Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali uporabljate prste-peto?

ja
12
28%
ne
31
72%

Skupaj glasov : 43

Uporabniški avatar
pina`
Stalni uporabnik

Kraj: Žalec

Napisal/-a pina` So sep 27, 2003 2:19 pm

:D bom še probavala...ko bom obvladala, bom pa to tehniko inštruirala za vlke dnarje :P

merdzo
Nov uporabnik

Napisal/-a merdzo So sep 27, 2003 4:06 pm

pina` je napisal/-a:Ja ka pa vem...ko sm probvala tm nek na samem,sm sam molila da me kdo ni gledu :D :D :D Itaq pa čist drgač pride če ti kdo pokaže al pa če, kot si reku vidiš na teh filmih.Bo že 8)

Ikst, očitno nisi razumel povabila... 8)

lp

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 So sep 27, 2003 5:37 pm

Pero je napisal/-a:sem podabil napisat: sej se da tudi navzdol šaltat brez sklopke, ampak raje ne probat :P

Valda da se da sam taprave obrate morš "ujet"! To znam pa že dobr da se mal pohvalm! Nauču sm se pa k sm meu levo nogo v gipsu!
TJUNING PA TO...

Mean Machine
Novinec

Napisal/-a Mean Machine So sep 27, 2003 6:33 pm

a lahko mogoče isto dosežeš, če preden šaltaš v nižjo prestavo raj mal gasa dodaš (mal po pedalu potoreraš) pa ti glih tko obrate vrže mal gor :?: :?:

Just guessing :?: :oops:

Uporabniški avatar
pina`
Stalni uporabnik

Kraj: Žalec

Napisal/-a pina` So sep 27, 2003 7:20 pm

merdzo je napisal/-a:
pina` je napisal/-a:Ja ka pa vem...ko sm probvala tm nek na samem,sm sam molila da me kdo ni gledu :D :D :D Itaq pa čist drgač pride če ti kdo pokaže al pa če, kot si reku vidiš na teh filmih.Bo že 8)

Ikst, očitno nisi razumel povabila... 8)

lp

Ne ne, to ni blo mišljeno kot vabilo

merdzo
Nov uporabnik

Napisal/-a merdzo Ne sep 28, 2003 9:17 am

pina` je napisal/-a:
Ne ne, to ni blo mišljeno kot vabilo

Bad, bad girl! 8)

lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne sep 28, 2003 9:46 am

Prsti-peta se uporablja pri istočasnem bremzanju in nižanju brzine. Ima dva pomena:
1. Pomaga sinhronizatorjem: Tomos APN ne verjamem da ima sinhroniziran menjalnik(prav ne verjamem), zato ko nižaš brzino moraš dat vmesni gas, da ti ne "ribajo" zobniki. Meni v avtu so enkrat zaribali ko sem po klancu navzdol dal iz III. v II.(brez vmesnega gasa).
2. Pri racing vožnji verjetno pomaga, da avto ne cukne, ko se popusti sklopko. V videoigri( :-P ) če dam z viperjem v I. brzino brez vmesnega gasa potem ko popustim sklopko mi zadnja kolesa rad blokirajo in to je res podobno kot da bi zategnil ročno. Če se da vmesni gas se to ne zgodi.
Sodobni avtom. menj. (ne vem če vsi, ampak ferrarijevi F1 delajo tako) pri nižanju brzine dajajo vmesni gas, to se dogaja tudi pri F1, in to je tako lepo za slišat... :wink:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So okt 04, 2003 7:43 pm

Sem vidu kako dela nekdo, ki se spozna(on je inštruktor varne vožnje, "šole pilotiranja"). Pri bremzanju drži nogo bolj desno, tako da ko niža brzino z zunanjostjo desne (desni rob podplati) da po gasu in deluje dobro. Jaz sem ga proval oponašat in mi gre dobro, ni težko. A ne verjamem, da bom kdaj delal z prsti-peta zaradi mojih pedalov.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Ne okt 05, 2003 10:32 am

Blinder je napisal/-a:Sem vidu kako dela nekdo, ki se spozna(on je inštruktor varne vožnje, "šole pilotiranja"). Pri bremzanju drži nogo bolj desno, tako da ko niža brzino z zunanjostjo desne (desni rob podplati) da po gasu in deluje dobro.

to sn ze poskusal, tehnike prsti-peta pa se ne. namesto tega raje brez gasa saltam, pa tolk momenta kolk masina deluje na kolesa, tolk majn bremzo drzim, tak da na konc je tu nekje... ...ne cukne tak k pr moji sestri... :lol: al pa pred ovinkom saltam, pol pa stojim na bremzi pa sklopki, pa na izhodu pohodim gas pa spustim sklopko - sam ta tehnika mi ni glih pr srcu, k bremze bolj trpijo... :roll: probu sn pa ze tud brez sklopke saltat, in gre prav lepo, brez cukanja, sam filing mors met za gas!! :wink:

drugac najraj mam pa zlo hitre, odprte ovinke, da lahk 140 skoz njih vsekas brez problema, da sploh se ni treba kaj dost zajevat z menjalnikom, pa se tist filing hitrosti je taprav... :-P :P :twisted:

glede APNke je pa tak... ...to ni sportn motor... :roll: res pa je moj sosolc iz pete direkta v prvo vrgu.. :twisted: :twisted: :twisted: stvar je zdrzala!! :lol: :lol: recimo na aprilii, kljub temu da so prestave dost bolj skupi ko pr APNki, vedno pazim, kok saltam, da se ne slucajn kdaj zasaltam. ce kamikaziram, gor vedno brez sklopke, dol pa glih tolk da ne cukne prevc! :twisted:
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov