki.
Tukaj pa lahko oz., bi bilo pametno, da pisemo o izkusnjah.in to je moje mnenje!!
MottoR KLUB
Slide je napisal/-a:andrej777 je napisal/-a:Je pa po ravnini tako kot je bilo napisana med X-om in navadnim hudo majhna razlika. Razlike se pojavijo samo ko se zapodiš v hrib. Pri švohnejših Audijih bi se upal pa skoraj staviti da se po suhem in mokrem pelje bolše enako močan FWD kot pa quatro. In to zato ker je slednji težji pa še slabšo razporeditev teže ima.
Spet malo na pamet o Audiju kajne? Kako ima lahko quattro od fwd SLABŠO razporeditev teže, daj malo logiko uporabi...res je pa težji In tudi to, da je hudo majhna razlika med dvokolesno gnanim BMW-jem in X-om na ravni podlagi je malo mimo...seveda govoriva o spolzkem, recimo tudi o snegu...In jaz nisem eden tistih ki misli da RWD ne gre, ampak vem da gre...ampak tako kot X-drive zagotovo ne, ker ga ima (tvoj) foter najbrž veš da ima super trakcijo...
sergej je napisal/-a:Pavel_P je napisal/-a:sergej je napisal/-a:Novejši bmw-ji imajo 50-50% težišče mislim da sem vse povedal.vsaj tistim ko vsaj malo poznajo svet avtov
Kaj si s tem povedal poznavalcem? itak 50-50 ni čisto idealno..
Kaj pa je hmmmmmmmmmmm
Aja cela Amerika se vozi z zadnjim pogonom
Hallo
Mr.G. je napisal/-a:sergej je napisal/-a:Pavel_P je napisal/-a:sergej je napisal/-a:Novejši bmw-ji imajo 50-50% težišče mislim da sem vse povedal.vsaj tistim ko vsaj malo poznajo svet avtov
Kaj si s tem povedal poznavalcem? itak 50-50 ni čisto idealno..
Kaj pa je hmmmmmmmmmmm
Aja cela Amerika se vozi z zadnjim pogonom
Hallo
S tem hecom, da ko v ameriki pade 4-5 cm snega, nastane panika v prometu,šolstvu,gospodarstvu...pač povsod.
Lp,
Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov