Debate, ki niso vezane na ostala področja...

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Pe sep 21, 2007 10:49 am

Lansko jesen sem kot popolni začetnik pri zadnjem pogonu si kupil BMW 3. Vsi so mi ga odsvetovali, kao sneg pa led ni za zadnji pogon. No jaz jih nisem poslušal (še danes mi ni žal).

Sem se en dan pozimi peljal iz MB v Mislinjo skozi Vitanje (nekateri boste vedeli kaki klanci in ovinki so iz Vitanja proti Doliču). Na cesti je blo 10 cm svežega nespluženega snega in še je padal. Ob normalni vožnji mi zadek sploh ni zanašalo, nikjer nisem zakopal.
Šel sem celo mimo enga Puntona, ki si ni upal naprej peljati. Moram pa povdarit, da sem mel nove zimske gume. No brz problemov sem prišel domov.

Moje mnenje je da zadnji pogon ob NORMALNI vožji po snegu nič ne zaostaja za sprednjim. Pri divjanju pa je zgodba čisto drugačna (za izkušene zabavna, za začetnike pogubna).

Uporabniški avatar
MaTo~iS
Nov uporabnik

Napisal/-a MaTo~iS Pe sep 21, 2007 1:55 pm

juhica je napisal/-a:
MaTo~iS je napisal/-a:kdo ve mogoče bi pa tvoja sedemka v rokah drugega voznika šla po snegu brez problemov !!
ni vse v avto ... majveč je v vozniko

itak. drug voznik bi pocaku da sneg skopni in pol bi sla sedemka kot po tracnicah ;)

če maš toliko časa zakaj pa ne !
pri vse avtih so gume zelo pomembne za poleti in za pozimi kdor ima dobre gume ve kako se avto obnaša in zna vsaj približno vozit z zadnim pogonom pozimi nebo imel več problemov kot pa z sprednjim pogonom.
Če pa maš 10 let stare gume in po sreči so čisti drek in nogo vedno močno na plini .... potem ti pa verjamem da po snegu ne prideš nikamor !
MottoR KLUB
www.mottorklub.com

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Pe sep 21, 2007 2:59 pm

MaTo~iS je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:
MaTo~iS je napisal/-a:kdo ve mogoče bi pa tvoja sedemka v rokah drugega voznika šla po snegu brez problemov !!
ni vse v avto ... majveč je v vozniko

itak. drug voznik bi pocaku da sneg skopni in pol bi sla sedemka kot po tracnicah ;)

če maš toliko časa zakaj pa ne !
pri vse avtih so gume zelo pomembne za poleti in za pozimi kdor ima dobre gume ve kako se avto obnaša in zna vsaj približno vozit z zadnim pogonom pozimi nebo imel več problemov kot pa z sprednjim pogonom.
Če pa maš 10 let stare gume in po sreči so čisti drek in nogo vedno močno na plini .... potem ti pa verjamem da po snegu ne prideš nikamor !

se vid da nisi se nikol vec k 60 konjskega korejca od fotra vozu...

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe sep 21, 2007 3:03 pm

mato boš mogo z kie 1x se vsest v 7mico pa boš malo čutil razliko. Ni isto bmw serije 3 ali pa 7 po snegu
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
MaTo~iS
Nov uporabnik

Napisal/-a MaTo~iS Pe sep 21, 2007 4:27 pm

vredi je zmagal si ! kak tej veš da ma moj foter korejca ? samo v moči si se malo zmoto

veš jay ni važno da je kia ali pa serija 3 in to še e30, rajši se malo vprašaj koliko KM je pod pokrovom !
MottoR KLUB
www.mottorklub.com

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe sep 21, 2007 5:05 pm

Čutim vročo kri? :lol:

Zaklep :twisted:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 So sep 22, 2007 11:13 am

yani je napisal/-a:Lansko jesen sem kot popolni začetnik pri zadnjem pogonu si kupil BMW 3. Vsi so mi ga odsvetovali, kao sneg pa led ni za zadnji pogon. No jaz jih nisem poslušal (še danes mi ni žal).

Sem se en dan pozimi peljal iz MB v Mislinjo skozi Vitanje (nekateri boste vedeli kaki klanci in ovinki so iz Vitanja proti Doliču). Na cesti je blo 10 cm svežega nespluženega snega in še je padal. Ob normalni vožnji mi zadek sploh ni zanašalo, nikjer nisem zakopal.
Šel sem celo mimo enga Puntona, ki si ni upal naprej peljati. Moram pa povdarit, da sem mel nove zimske gume. No brz problemov sem prišel domov.

Moje mnenje je da zadnji pogon ob NORMALNI vožji po snegu nič ne zaostaja za sprednjim. Pri divjanju pa je zgodba čisto drugačna (za izkušene zabavna, za začetnike pogubna).

:clapclap :clapclap

Upam da bomo čez kakšno leto brali enako dobre izkušje tudi od 5rG-ja. Samo dobre gume in se pelješ kot tank.

Odgovor na uprašanje zakaj je BMW naredu X pogon če je zadnji tako dober....RAVNO ZARAD TEGA KER VSE JAMBRAJO IN MILSIJO DA JE ZADNJI POGON ŠROT IN ZATO KUPUJEJO AUDIJE !! Je pa po ravnini tako kot je bilo napisana med X-om in navadnim hudo majhna razlika. Razlike se pojavijo samo ko se zapodiš v hrib. Pri švohnejših Audijih bi se upal pa skoraj staviti da se po suhem in mokrem pelje bolše enako močan FWD kot pa quatro. In to zato ker je slednji težji pa še slabšo razporeditev teže ima. Spet je razlika samo ko je treba kakšen hribček preplezat in sneg ker tam pomaga če vsa kolesa brcajo. Ovinek pa itak nahitreje zvoziš takrat ko cca 1/3 ovinka zvoziš na meji brez zaviranja in brez pospeševanja. In takrat nima nobene veze kje je pogon ampak samo razporeditev teže, gume....

Je pa res mal zgrešena politika da BMW na porine X-driva tudi v "švohnejše motorje". Tako bi pomoje Audiju ujradel še neka strank. Fotr bi raje kupil recimo 525 XD ki je v rangu do 130 kW kar je čist dost a ker ne obsatja je šel na edinega BMW ja 2.0d ki je 4x4 in to je X3. Nevem zakaj ne morejno v e90 ki ima zelo podben motor in očitno ima prostor ta X-drive če je možen v 3.0 motorjih dati 2.0 motorja z X-drivom.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To sep 25, 2007 1:48 pm

andrej777 je napisal/-a:Je pa po ravnini tako kot je bilo napisana med X-om in navadnim hudo majhna razlika. Razlike se pojavijo samo ko se zapodiš v hrib. Pri švohnejših Audijih bi se upal pa skoraj staviti da se po suhem in mokrem pelje bolše enako močan FWD kot pa quatro. In to zato ker je slednji težji pa še slabšo razporeditev teže ima.

Spet malo na pamet o Audiju kajne? Kako ima lahko quattro od fwd SLABŠO razporeditev teže, daj malo logiko uporabi :roll:...res je pa težji In tudi to, da je hudo majhna razlika med dvokolesno gnanim BMW-jem in X-om na ravni podlagi je malo mimo...seveda govoriva o spolzkem, recimo tudi o snegu...In jaz nisem eden tistih ki misli da RWD ne gre, ampak vem da gre...ampak tako kot X-drive zagotovo ne, ker ga ima (tvoj) foter najbrž veš da ima super trakcijo...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

izkusnje

Napisal/-a sergej To sep 25, 2007 2:28 pm

Ma zdaj se gremo kaj je boljse skratka pustimo to, da ocenijo strokovnaki.
Tukaj pa lahko oz., bi bilo pametno, da pisemo o izkusnjah.in to je moje mnenje!!

MottoR KLUB

5rG
Novinec

Re: izkusnje

Napisal/-a 5rG To sep 25, 2007 2:39 pm

sergej je napisal/-a:Ma zdaj se gremo kaj je boljse skratka pustimo to, da ocenijo strokovnaki.
Tukaj pa lahko oz., bi bilo pametno, da pisemo o izkusnjah.in to je moje mnenje!!

MottoR KLUB

točno to sem jst hotu vprašat, ko sem odprl temo, kakšne so izkušnje voznikov :)
VW Golf VII 1.4TSI 140PS DSG

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To sep 25, 2007 8:31 pm

Slide je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:Je pa po ravnini tako kot je bilo napisana med X-om in navadnim hudo majhna razlika. Razlike se pojavijo samo ko se zapodiš v hrib. Pri švohnejših Audijih bi se upal pa skoraj staviti da se po suhem in mokrem pelje bolše enako močan FWD kot pa quatro. In to zato ker je slednji težji pa še slabšo razporeditev teže ima.

Spet malo na pamet o Audiju kajne? Kako ima lahko quattro od fwd SLABŠO razporeditev teže, daj malo logiko uporabi :roll:...res je pa težji In tudi to, da je hudo majhna razlika med dvokolesno gnanim BMW-jem in X-om na ravni podlagi je malo mimo...seveda govoriva o spolzkem, recimo tudi o snegu...In jaz nisem eden tistih ki misli da RWD ne gre, ampak vem da gre...ampak tako kot X-drive zagotovo ne, ker ga ima (tvoj) foter najbrž veš da ima super trakcijo...

Ok res se nisem čist točno izrazu. Itak da po snegu nastanejo razlike samo po suhem in tudi recimo malenkost spolskem cestišču so razlike pri BMW-ju res minimalne. Je pa X-drive itak zakon !!

Vsi Audijevi quatroti so pa itak znani po (pre)težkem nosu kar lahko potrdim tudi sam pri bratovem A6 quatro. Mogoče res nimajo slabše razporeditve teže od non quatrota ampak še vedno ne 50:50. Pa še dosti težji so z quatrom tako da bi se upal staviti da na dirkališču A4 2.0 TDI pošteno naščije 2.0 TDI qatrota. Seveda v suhem če sem to pozabil povdariti prejšnjič.

Uporabniški avatar
Mr.G.
Nov uporabnik

Re: 50-50

Napisal/-a Mr.G. To sep 25, 2007 8:48 pm

sergej je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:
sergej je napisal/-a:Novejši bmw-ji imajo 50-50% težišče mislim da sem vse povedal.vsaj tistim ko vsaj malo poznajo svet avtov

Kaj si s tem povedal poznavalcem? itak 50-50 ni čisto idealno..

Kaj pa je hmmmmmmmmmmm :?

Aja cela Amerika se vozi z zadnjim pogonom
Hallo

S tem hecom, da ko v ameriki pade 4-5 cm snega, nastane panika v prometu,šolstvu,gospodarstvu...pač povsod.

Lp,

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Re: 50-50

Napisal/-a andrej777 To sep 25, 2007 9:03 pm

Mr.G. je napisal/-a:
sergej je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:
sergej je napisal/-a:Novejši bmw-ji imajo 50-50% težišče mislim da sem vse povedal.vsaj tistim ko vsaj malo poznajo svet avtov

Kaj si s tem povedal poznavalcem? itak 50-50 ni čisto idealno..

Kaj pa je hmmmmmmmmmmm :?

Aja cela Amerika se vozi z zadnjim pogonom
Hallo

S tem hecom, da ko v ameriki pade 4-5 cm snega, nastane panika v prometu,šolstvu,gospodarstvu...pač povsod.

Lp,

Ja v kaliforniji recimo kjer se mi zdi da so lani po nevemkolk letih sneg vidl.. Kaj pa severne države??

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k To sep 25, 2007 9:19 pm

v ameriki je lani bil sneg, tam kjer ga že dolgo niso vidli, kaj šele bili pripravljeni na njega z primerno zimsko opremo. Seveda pa še tukaj neizkušeni vozniki kako ravnati v tem primeru in je blo to to...Saj verjetno sami veste koliko pomenijo zimske gume v snegu ko zavirate in pospešujete

Uporabniški avatar
caboose
Nov uporabnik

Napisal/-a caboose To sep 25, 2007 10:29 pm

Pogon zadaj razbremeni sprednja (krmilna) kolesa. Sploh pri avtomobilih z višjo konjažo :)

Lep primer mimovseka je Opel Astra GTC, ki ima 230BHP+ na sprednjem pogonu in je zato (ker morajo sprednja kolesa spreminjati smer in poganjat avto) težko vodljiva.

Je pa res, da je dinamična vožnja z zadnjim pogonom čisto druga pesem kot sprenji pogon. Predvsem bolj zabavna ako voznik obvlada nad in podkrmarjenje :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov