Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Če okt 11, 2007 6:54 am

Tudi v pri nas sploh v ljubljanski luknji pomoje nismo več daleč od popolnega prometnega kolapsa, ko bo vse stalo na mestu in to od Kranja, Kamnika do Ljubljane. Pa kakor sledim tudi iz Vrhnike in Litije ni dosti boljše. Danes je pač nobel da čisto povsod rineš z avtom.
Kar se pa voznikov tiče pa brez komentarja. Se peljem zadnjič čez rondo kakršnih je pri nas ogromno torej s premerom 5m. Ko že skoraj pridem do izvoza kar naenkrat neka stara kokoš spelje z moje desne in takoj zavije ven na desno, kjer sem bil tudi sam. Po začetnem šoku, se zberem grem za njo. Omenim ji če se sploh zaveda kaj je naredila. Ona pa samo debelo gleda in pravi " ja saj sem šla desno ne levo! :roll:

Uporabniški avatar
saymon
Nov uporabnik

Napisal/-a saymon Če okt 11, 2007 2:22 pm

nebivedu je napisal/-a:
paskvale je napisal/-a:Ja, to s črtami bi rešilo problem. Pojavil pa bi se nov, ker bi določeni osebki pač izsiljevali in delali cele kroge po zunanjem pasu. Rešitev - na vsako krožišče ena kamera. Ampak to dopovejte idiotom na Darsu, idiotom, ki vzdržujejo ceste, idiotom, ki namenjajo sredstva za ceste in nenazadnje idiotu prometnemu ministru. Očitno živimo v deželi idiotov. Sprašujem pa se kaj se šele potem sam, ker moram mirno gledati kako takšni vodijo državne zadeve....

Star pregovor pravi; Če jih ne moraš premagat, se jim pridruži.

Sam sem avto sem dodatno ojačal, zadaj je 4mm debel pleh pod njim pa 100X60mm debela cev čez cel zadek in prišvasana na karoserijo, ki preprečuje, da bi kdo prišel dlje od 2cm v notranjost avta, spredaj pa je fi60 bullbar in par dodatnih ojačitev pleha. Vozil bom po omejitvah in brez prekrškov(to delam že sedaj) in me ne zanima dosti kako ostali vozijo. Pač se umaknem, če vidim idiota, če pa se ne morem umaknit, naj pa poči. On jo bo odnesel slabše.
To se je pokazalo v soboto na obvoznici, ko me je človek prehiteval. in potem, ko sva se vštric peljala mimo izvoza, je opazil, da bi moral zapeljat v ta izvoz in začel rinit vame. Ker sem ga opazil, sem zabremzal, vendar je v tistem trenutku nekdo za mano prepozno začel bremzat (pa tut varnostna razdalja je bila premajhna) in je končal v mojem odbijaču. Moj odbijač je bil pokrivljen (10 minut nabijanja s kladivom in je že v obliki podobni osnovni), avto za mano pa totalka - pol metra krajša havba, luči, maska in kiler na sredi havbe, motor pa pod avtom na tleh.
Jaz sem se odpeljal, brez problemov in doma porabil nekaj časa, da sem poštimal spet zadnji del in to je vse, on pa bo čakal kar nekaj časa, da mu bodo avto zrihtal, če ga sploh bodo šli štimat, ker je vezna stena za pol metra zabita v avto.

Take ojačitve kot si jih ti opisal, da jih imaš na svojem avtu so smrtno nevarne. Tako je lahko pri naletu od odzadaj človek mrtev v avtu že pri trčenju z 60km/h. Avto je sam po sebi že ojačan do nekega razmerja, ko je še varen za ostale udeležence. Pa ti si predstavljaš, da bi slučajno kdaj iz lastne napake nekomu bočno priletel v bok avtomobila??? (npr. Civca). Za svojo varnosti si posrkbel, to je res, ampak si vsaj razmišljal kakšne posledice lahko ima nekdo, če se ti zaletiš v njega bočno iz lastne napake??? Verjetno ne! Ti bullbar-i bi pa tako ali tako morali bit prepovedani in namenjeni samo za off-road use! S takimi predelavami tehničnega pregleda sploh ne bi smel opraviti, vendar marsikaj se da če imaš veze. Kako bi te bilo če bi si vsi ojačevali avtomobile spredaj??? Razvoj avtomobilov gre v to smer, da uvajajo vedno več tako imenovanih mečkalnih con, kjer ni nujno da oslabijo samo karoserijo, mi bi pa si pol vsi za odbijače varili neke jeklene palce pa ne vem kaj :roll: :roll: jaoo jaoo :roll:

lp, saymon

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če okt 11, 2007 3:55 pm

saymon: point.

Stvar se na silo z bullbari in podobnimi rečmi prav gotovo ne bodo rešile. Probleme bodo kvečemu poslabšale, končajo pa se lahko _zelo_ slabo, tudi za lastnika.

Primer, kot je bil včerajšnji (10.10.2007) v okolici Ljubljane so in bodo vedno pogostejši. Vse poti iz smeri Litije in Domžal v Ljubljano so bile zabasane do te mere, da je bila povprečna hitrost enaka navadni hoji. Kljub temu, se na omenjenih območjih na podeželju še vedno zelo hitro gradi nove hiše in stanovanja, na prometno in ostalo infrastrukturo pa ne misli nihče. Vsako jutro je na štajerski avtocesti od Domžal do odcepa za severno obvoznico taka gneča, da se povprečno premikamo kakšnih 30 km/h. Kolone iz litijske smeri pred šentjakobskim križiščem so povsem normalne v dolžini par km, pa se nič ne stori proti temu. Dvopasovni rondo in tripasovna avtocesta bi zelo veliko rešila.
Mislim pa da so podobne razmere na vseh vpadnicah v Ljubljano. Smo pa tudi sami krivi za to. Koliko se nas vozi samih v avtomobilih?
Slika

Uporabniški avatar
tony t
Nov uporabnik

Napisal/-a tony t Če okt 11, 2007 4:29 pm

Ja sam morte priznt da tud policisti delajo guzvo na kriziscih, zmer se najveckrat zgodi da je kaps med dunajsko pa slovensko ravno u petkih k je itak najvec guzve pa ravno tapravo uro okoli 14h. Pa se to kr neki maha k je glih zacetnik tko da sploh ne ve kako je semafor drugace razporejen. Je pa res da smo preveckrat nestrpni in sam gledamo situacijo kako bi se izognil guzvi. Tomacevo oz. trzin je zjutri sploh sama panika in piskanje en cez druzga in jeba..e v koloni :oops:

Srecno voznjo :!:

Uporabniški avatar
ru7
Novinec

Napisal/-a ru7 Če okt 11, 2007 4:33 pm

Samo če ni policajev jih gre pa vsaj 5 čez rdečo
I would make no more than 0.5 horsepower. A horse can make 1, and since I'm not a horse, then 0.5 hp sounds like a good figure.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če okt 11, 2007 4:36 pm

Edino kar mi pa res negre v glavo je pa to, kako je lahko folk tolk neumn da gre izsiljevat kamione ipd. Danes me je bakica izsilila ko sm biu zadnji v koloni in ocitno se ji ni dalo cakat se mene in je prokleta k****a stara zahojena napolno kake 10m pred mano spelala, itk da nism se mogu ustavt in sm odviu na nasprotni pas, tam pa cela panika ker se nekateri preprosto userejo zabijejo na bremzo, zacnejo blendat jebat mater ipd.... folk je prfuknen.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če okt 11, 2007 4:37 pm

ru7 je napisal/-a:Samo če ni policajev jih gre pa vsaj 5 čez rdečo

vidu tut primer ko je policaj modelu zapru pot da ni mogu po odstavnem pasu mimo njega, je ta prvo luknjo na voznem izkoristil, mimo policaja, kontra na pospesevalni pas in spizdu dol z avtoceste. Vse kar je policaj lahko naredu je to da si je zapisu tablce. V takih primerih bi jim moral dat vecja pooblastila, tako kot jih imajo americani. Pistolo pa ustrel prasca retardiranga k nezna poslusat.

Uporabniški avatar
tony t
Nov uporabnik

Napisal/-a tony t Če okt 11, 2007 4:47 pm

Ja valda ta pa ma j***a. Se dobr da ga ni zbil, glede americanov se glih ne strinjam kam bi pa prsli, sj ze tko k majo kaksno festo strelajo vsepovprek. :)
Drugac bi pa lohk mel mal vec pooblastil se strinjam.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če okt 11, 2007 5:11 pm

tony t je napisal/-a:Ja valda ta pa ma j***a. Se dobr da ga ni zbil, glede americanov se glih ne strinjam kam bi pa prsli, sj ze tko k majo kaksno festo strelajo vsepovprek. :)
Drugac bi pa lohk mel mal vec pooblastil se strinjam.

še redarji bojo počasi meli več pooblastil :lol:
tk da policaji bi lahko imeli še več pooblastil...nevem zakaj majo pištole (da zgledajo zajebani???).mislim :roll:

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če okt 11, 2007 5:56 pm

Ok, sicer ni glih on topic ampak nekaj podobnega je že. V BTC-ju, skoraj vsi ste že pomojem bili tam, so krožna križišča. Nekatera so zgrajena tako, da imajo posredi nek robnik in nato rahlo dvignjeno vozišče. So ta krožišča dvopasovna ali ne? Črte sicer ni nikjer nobene, ki bi ločevala pasove, široko je dovolj, da dva avtomobila vozita vzporedno, vse kar nekako nakazuje na dva pasova je ta robnik in višje notranje vozišče. Namreč velikokrat se mi dogodi to, da me nek lokalni frajer prehiteva in izsiljuje po notranji strani krožišča ter se nato veselo zrine pred menoj na izvoz.... Torej so ta krožišča dvopasovna ali ne?
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Če okt 11, 2007 6:07 pm

Kritik je napisal/-a:Ok, sicer ni glih on topic ampak nekaj podobnega je že. V BTC-ju, skoraj vsi ste že pomojem bili tam, so krožna križišča. Nekatera so zgrajena tako, da imajo posredi nek robnik in nato rahlo dvignjeno vozišče. So ta krožišča dvopasovna ali ne? Črte sicer ni nikjer nobene, ki bi ločevala pasove, široko je dovolj, da dva avtomobila vozita vzporedno, vse kar nekako nakazuje na dva pasova je ta robnik in višje notranje vozišče. Namreč velikokrat se mi dogodi to, da me nek lokalni frajer prehiteva in izsiljuje po notranji strani krožišča ter se nato veselo zrine pred menoj na izvoz.... Torej so ta krožišča dvopasovna ali ne?

v beteceju sigurno ne

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če okt 11, 2007 8:29 pm

mislm d ne, ker so tud premejhna (no vsaj men se premejhni zdijo). Sej ista "fora" je rondo pred Kranjem (pr Mercatorju), sam da so tm kasneje pobarvali ta notranji del.
Slika

artman
Nov uporabnik

Napisal/-a artman Če okt 11, 2007 8:54 pm

v primeru btcja in krožišč ki so tam bi mogl bit tko narjen da bi mogla bit fizična ovira tam ko je zdej asfalt privzdignjen. Ker ko čakaš na prosto krožišče eni furajo kr počez, eni pa čist naokol... pa ubistvu ko furaš čez tist privzdignjen del greš skor naravnost tko da ni čist posrečen narjen to. Bolj izrazito bi mogl bit ker se res dogaja da gre en čez križišče čist počez, drug pa ki se vključuje pa lahko fura vzporedno z njim... ampak to se v praksi ne dogaja... v praksi so v takih primerih počeni odbijači al pa še kej druzga.

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Če okt 11, 2007 9:05 pm

TomazK je napisal/-a:Pa kakor sledim tudi iz Vrhnike in Litije ni dosti boljše.

jaz grem zjutraj ob 6.00 iz Litije in sem v LJ (40km) v cca.30min :D , tisti kateri gredo kasneje pa že padejo v gužvo...vendar na splošno mislim da iz smeri Litije niti ni tako kritično kakor na ostalih vpadnicah

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če okt 11, 2007 9:15 pm

saymon je napisal/-a:Take ojačitve kot si jih ti opisal, da jih imaš na svojem avtu so smrtno nevarne. Tako je lahko pri naletu od odzadaj človek mrtev v avtu že pri trčenju z 60km/h. Avto je sam po sebi že ojačan do nekega razmerja, ko je še varen za ostale udeležence. Pa ti si predstavljaš, da bi slučajno kdaj iz lastne napake nekomu bočno priletel v bok avtomobila??? (npr. Civca). Za svojo varnosti si posrkbel, to je res, ampak si vsaj razmišljal kakšne posledice lahko ima nekdo, če se ti zaletiš v njega bočno iz lastne napake??? Verjetno ne! Ti bullbar-i bi pa tako ali tako morali bit prepovedani in namenjeni samo za off-road use! S takimi predelavami tehničnega pregleda sploh ne bi smel opraviti, vendar marsikaj se da če imaš veze. Kako bi te bilo če bi si vsi ojačevali avtomobile spredaj??? Razvoj avtomobilov gre v to smer, da uvajajo vedno več tako imenovanih mečkalnih con, kjer ni nujno da oslabijo samo karoserijo, mi bi pa si pol vsi za odbijače varili neke jeklene palce pa ne vem kaj :roll: :roll: jaoo jaoo :roll:

lp, saymon

Napaka, spredaj je avto serijski in serijsko ojačan, rikverc pa ne vozim tok po cesti, da bi v koga priletel. Glavne ojačitve so zadaj, ker folk v križiščih ne gleda predse, ampak gleda samo na cesto na katero bo zavil, potem si pa ti pred njim in ti prileti v rit. V zadnje pol leta se mi je to že 6x zgodilo. Nazadnje pri hitrosti 80km/h, ko sem moral zarad idiota bremzat (to kar sem opisal v prejšnjem postu).

P.S.1. Bullbar pa je gor za offroad use, ker ščiti vitel in je opora, če se kam naslonim. Ampak ne moreš ga pa vsakič dol dajat, ker je fiksen na avtu.

P.S.2. Nikoli še nisem priletel nekomu v bok s sprednjim delom avta, pa tudi ne mislim, ker mislim, da lahko odvijem - nekateri imamo tudi vest in nebi namerno ubijal ljudi.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Če okt 11, 2007 9:29 pm

nebivedu je napisal/-a:
saymon je napisal/-a:Take ojačitve kot si jih ti opisal, da jih imaš na svojem avtu so smrtno nevarne. Tako je lahko pri naletu od odzadaj človek mrtev v avtu že pri trčenju z 60km/h. Avto je sam po sebi že ojačan do nekega razmerja, ko je še varen za ostale udeležence. Pa ti si predstavljaš, da bi slučajno kdaj iz lastne napake nekomu bočno priletel v bok avtomobila??? (npr. Civca). Za svojo varnosti si posrkbel, to je res, ampak si vsaj razmišljal kakšne posledice lahko ima nekdo, če se ti zaletiš v njega bočno iz lastne napake??? Verjetno ne! Ti bullbar-i bi pa tako ali tako morali bit prepovedani in namenjeni samo za off-road use! S takimi predelavami tehničnega pregleda sploh ne bi smel opraviti, vendar marsikaj se da če imaš veze. Kako bi te bilo če bi si vsi ojačevali avtomobile spredaj??? Razvoj avtomobilov gre v to smer, da uvajajo vedno več tako imenovanih mečkalnih con, kjer ni nujno da oslabijo samo karoserijo, mi bi pa si pol vsi za odbijače varili neke jeklene palce pa ne vem kaj :roll: :roll: jaoo jaoo :roll:

lp, saymon

Napaka, spredaj je avto serijski in serijsko ojačan, rikverc pa ne vozim tok po cesti, da bi v koga priletel. Glavne ojačitve so zadaj, ker folk v križiščih ne gleda predse, ampak gleda samo na cesto na katero bo zavil, potem si pa ti pred njim in ti prileti v rit. V zadnje pol leta se mi je to že 6x zgodilo. Nazadnje pri hitrosti 80km/h, ko sem moral zarad idiota bremzat (to kar sem opisal v prejšnjem postu).

P.S.1. Bullbar pa je gor za offroad use, ker ščiti vitel in je opora, če se kam naslonim. Ampak ne moreš ga pa vsakič dol dajat, ker je fiksen na avtu.

P.S.2. Nikoli še nisem priletel nekomu v bok s sprednjim delom avta, pa tudi ne mislim, ker mislim, da lahko odvijem - nekateri imamo tudi vest in nebi namerno ubijal ljudi.

meni se je en v rit nalimal v 2eh letih 1x pa se to tak da je komaj omembe vredno,ker avtama ni bilo nic(par praskic). Tebi pa 6x v pol leta?? :shock: meni smrdi to po namernem izživljanu?! sicer pa si ze v neki drugi temi rekel da tako ali tako nimas tolerance/potrpljenja do takih, ki so malo agresivnejsi v prometu. Pomoje si ti tipicen primer cloveka,ki se igra pravilo "mocnjesega" v prometu.

brez zamere, ampak tocno tako je za razumet iz tvojih besed. zdaj pa nevem..

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe okt 12, 2007 6:29 am

Samok,
kolikokrat se pelješ čez rondo tomačevo (jaz se vsak dan najmanj dvakrat - v službo in iz službe) in 5x v pol leta se mi je v tem rondoju folk zaletu v avto, enkrat pa na obvoznici. In ni bil vedno kak prepotentnež(u bistvu sploh nikoli ni bilo prepotentneža v takem trku), večinoma ljudje, ki se vozijo iz službe in so dobesedno preutrujeni za vozit ali pa zjutraj, ko so vsi zaspani in se kr peljejo, namesto da bi ustavili za avtom in potem spregledajo terenca pred sabo, ker ne gledajo predse, ampak levo, kdaj bo kak avto pripeljal, da se bodo vključili v rondo. Nesreč je pa v tem rondoju preveč.

Verjemi, da s svojimi 80 do 90.000km (+ 20 do 30.000km po terenu, samo tam ni problemov) na leto, vidim situacij, v katerih bi iztržil kupon, ogromno, pa še temu, ki se mi je pri 80km/h zaletel v zadek, nisem pobral kupona, ampak sem mu celo avto povlekel do njegove hiše. "Povabil" sem ga pa na ravnanje odbijača in človek se je odzval in prišel delat. Takrat sem mu dal 2 mali macoli in je 4 ure ravnal odbijač - s tem je odslužil kupon - verjemi, da je bil vesel tega, policaj, ki je pa nesrečo obravnaval, je pa samo zavzdihnil, pa upal, da bi se še kak tak človek našel, ki nebi zahteval zapisnika, ker ga vrat boli in se potem po sodiščih toži za odškodnino. S tem, da je bil tip sam kriv, ker je imel premajhno varnostno razdaljo.
Tok o netolerantnosti do drugih voznikov!!!

Pa še, kar se tiče netolerantnosti, se pa zaradi tega še noben ni zaletel vame ali jaz vanj - se je pa zaletel v semafor, ker ni dojel, da ima terenc lahko dobre pospeške - tip je namreč probal iz pasu na levo potegnit na pas za naravnost, vendar ni upal zapeljat pred terenca, ustaviti do semaforja se pa tudi ni mogel.

Pa bi recimo lahko takih nesreč izzval še pa še, ker se vsak dan skoraj najde i****, ki iz desnega pasu(če greš iz jarš proti trzinu v rondoju tomačevo) ki je samo za zavijat desno, zapelje naravnost pred mene ali koga drugega, ki iz levega pasu zavija v rondo. Tam sta namreč 2 pasova za zavijat desno in levi je potem še za naravnost, desni pa samo za zavijanje desno ven iz rondoja.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe okt 12, 2007 6:58 am

hladni je napisal/-a:nebivedu...hvalabogu, da so še takšni kot ti. Ampak brez zamere, če bi se ti zaletel v nov avto oz. avto ki je dosti vreden, dvomim da bi vidva obdelovala odbijač z macolo, prej eden drugega! al boš sam dal milion za popravilo?
LP

Kaj mi bo nov avto ob takih norcih na cestah, poleg tega pa razmišljam zelo drugače kot večina slovencev. Raje imam veliko nepremičnin, pa kišto od avta pred njimi, kot pa en dober avto, živel bi pa v baraki.
Poglej, lahko bi si privoščil več novih avtomobilov, pa mi ni do tega, ker ta ki ga imam me pripelje vedno do cilja brez problemov (tudi po terenu). Ampak namesto vlaganja v nov avto sem raje zamenjal streho na hiši, kupil vikend 100m od obale na morju in par gozdov ter za star avto kupil ene izmed najboljših gum (184 evrov komad - kar recimo ne naredi skoraj noben, ki ima star avto) in ostale pripomočke za vožnjo po terenu(vitel,...). Tako, da sem v nepremičnine zmetal v zadnjih petih letih preko 140.000 evrov (140 za nepremičnine in še par tisoč za prepise in ostalo papirologijo). Za ta denar pa bi lahko imel orenk avto, ali pa več njih. Če bi pa imel nov avto pa bi moral še paziti na vsako praskico in se bi sekiral za vsak trk, ki bi ga imel, tako se pa lahko sproščeno vozim.
In če bi imel nov avto, bi moral vzeti kuponček, ker bi me popravilo prišlo tok, da se sam tega nebi hotel privoščit. Vsekakor pa bi bila cena popravila novega avtomobila višja od cene tega avta, ki ga imam sedaj. Pa sam ne dam več kot 2000 evrov za avto, ker se v pleh vlagati ne splača.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov